Ege Postası
Geri

Karabağlar’da Ertaş’a gıyabi cenaze namazı

Anadolu ozanlığı geleneğinin günümüzdeki temsilcisi Neşet Ertaş, memleketi Kırşehir’de son yolculuğuna uğurlanırken, büyük ozan için İzmir Karabağlar’da da gıyabında cenaze töreni düzenlendi, mevlit okutuldu.
Karabağlar’da Ertaş’a gıyabi cenaze namazı
Haberler / Güncel
26 Eylül 2012 Çarşamba 15:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR- Karabağlar’ın Yunus Emre Mahallesi 4249 Sokak’ta oturan Ertaş için Mevlana Camii’nde de öğle namazının ardından gıyabında cenaze namazı kılındı. Ardından evinde mevlit okutuldu. Cami Derneği’nin düzenlendiği namaza, komşuları ve halkın katılımı büyük oldu. Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcıları Abdulvahap Batıhan, Hulusi Gülşen ve Rahim Ürünveren’in de katıldığı cenaze namazında ve mevlitte, dualar Ertaş için okundu. Ertaş için Karabağlar Belediyesi, vatandaşlara karanfiller dağıttı, pide ve ayran ikram etti.

Vatandaşlar, Karabağlar Belediyesi’nin Ertaş’ın anısı için evinin önüne koyduğu anı defterine büyük Ozan’la ilgili düşüncelerini yazdı, fotoğrafının önüne karanfiller bıraktı.

Önceki gün evinin önünde taziye alanı oluşturduklarını belirten Karabağlar Belediyesi Başkanvekili Abdulvahap Batıhan, Türkiye’nin önemli bir ismini, büyük ozan Neşet Ertaş’ı son yolculuğuna uğurladıklarını belirterek, “O efsane sanatçıydı. Sağlığında da yanındaydık. Vefatının ardından da adını ilçemizde yaşatacağız” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası