Ege Postası
Geri

Karabağlar’da yeni pazar yeri inşaatı başladı

Karabağlar Belediyesi’nin Aydın Mahallesi’nde yaptıracağı Yunus Emre pazar yerinin ihalesi tamamlandı. Toplam 3 katlı 11 bin 619 metrekare alanı kapsayan Pazar yerinin, 5 bin 300 metrekarelik alanında tezgahlar, diğer alt katlarındaki (2 kat bodrum) toplam 6 bin 319 metrekarede ise otoparklar yer alacak. İnşaatına başlanan Yunus Emre pazar yerinin 210 günde tamamlanıp Şubat ayında bitirilmesi planlanıyor.
Karabağlar’da yeni pazar yeri inşaatı başladı
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Temmuz 2015 Çarşamba 09:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Karabağlar Belediyesi, Halk Ozanı Yunus Emre’nin adına yakışır bir pazar yeri yapıyor. Yapılan ihale sonunda, zemin katta pazarcı esnafı ve zabıta karakolu, alt katlarda ise otoparkın yer alacağı pazar yeri inşaatına başlandı. 5 bin 300 metrekarelik zemin alanda 28 balık tezgahı, 25 zeytin tezgahı, 99 süt ürünleri tezgahı ve 319 sebze meyve tezgahı olmak üzere toplam 471 esnaf yer alacak. 2 bodrum katında ise 142 araçlık otopark alanı sayesinde trafik sıkışıklığının da önüne geçilmiş olacak. 



Şimdiden hayırlı olsun!
Çelik konstrüksiyon üzerinde yükselecek olan pazar yerinde ayrıca gün ışığından yararlanmak için şeffaf ışık bantları kullanılacak ve içeride ses izolasyonu sağlanacak. Şubat ayında tamamlanması planlanan Yunus Emre pazar yeri çevre düzenlemesi, mimarisiyle de örnek bir proje olacak. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, pazar yeri ihalesinin tamamlandığını ve pazar yerinin belirtilen sürede bitirilmesinin planlandığını belirterek Karabağlar halkına şimdiden hayırlı olmasını diledi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası