Ege Postası
Geri

Karabağlar'da kadının da adı var

Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kadın ve kent hizmetleri” konulu forum Yeşilyurt Kadın Hakları Parkı'nda düzenlendi.
Karabağlar'da kadının da adı var
Haberler / Yerel Politika
8 Ekim 2014 Çarşamba 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 Moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Gönül Soyoğul'unyaptığı foruma Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Forumda değerlendirmelerde bulunan Başkan Selvitopu, Karbağlar Belediyesi sınırları içerisinde yaşamlarını sürdüren kadınların kent hizmetlerinden beklentilerini alarak, bunları projelendirip yaşama geçirmek amacıyla böyle bir toplantının gerçekleştirildiğini söyledi.

Kent hizmetlerinin tartışılarak, kadın dostu kent olma yolunda görüş ve önerilerin değerlendirildiği forum vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Soru-cevap şeklinde gerçekleşen toplantının amacının kadınların kent yönetimine katılımlarını sağlamak olduğunu belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, katılımcı anlayışla ilçeyi yönetecekleri sözünü hatırlattı. Katılımcılığı lafta değil uygulamada yaşama geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Selvitopu, bu tür programların Karabağlar’da devam edeceğini söyledi. Selvitopu, kentte yaşayan insanların artık kentleriyle ilgili verilecek tüm kararlarda söz sahibi olmayı ve kendi görüşlerinin de alınmasını istediklerini belirterek şunları şu değerlendirmelerde bulundu:

"İstanbul'daki Gezi Olayları’nın aslında temel sorun buydu. O meydanla ilgili alınan karara farklı gözle bakan insanların ortaya koydukları bir durum oluştu. Bütün Türkiye'ye oradan bir mesaj verildi. Bu mesajı iyi okumak zorundayız. Kentle ilgili alınacak her kararda; park yapımı, kültür merkezi, oyun parkı, spor tesisi, pazar yeri gibi yerel yönetimlerin yapması gereken hizmetleri oradaki vatandaşların görüş ve önerileri alınarak hayata geçirilmesi gerekiyor. Gezi’de bu yönde bir mesaj verildi.”

Diğer ilçelere de örnek olur
Gazeteci-Yazar Gönül Soyoğul, İzmir'in 2006 yılında Birleşmiş Milletler(BM) tarafından kadın dostu kent ilan edildiğini belirterek, görüşlerini şöyle dile getirdi: “Kentler özgürlük getirdiği kadar aynı zamanda başka karmaşıklıklar da getiriyor. Örneğin güvenlik ve tehlikeyi de getiriyor, çocuklarımız ve kendimiz için. Bütün bunlar için kenti en çok kullananın kadınlar olduğunu düşünüyorum ve o yüzden bu toplantıyı çok önemsiyorum. Kendi ilçemin dışındaki birtoplantıyı bu nedenle seve seve kabul ettim. Çünkü bir yer düzelirse bir çok yer düzelir. Burada dile getirdiğiniz talepler kadınların daha rahat, daha konforlu, daha güvenli şekilde hareket edebileceği alanlar açılırsa bu Buca'ya da örnek olur, Balçova'ya da, Bornova'ya da diye düşünüyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası