Ege Postası
Geri

Karabağlar’da satranç turnuvası

Karabağlar Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği'nin desteğiyle "2. Uğur Mumcu Satranç Turnuvası" düzenledi. Karabağlar Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ve Karabağlar Belediyesi Spor Kulübü ile Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği’nin işbirliğinde düzenlenen turnuva, Bahçelievler’deki Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.
Karabağlar’da satranç turnuvası
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Ağustos 2013 Çarşamba 16:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - 9 yaş altı, 11 yaş altı ve 15 yaş altı olmak üzere üç kategoride düzenlenen turnuvaya, 320 çocuk ve genç katıldı. Oldukça çekişmeli geçen turnuvada, çocukların yanı sıra anne ve babaların da heyecanı doruğa çıktı. Turnuvalar sırasında çocuklarla satranç oynayan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, satrancın minik ustalarına başarılar diledi.

2 gün süren turnuvanın ödül töreninde ise Başkan Kürüm, bireyin sosyalleşmesinde önemli katkı sağlayan satranç sporuna ilgiyi arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Satranç turnuvalarını geleneksel hale getirdiklerini ve katılımın her geçen yıl arttığını vurgulayan Kürüm, “Amacımız ilçemizde yaşayan çocuklarımızın, gençlerimizin satranç sporuna ilgisini çekmek. Çocuklarımızın geleceklerine yön verebilmeleri, güven duygularının gelişerek olaylara doğru yorum yapabilmeleri geleceğimiz için oldukça önemli. Burada başarılı çocuklarımıza her yerde destek olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Kürüm, satrancın minik ustalarını tek tek kutlayarak, madalyalarını verdi. Bisiklet, gitar, ücretsiz kurs ve hediye çeklerinden oluşan hediyelerle satranç şampiyonlarının mutluluğunu ikiye katlayan Kürüm, çocuklarla birlikte parkta bisiklet turu yaptı. Kürüm, “Zihinsel gelişiminizi olumlu yönde etkilediğini düşündüğümüz satranç turnuvasına katılımınız için sizleri kutluyorum. Sağlıklı toplum sağlıklı eğitimden geçer düşüncesi ile ilçemizde sağlıklı nesiller yetişmesine çeşitli projelerle katkıda bulunuyoruz. Eğitim ve kültüre yatırımlarımız sürüyor” diye konuştu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası