Ege Postası
Geri

Karabağlar'da söz kesildi,nikah haftaya

Karabağlar Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmeleri görüşmesinde sona gelindi. Sendikadan gelen yüzde 20’lik ücret artışı talepleri için süre isteyen belediye, emekçinin taleplerini geri çevirmeyerek anlaşmayı kabul etti. Diğer yandan haftaya Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki düğün salonunda düzenlenecek törenle sözleşmeyi imzalayacak olan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün tıpkı geçen sözleşme sürecinde olduğu gibi işçilere bir sürpriz yaparak ek ücret artışı da getireceği öğrenildi.
Karabağlar'da söz kesildi,nikah haftaya
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Haziran 2013 Cuma 14:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi’nde bağlı firma KARBEL bünyesinde çalışan 980 çalışanı temsil eden Genel-İş Sendikası ve beledi,ye arasında devam eden toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri dün yaşanan sürpriz bir gelişme ile sona erdi. Arabuluculuk süreci devam eden ve olumlu geçen görüşmelerde, sendikadan gelen talepleri prensipte kabul eden belediye yönetimi, iki senede bir yenilenen toplu iş sözleşmesi kapsamında ücret artışını onayladı. Belediyenin Park ve Bahçeler, Temizlik Hizmetleri, Basın Birimi, İdari Hizmetler, Büro Hizmetleri ve Fen İşleri gibi çeşitli birimlerde çalışan personelin merakla beklediği görüşmelerden olumlu sonuç alınması ile birlikte, emekçilerin mevcut sosyal hakları aynen devam edecek ve aylık ücretlere sendikanın öngördüğü yüzde 20’llik artışın üzerine Başkan Kürüm’ün uygun gördüğü oranda da zam yapılacak.

SENDİKA MEMNUN, BAŞKAN SÜRPRİZ YAPACAK

Geçtiğimiz hafta belediye ve sendika cephesinden gelen açıklamalar doğrultusunda toplu iş sözleşmelerinin olumlu geçtiği ve sona gelindiği öğrenilmişti. Grev kararı hayata geçmeden sendika ile masada anlaşarak görüşme sürecini sona erdiren Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, sözleşme konusunda anlaşma sağlandığını doğrulayarak, önümüzdeki hafta rakamların kesinleşeceğini ve törenle imzaların atılacağını dile getirdi. Başkan Kürüm, “İşçilerimiz için her şey feda olsun. Bizim işçilerimiz her şeye layıktır. Kendilerine bir de sürprizim olacak ve bu anlaşma ile birlikte yüzleri iki sefer gülecek. Toplu iş sözleşmelerini şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Diğer taraftan çalışanları temsil eden DİSK’e bağlı Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin de, anlaşmanın hayırlı olmasını dileyerek, “Toplu sözleşmenin tüm detayları kesinleşmedi ancak ana hatları ile anlaşma sağlandı ve haftaya düzenlenecek törenle anlaşma imzalanacak. Kesin artış oranlarını ve ne kadar ücret artışı sağlandığını Başkan Kürüm törende sürpriz yaparak açıklayacak” diye konuştu. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, iş barışı ve eşit işe eşit ücret konusunda olumlu bir adım atıldığını kaydederek, başta Sıtkı Kürüm olmak üzere, anlaşma sürecinde emeği geçen belediye yetkililerine teşekkür ederek, hayata geçecek olan toplu iş sözleşmesinin emekçilere hayırlı olmasını diledi.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası