Ege Postası
Geri

Karabay'la dobra dobra Çiğli üzerine...

2014 yerel seçimleri sürecinde aday adaylığı için istifası beklenirken ‘devam’ kararı alan CHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay, İzmir’de aday adayı rekorunu elinde bulunduran Çiğli’de kendisine yönelik ciddi bir teveccühün olduğunu söyledi. Aday olarak kendisine ihtiyaç duyulması halinde göreve hazır olduğunu ifade eden Karabay, Ege Postası’na dobra açıklamalarda bulundu.
Karabay'la dobra dobra Çiğli üzerine...
Haberler / Yerel Politika
21 Ekim 2013 Pazartesi 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABE SERVİSİ - Çiğli’de belediye başkanlığı için ismi sürekli olarak dillendirilen ve başkanlık koltuğuna yakıştırılan CHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay Ege Postası’na dobra açıklamalarda bulundu.

2014 yerel seçimleri için il başkan yardımcılığı görevinden istifası beklenirken ‘göreve devam’ kararı alan Karabay, İzmir’de aday adayı rekorunu elinde bulunduran Çiğli’de kendisine yönelik ciddi bir teveccühün olduğunu, aday olarak kendisine ihtiyaç duyulması halinde göreve hazır olduğunu söyledi.

15 TEMMUZ SÜRECİNDE İSTİFA ETMEN BEKLENİYORDU ANCAK ETMEDİ? NEDEN'

‘İstifa et, Çiğlide seni istiyoruz’ telkinleri oldu. Bir çok arkadaşımıza da oldu. Konuyu gözden geçirdik. O tarih itibariyle seçime 9 ay vardı. İl başkanlığı olarak programladığımız çeşitli çalışmalar vardı. En önemlisi İzmir’deki 600 köye yapılacak ziyaretlerdi.Bu projeyi yürütülmesi için il başkanı bana verdi. Önemli bir çalışmaydı. Ayrıca aday adaylarının toparlanması dosyalarının tutulması sürecin doğru programlaması yapılmalıydı bu da benim üstümdeydi. Siyaset kişisel kariyer planlaması olarak yapılamalı. İzmir üstünde baskılar var. İzmir ülkenin geleceği açısında rol model üstleniyor. AKP’de bu modeli kırmak için baskı uyguluyor. Bütün hepsini üst üste koyduğumuzda o dönem aday adayı olmayı istifa etmeyi doğru bulmadım.

PEKİ ŞİMDİ…ADAY ADAYI MISIN'

25 yıldır Çiğli’de yaşıyorum. 92’den beri CHP’nin Çiğli’de aktif üyesiyim.Büyükşehir’de partimin grup başkanvekilliğini yapmış biriyim.Büyükşehir bünyesinde TANSAŞ’ta bölge müdürlüğü yaptım. Meclis üyelikleri yaptım yapmaya devam ediyorum.Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısıyım… Yerel yönetimler içinde yoğruldum yani… Bütün bunlar hep Çiğli kamuoyunda benimle ilgili düşünce oluşmasına neden oldu. Bana da Çiğli ve yerel yönetimler hakkında tecrübeler kazandırdı. Görevlerimizi başarıyla yapınca takdir edildik. Teveccüh oluştu.Çiğli kamuoyundan parti ve dışarıdan ‘Karabay’ın Çiğli’ye başkan aday olması’ yönünde… Şimdi 2014 sürecinde de dillendiriliyor. Şuanda Çiğli Belediyesi’ni, ilçenin problemlerini en iyi bilen insanlardanım. Bugüne kadar parti içinde hep görevlere tabandan partinin üst organlarının talimat ve önerileriyle geldim. Şuan il başkan yardımcısıyım. Partimim yetkili kurumları bana ‘Çiğli’de adayımızsın’ derse görevi en iyi şekilde yapacak en çok oyu alacak ilçenin sorunlarını çözecek biriyim. Kendime de güveniyorum. Ancak bir süreç işliyor. Genelge yayınlandı ve ben istifa etmedim. Genel merkez ‘istisnalar olabilir’ dedi. Çiğli’de aday olarak ben ihtiyaç isem göreve hazırım. Bana ihtiyaç il başkanlığında ise bu görevi sürdüreceğim.


BİR ÇALIŞMAN VAR MI ADAYLIK İÇİN…

İl’den geri kalan zaman zarfında Çiğli’ye yoğunlaşıyorum Muhtarlarla STK’larla görüşmelerim oldu. Partililerle temaslarım oluyor. 3-4 haftadır vatandaşla da diyalog içindeydim. Gördüm ki ciddi bir teveccüh var. Aday olmam için beklenti ve istek var. Bunu partinin üst organlarının da farkında olduğunu biliyorum. Yine söylüyorum bana nerde ihtiyaç varsa orada göreve hazırım.

EN FAZLA ADAY ADAYININ OLDUĞU İLÇE ÇİĞLİ…NEDEN'

Çiğli örgütü hareketli bir örgüt. Çok önemli bir ilçe. İzmir’de en hızlı gelişen ve gelişmeye devam edecek parlayan bir yıldız. Herkes belediye başkanı olmak ister Çiğli’de…Geçmişte de ilçede aday adayı sayısı yüksekti. Zaman zaman çeşitli sıkıntılar yaşandı çok fazla adayın olması Çiğli’de ama 2014 sürecinde şuana kadar iyi…Geçmiş yıllara göre daha iyi gidiyor. İl yönetiminin bunda önemli bir katkısı var tabi ki.

25 YILDIR BURADA YAŞIYORSUN. ÇİĞLİ NEREDEN NEREYE GELDİ'

Çiğli geçmişte arka bahçe olarak görülüyordu. Süreç içinde gelişti Çiğli… Nüfus arttı…Çiğli bir mozaik gibi….Anadolu’nun her yöresinden vatandaş var. Balkanlardan da gelenler fazla…Herkes birbiriyle uyum içinde yaşıyor. Bu birliktelik Çiğli’ye dinamizm kattı. İlçenin gelişmesini büyümesini sağladı. Çiğli artık kendi kimliğini kazandı. Arka bahçe değil.Gelişme hızlı bir şekilde gidecek.

EN BÜYÜK SORUNU NEDİR ÇİĞLİ’NİN…

Çöp…Bu nöbetse Çiğli bu nöbeti fazlasıyla tuttu. Harmandalı çöp deponi alanı ömrünü tamamladı.Bu sorunun çözümü ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız büyük çaba sarf ediyor. AK Pati bunu siyasi olarak kullanıyor ancak İzmirliler bu çabayı görüyor. Kocaoğlu sorunu çözme konusunda samimi ve çözecektir. Çiğli’nin denizle buluşmaması da bence sorun. Mecliste bu konuda çeşitli kararlar aldık ilgili kurumlar gönderdik ama netice almadık. Çiğli otel kent gibi…Yaşayanlar akşamları sosyal aktiviteleri başka ilçelerde gerçekleştirip eve gelip yatıyor. Çiğli’ye meydanlar cafeler eğlence yerleri ve büyük bir çarşı kazandırılması gerek.Kentsel dönüşüm yapılması gereken mahalleler var. Bunların başlaması gerek.



GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE BELEDİYE BAŞKANI GENEL MERKEZ ÖNÜNDE PROTESTO EDİLDİ…KÖTÜ BİR İMAJ OLDU GİBİ BAŞKAN SOLAK İÇİN…

Keşke o noktaya taşınmasaydı. Öğrendiğim kadarıyla problem çözüldü. Beklentimiz bu yöndeydi. Vatandaşımız dişinden tırnağından kısarak biriktirdiği paralarla ev sahibi oldu. Evlerin icra yoluyla satışı söz konusuydu. Çözümü noktasında Genel merkez önemli bir Tavır koydu. Belediye başkanı Da Üzerine düşeni yaptı. Sorun çözüldü.Başarılı bir belediye başkanı Solak... Güzel çalışmalar yaptı. Çeşitli konularda farklı düşünceler olabilir. Bizler farklı düşüncelerimiz grup toplantılarında söylüyoruz zaten…Belediye başkanı üzerine düşeni kendi deneyimi bilgisi doğrultusunda yapmaya çalıştı. Meclis üyeleri de hepsi Çiğli’ye en iyi şekilde hizmet etmek için çalıştı.

ÇİĞLİ’DE ADAY NE KADAR ÖNEMLİ

Çok önemli… 99 seçimlerinde ilçeleri DSP kazandı. CHP sadece Güzelbahçe ve Çiğli’yi kazandı. Hem de DSP’den Semra Aksu gibi milli atlet adaydı Çiğli’de…CHP örgütü burada çok iyi çalıştı ve ciddi bir fark attı. O günden bu yana Çiğli’de CHP’nin ivmesi hep yukarıda oldu.Son zamanlarda Çiğli belediye başkan adayıyla Büyükşehir belediye başkan adayı arasında ciddi fark oluştu. Ben bunun adayla ilgili olduğunu düşünüyorum. Çiğli bir mozaik. Adayın her kesimi kucaklaması gerek. Çiğli örgütü dinamik…Örgütün dinamizmini en iyi şekilde ortaya çıkaracak bir adayın gösterilmesi gerek. Doğru aday örgüte sinerji katıyor. Çiğli sosyal demokrat insanların çoğunlukta olduğu bir ilçe…

2014 SEÇİMLERİNDE ÇİĞLİ’DE NASIL BİR SONUÇ OLUR'

CHP Çiğli’de hep yükselişte dedim. En son yüzde 56’lara geldi. AKP’nin oyları 30’lar seviyesinde…Partimiz aday kim olursa olsun oyunu korur. Ancak doğru adayla CHP Çiğli’de 70 bin oy alabilir. Yüzde 65’ler seviyesine geliyor bu sayıda… Bu potansiyel var. Bunun için doğru bir aday doğru bir meclis üyesi listesi önemli….

17 AYDIR YEREL YÖNETİMLERDEN SORUMLU İL BAŞKAN YARDIMCISISI'BU GÖREV NE KATTI SANA'

Öncelikle Ali Engin gibi doğru dürüst ilkeli tecrübeli bir siyasetçiyle çalışmak iyi niyetli gayretli çalışkan il yöneticileriyle çalışmak bana çok şey kattı..17 ay boyunca diğer il yöneticileri gibi aldığım tüm görevleri sorumlulukları en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Bu tespiti dışarıdan herkes söylüyor. Örgütü kucakladı.Kongrede oy verdi vermedi diye bakmadık.İlçelerde tüm muhtarların katılımıyla toplantılar yaptık. Şuana kadar 400 köye ziyaret gerçekleştirdik. Belediyelerle koordineli çalıştık. Özel günlerde ciddi programlar ses getiren etkinlikler gerçekleştirdik.

KIRSAL ÇIKARMASI! PROJENİN BAŞINDAKİ İSİMDİN! BU ZİYARETLER SONUNDA NASIL BİR Z RAPORU ÇIKTI'

En önemli projeydi….Yerel yönetimler yasası tartışılırken gündemimize aldık. Program hazırladık. 600 köy var. Bu köylere geniş katılımlı ziyaretler yapacağız dedik.425 köye gittik. Gitmek için gitmedik. Özellikle akşam saatlerini tercih ettik. Gündüz tarlada çalışan köylü akşam kahveye geldi meydanlara indi..Sorunlarını dinledik. Projelerimizi anlattık. Tespitimiz çiftçi bitik. Tarım çökmüş…Hayvancılık çökeltilmiş. Çiftçi ekmekten vazgeçmiş ülke için önemli bir kayıp. Türkiye kendi kendine yeten ülkeler arsındaydı. Ancak samanı bile ithal eden durumdayız. Mazot 3-4 e katlanmış ilaç elektrik giderleri artmış Ancak çiftçiye gerekli teşvik verilmediği için çiftçi ürettiğinin karşılığını alamamış. Köylü seçimlerde AK Parti’ye kırmızı kart gösterecek. Köylüler ‘bugüne kadar AK Partili bir vekil bizim köye gelmedi’ diyorlardı. Başarılı çalışma oldu. Seçim sonuçlarına yansıyacaktır.

200’E YAKIN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI…2 BİN MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYI…ÇOK FAZLA ADAY GÖZÜNÜZÜ KORKUTTU MU BU RAKAMLAR'

Tam tersi mutlu olduk. Şunu gördük doğru yönetilirse seçim için ciddi bir güç. Hazır bir ekip. İyi yönetilmezse ciddi sıkıntı olur. Bizde bu anlamda harekete geçtik başvurular bitince….Toplantılar düzenledik. Gerekli mesajları verdik. Şuan sağlıklı bir şekilde sürüyor.



UZUN YILLAR YEREL YÖNETİMLERİN İÇİNDESİN…BELEDİYE BAŞKANI NASIL OLMAL? KENTİ NASIL YÖNETMELİ'

Kendine güvenmeli doğru kadro oluşturmalı…Şeffaf olmalı.Kentin tüm dinamiklerini harekete geçirmeli…Kenti çok iyi tanımalı…Proje üreten vizyonu geniş olmalı…

PEKİ KOCAOĞLU! BAŞVURU YAPMADI

Partimiz ve İzmir açısından önemli bir isim. İyi bir belediye başkanı.İzmir’in bir çok sorununun çözümüne katkı koymuştur. Dürüst bir insan…Başarılı bir belediye başkanı…İzmirliler tarafından seviliyor. Kırsal çalışmalarda bu sevgiyi biz gördük. Herkes ‘Biz Kocaoğlu’nu istiyoruz’ diyor. Parti kimi aday yapar bilemem ama bir gerçek var Kocaoğlu 10 yıldır doğru bir belediye başkanlığı yapmıştır. Tabandan Halktan da bir teveccüh Var



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası