Ege Postası
Geri

Karaburun Bozköy Barajı'nda geri sayım

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de inşa edilen Karaburun Bozköy Barajı Projesi’nde mutlu sona az kaldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Hizmete alacağımız tesis ile Karaburun ilçesi ve civarına yılda 1 milyon 98 bin metreküp içme suyu sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
Karaburun Bozköy Barajı'nda geri sayım
Haberler / İzmir
16 Mart 2016 Çarşamba 13:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karaburun Bozköy Barajı, Ege Bölgesi’nin Küçük Menderes Havzası içerisinde, İzmir ili, Karaburun ilçesi, Bozköy Köyü’nün yaklaşık 4 km güneyinde Uzundere Çayı üzerinde yer alıyor. Temelden yüksekliği 37,5 metre olan barajın gövdesi kil çekirdekli kum çakıl dolgu tipinde inşa ediliyor. Depolama hacmi 3 milyon 653 bin m3 olan Bozköy Baraj inşaatında fiziki gerçekleşme yüzde 80’e ulaştı.
Projede Şubat ayı itibariyle barajın dolusavak beton imalatları, dipsavak ve su alma yapısı betonlarının yüzde 95’i ile 5 bin metre orman rölekasyon ve 4 bin metre baraj ulaşım yolu imalatları tamamlandı. Izgara, kapak ve hidrolik ünitenin fabrika imalatları ise devam ediyor.
 
Karaburun İlçesine İçmesuyu Temin Edecek Projede Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
Prof. Dr. Veysel Eroğlu projeyi inşa sürecinden itibaren takip ettiğini ifade ederek “İzmir Karaburun Bozköy Barajı İkmali ile Karaburun ilçesi ve yakın yerleşim yerlerine yılda
1 milyon 98 bin m3 içme suyu sağlamayı hedefliyoruz. Hali hazırda işteki ilerleme yüzde 80 seviyelerinde olup, Karaburun yöresine bir an önce içme suyu temin edebilmek için çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz” diye konuştu.
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası