Ege Postası
Geri

Karabağlar'da personel krizi çözüldü: CHP'de 5 fire

Karabağlar Belediyesi’nde geçtiğimiz ay krize yol açan personel alımına ilişkin önerge yeniden meclis gündemine geldi. Belediye meclisinde AK Parti’li üyelerin ret oylarına karşın CHP’li üyelerin oyçokluğu ile kabul edilen değişiklik kapsamında belediyeye sözleşmeli personel alınacak. CHP Karabağlar'da 5 fire
Karabağlar'da personel krizi çözüldü: CHP'de 5 fire
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Ağustos 2015 Cuma 20:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleşen Ağustos ayının son meclis toplantısında personel konusu meclis onayına sunuldu. Geçtiğimiz ay içerisinde krize yol açan ve CHP’li meclis üyeleri arasında çatlak yaratan önerge oyçokluğu ile kabul edildi.


 PERSONEL KRİZİ AŞILDI

CHP il yönetiminin el koyduğu krizin ardından Başkan Muhittin Selvitopu’nun meclise iade ettiği personel alımı konusuna AK Parti’li 13 meclis üyesi ret oyu kullanırken, CHP grubundan ise 15 kabul oyu geldi. Diğer yandan CHP’li muhalif meclis üyelerinin oturuma katılmadığı dikkat çekerken, geçtiğimiz ay karara karşı çıkan ve CHP İl Başkanlığı tarafından uyarılan 5 isimde fire verdi.

MUHALİF ÜYELER KATILMADI: CHP’DE 5 FİRE

Mazeretli olarak oturuma katılmayan meclis üyelerinin yokluğunda kabul edilen önerge kapsamında belediyede istihdam edilecek personel için isim listesine yer verilmezken, önümüzdeki dönemde ihtiyaç doğrultusunda sözleşmeli personel alınacak.

BEKLENEN PLAN ONAYI GELDİ

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen çalışmalar sonrasında ilçe için kritik öneme sahip imar planları da mecliste onay aldı. Toplam 607 hektarlık ve üç etaplık alanın 160 hektarını kapsayan Üçkuyular-Şehitler Mahallesi revizyon imar planları mecliste oyçokluğu ile kabul edildi. Kuzeyde İnönü Caddesi, batıda Mehmetçik Bulvarı, doğuda 52/18 Sokak ve 9200/1 Sokak, güneyde ise 9601 Sokak ve 9683 Sokak ile sınırlanan ve ilçenin onda birlik kısmını kapsayan alana ait üst ölçekli planlara uygun binlik planların önümüzdeki günlerde askı süresi dolacak ve resmen yürürlüğe girecek. Planlamanın kalan kısmı için ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen etüt ve raporlara onay beklenecek.

AK PARTİ’DEN RET VE ELEŞTİRİ

Hazırlanan imar planlarına dair eleştirilerini sunan AK Parti grubu, mevcut düzenlemenin nüfus yoğunluğu, ilçedeki trafik yükü, yeşil alanlar, sosyal donatı alanları, eğitim alanları ve teknik altyapı gibi konularda yetersiz kaldığını belirterek plan revizyonuna ret oyu kullandı. İlginç bir öneriyi de gündeme taşıyan AK Parti’li meclis üyeleri ayrıca, ilerleyen süreçte yaşanacak yoğunluğa önlem olarak İnönü Caddesi’nde kamulaştırmalar yapılmasını ve mevcut caddenin geliştirilmesini önerdi. CHP’li meclis üyeleri  ise “Daha yaşanabilir bir Karabağlar için” çalışma yürütüldüğünün altını çizerek, siyasi içerikli eleştirilerin haksız olduğunu dile getirdi.


SELVİTOPU: BOŞ ALANDA PLAN YAPMIYORUZ

Hazırlanan imar planlarıyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Muhittin Selvitopu ise, “Biz boş bir alanı yeniden planlamıyoruz. Uzun yıllardır ruhsat verilen planlı gelişme alanları söz konusu. Elbette daha fazla yeşil alan ve sosyal  donatı alanları yapalım ama, kazanılmış hakları da göz önüne almak durumundayız. Bu alanda yüzde 80 oranında ruhsatlı yapılaşma var. Bunları  görmezden gelirseniz planlar itiraz alır ve geriye döner. Karabağlar’da kentsel standartları sağlayan imar planları yapmak istiyoruz. Bu bir süreç, bunu bir yerden başlatmamız gerekir. Mevcut imar planları günün gereklerine, ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını görüyoruz. Bizlere düşen bu zorlukları ortadan kaldıracak, azaltacak planları yürürlüğe koymak. Keşke eleştiri konusu ola standartları ülkenin her yerinde uygulayabilsek” şeklinde konuştu.

“TOKİ’NİN BEŞ KURUŞLUK KATKISI YOK”

Ayrıca AK Parti’den gelen kentsel dönüşüm eleştirilerine ve “Kadefekale’deki vatandaşların imdadında TOKİ yetişti” şeklindeki yorumlarına sert tepki gösteren Başkan Muhittin Selvitopu, “Kadifekale’de TOKİ’nini beş kuruşluk katkısı yok. Tüm parası Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmiştir. TOKİ’nin yaptığı harcamanın belgesini ibraz ediniz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası