Ege Postası
Geri

Karabağlar karıştı, Selvitopu olaylı toplantıyı erteledi!

Karabağlar Belediyesi'nde geçekleşen Nisan aynın ilk meclis toplantısı olaylı başladı. Tartışmalar eşliğinde başlayan meclis oturumunda yaşanan gerginliğin artması üzerine Başkan Muhittin Selvitopu, toplantıyı önümüzdeki Salı gününe erteleme kararı aldı. Başkan Selvitopu olaylı toplantıyı erteledi
Karabağlar karıştı, Selvitopu olaylı toplantıyı erteledi!
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Nisan 2016 Cuma 20:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşen meclis toplantısı seçim krizine sahne oldu. Meclisin ihtisas komisyonlarına ve başkanvekilliğine üye seçimi yapılan oturumda olay çıktı.
 
CHP'DE ADAY ÇATLAĞI!
Meclis başkanvekilliği için CHP'li Mehmet Aydoğan ve AK Parti'li İmet Tunç yarışırken, CHP'de muhalif üyelerden Turan Manduz'un partinin grup kararına aykırı davranarak adaylığını açıklaması meclisteki gerginliğe yol açan ilk gelişme oldu.
 
OYLAMA SONRASINDA MECLİS KARIŞTI
Oy kullanma işleminde yaşanan aksilik üzerine toplantıya beş dakika ara verildi. Ardından yapılan sayımla birlikte bazı oylar geçersiz sayıldı. CHP'li Aydoğan 15 oy ile Başkan seçilirken, muhalif aday Manduz ise 11 oyda kaldı. Bu sonuçla birlikte CHP'de Mehmet Aydoğan Meclis Başkanvekili olurken, AK Parti'li İmet Tunç ise 2'inci Başkanvekili seçildi.
 


AK PARTİ'DEN İTİRAZ!
Seçim işlemine itiraz eden AK Parti'li Azad Fazla yasalara aykırı işlem yapıldığını belirterek sonuçlara itirazda bulundu. Başkan Selvitopu Fazla'yı sözleri üzerine uyarırken, bu sefer de CHP'li üyeler ile AK Parti'li üyeler arasında sözlü tartışma patlak verdi. AK Parti'li Azad Fazla ve İmet Tunç seçimlerin tekrarlanmasını talep ederken, itirazlarını yazılı olarak meclis başkanlığına iletti.


 
SELVİTOPU TOPLANTIYI YARIDA KESTİ
İki grup arasında devam eden sözlü tartışmanın büyümesi ve gerginliğin tırmanması üzerine meclis üyelerine müdahale eden Başkan Selvitopu, toplantıyı yarıda kesti. Bir sonraki oturumun Salı günü yapılacağını dile getiren Muhittin Selvitopu, olaylı geçen toplantıyı erken kapattı.
 
DİVAN KATİPLERİ SEÇİLDİ
Diğer yandan, olaylı geçen toplantıda ayrıca divan katipliği için de seçim yapıldı. CHP’den Selvinaz Ömür ile Özgür Özdemir, AK Parti’den de Ayşe Arslan Erten divan görevine seçildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası