Ege Postası
Geri

Karabağlar'da yeni planlara itiraz yağdı

İzmir'de kaçak yapılaşma ve gecekondulaşmanın en yoğun olduğu ilçelerden Karabağlar'da ilçe belediyesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hazırladığı ve "imar devrimi" olarak da nitelendirilen plan çalışması itiraz engeline takıldı. Üçkuyular-Şehitler Mahallesi arasında toplam 160 hektarlık kesimi ilgilendiren plan revizyonuna resmi kurumlar ve hak sahiplerinden adeta itiraz yağdı. Karabağlar'da yeni planlara itiraz yağdı
Karabağlar'da yeni planlara itiraz yağdı
Haberler / İzmir
4 Ocak 2016 Pazartesi 16:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü çalışmalar sonrasında "Daha yaşanabilir bir Karabağlar" sloganı ile hazırladığı yeni imar planlarına 30'u aşkın itiraz geldi.
 
BİNLİK PLANLARA İTİRAZ YAĞDI
Geçtiğimiz ayarda meclis onayı alan ve askıya çıkan ilçe için kritik öneme sahip imar planlarına hak sahiplerinden veto geldi. Toplam 607 hektarda etap etap hazırlanan çalışmanın 160 hektarını kapsayan Üçkuyular-Şehitler Mahallesi revizyon imar planlarına askı süresi içerisinde itiraz yağdı. Kuzeyde İnönü Caddesi, batıda Mehmetçik Bulvarı, doğuda 52/18 Sokak ve 9200/1 Sokak, güneyde ise 9601 Sokak ve 9683 Sokak ile sınırlanan ve ilçenin onda birlik kısmını kapsayan alana ait üst ölçekli planlara uygun hazırlanan binlik planlar için itiraz süresi 24 Aralık 2015 tarihinde sona ererken, vatandaşların talepleri bir kez daha belediye meclisi tarafından değerlendirilecek.


 
YENİ DÜZENLEME MAHKEMELİK Mİ OLACAK'
Etap etap ilerleyen planlama çalışmasında yaklaşık 47 bin vatandaşın yaşadığı yerleşik alanları ve yapılaşması tamamlanmış bölgeleri kapsayan plan revizyonuna Defterdarlık Milli Emlak Dairesi ve hak sahiplerinden çeşitli gerekçelerle toplam 31 itiraz geldi. Defterdarlık söz konusu çalışma kapsamında mülkiyetindeki Hazine arazileriyle ilgili itirazlarını sunarken, hak sahipleri ise hali hazırda konutların bulunduğu arazilerdeki kullanım kararlarının yeşil alan, taşıt yolu olarak değiştirilmesi ve getirilen yeni yoğunluk kararları nedeniyle değişikliğe karşı çıktı. Önümüzdeki aya kadar belediye meclisi tarafından değerlendirilecek itirazlara ret yanıtı geldiği takdirde, revizyon imar planlarına yargı yolu gözükebilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden de gerekli onayı alan planlar yargıya taşındığı takdirde, hazırlanan çalışmanın kısmen ya da bütün olarak iptali gündeme gelebilecek.


 
AK PARTİ'DEN TEPKİ: KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞINA AYKIRI
Hazırlanan düzenlemenin ilçe için yetersiz kaldığı ve ihtiyaçlara cevap vermekten uzak olduğu gibi gerekçelerle belediye meclisinde ret oyu sunan AK Parti grubu adına itirazları değerlendiren Meclis Üyesi Bünyamin Demir, gelen itirazların belediyenin uzlaşmadan uzak ve katılımcı yönetim anlayışına aykırı tavrını ortaya koyduğunu savundu. Planlarla ilgili kaygılarını geçmişte detaylı olarak dile getirdiklerini ve itirazların kabul edilmesi yönünde görüş sunacaklarını belirten AK Parti'li Demir, "Vatandaşlardan bu kadar çok itiraz gelmesi ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Yapılaşmanın tamamlandığı ve yerleşik alanlara yönelik yürütülen bu planlama faaliyetlerinde bu kadar çok itiraz olması normal değil. Bu da bize, planların katılımcı yönetim anlayışına aykırı şekilde, vatandaşların görüşü sorulmadan hazırlandığını gösteriyor. Meclis üyeleri olarak bizlere plan açıklama raporları sunulmadı. Planlar hazırlanırken vatandaşlar ile herhangi bir görüşme, toplantı yapılmamış, fikirleri dikkate alınmamış. Hak kayıpları çok fazla ve vatandaşların ciddi kaygıları var. Plan revizyonu oluşturulurken hak sahiplerinin rızası alınmamış. Planlarda evi yeşil alana dönen ya da taşıt yoluna dahil edilen hak sahipleri var. Bazı vatandaşlarımızın tapulu arazisinde imar değişikliği yapılmış, kendisinin haberi dahi yok. İtirazların olumlu yönde değerlendirilmesini ve vatandaşların taleplerine yönelik düzenleme yapılmasını isteyeceğiz. Aksi takdirde bu değişiklik yargıya taşınacak ve mahkemeye gidecektir" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası