Ege Postası
Geri

Konak Belediyesi’nden geri dönüşüm atağı

Bir yıldan az sürede 2 bin ton cam atığı geri dönüşüme kazandıran Konak Belediyesi, kentin daha çok noktasında hacmi artırılmış cam kumbaralarıyla hizmet verecek.
Konak Belediyesi’nden geri dönüşüm atağı
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Ağustos 2013 Çarşamba 09:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Geri dönüşümü yaygınlaştıran uygulamalarını geliştirerek sürdüren Konak Belediyesi, kentin farklı noktalarında yer alan ‘Cam Kumbaraları’na yenilerini ekledi. Anadolu Cam Sanayi ve ÇEVKO işbirliği ile 150 cam kumbarası daha kente kazandırıldı. 250 kilogram kapasiteli yeni cam kumbaralar vatandaşın ve esnafın da beğenisini topladı.
Çevreye en duyarlı Belediye Başkanı ödüllü Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yeni cam kumbaraların çevreye ve geri dönüşüme farkındalığı artıracağını söyledi. Geri dönüşüme katkı koyan duyarlı İzmirlilere teşekkür eden Başkan

Tartan şöyle konuştu:

“Geri dönüşüm ve çevre konusunda Konak’ta belli bir duyarlılık ve özen yakaladık. Özellikle ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediğimiz seminerlerle gelecek için de ciddi adımlar attık. Esnafımız, vatandaşımız çevre ve temiz bir kent adına tüm atık toplama kampanyalarımıza katılıyor. Cam defalarca ve yüzde yüz dönüştürülebilen bir malzeme ve biz bir yıldan kısa sürede 2 bin ton cam atık toplayarak geri dönüşüme kazandırdık. Yeni cam kumbaralarının yaygınlaşmasıyla bu rakamın rekor düzeye taşınacağını düşünüyoruz.”
‘Cam şişeleri kumbaraya atın, hayata cam katın’ sloganının yazılı olduğu 150 adet cam kumbarası Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından kentin ana arterlerine yerleştiriliyor. Renkli ve renksiz cam şişe ve kavanozlar için iki farklı bölmesi bulunan çevre dostu kumbaralar, Konak’ı geri dönüşümde yeni rekorlara taşıyacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası