Ege Postası
Geri

Karadenizde Balkan Buluşması

AK Parti İzmir milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait’in fikir babası olduğu Karadeniz Bölgesi Balkan Dernekleri buluşması Samsun’da gerçekleştirildi. Organizasyonun onur konuğu kendisi de bir Balkanlı olan Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu oldu.
Karadenizde Balkan Buluşması
Haberler / Politika
16 Kasım 2014 Pazar 10:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- AK Parti İzmir milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait’in fikir babası olduğu Karadeniz Bölgesi Balkan Dernekleri buluşması Samsun’da gerçekleştirildi. Organizasyona Sinop, Giresun, Düzce, Samsun merkez, Bafra, Tokat, Merzifon ve Amasya’daki Balkan ve Rumeli Derneklerinin temsilcileri katıldılar. Karadeniz Balkan Buluşmasının onur konuğu, kendisi de Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinden gelmiş bir Balkan göçmeni olan Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu oldu.


800 Balkan Göçmeni bir araya geldi


Samsun’un Tekkeköy ilçesinde gerçekleşen organizasyona Evladı Fatihan olarak adlandırılan Selanik, Drama, Kavala, Batı Trakya ve Adalar’dan gelen Mübadiller ile  Kosova ve Makedonya’dan göç etmiş Balkan Göçmenlerinden oluşan 800 kişi katıldı. Toplantının onur konuğu Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu olurken, Samsun valisi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, Samsun AK Parti milletvekilleri, bazı ilçe belediye başkanları, Balkan dernek başkanları katıldılar.


Sait: “Balkanlar bu ülkenin çimentosudur”


Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, “Sizler  Gazi Mustafa Kemal’in hemşehrilerisiniz. Balkanlardan gelen Türkler bu ülkenin çimentolarıdır. Sizleri seviyoruz ve sizlerin hemşehrisi olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Sait, Samsundaki Balkan temsilcilerine seslenerek, kendisi de bir Balkan göçmeni olan Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’na sahip çıkılmasını istedi. Sait, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu  hemşerimiz Atatürk ilk adımı Samsunda attı. Milli mücadele 19 Mayısta Samsunda başladı. Final 9 Eylül’de İzmir’de oldu.dedi. Siz Samsunlular başladınız biz İzmirliler bitirdik diyerek espiri yapan Sait, büyük alkış aldı.


Müezzinoğlu: “Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı vasiyetin esiri olacağız”


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Balkan insanı mütevazıdır, merhametlidir ve merttir. Taşıdığı bu değerleriyle dünya medeniyetlerine önemli katkıları olmuştur" dedi. Bakan Müezzinoğlu Samsunda Balkan Derneklerine yaptığı konuşmada, Bizler tarihi geçmişimizden, tarihi geleceğe taşıyacağımız o medeniyet anlayışımızın yeniden var olmasının esiri olacağız. Bizler her bir tarafından kuşatılmış, işgal edilmiş bir ülkenin ve milletin var oluşunun öncülüğünü yapan Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı vasiyetin esiri olacağız. O vasiyetin peşinde koşacağız. Biz çok zengin medeniyetin, çok zengin insanlarıyız. Bu medeniyet zenginliğimizi, gönül zenginliğimize dönüştürebilmek için de, birbirimizi daha çok sevmeye, ayrıştıran değil, çatıştıran değil, fitneye fesada fırsat veren değil bir birine inanan bir birine güvenen, destek olan anlayışı bundan sonraki süreçte çok daha güçlü bir şekilde Türkiye kamuoyuna sunacağız. Türkiye’ye Balkanların tarihini ve medeniyetini orada yapılan hatalar ve çıkarılması gereken dersleri içeren belgeseller yaparak çocuklarımıza göstermeliyiz.” diye konuştu. 
 
Müezzinoğlu Selanik pilavını kepçe ile dağıttı


Toplantının sonunda misafirlere Selanik usulü kazanda pilav ikram edildi. Pilav kazanının önüne geçen Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kepçe ile etli pilavdan dağıttı. O sırada bir vatandaşın Pilav sağlıklı mı diye sorması üzerine bakan Müezzinoğlu vatandaşa dönerek , “Az yiyeceksin, çok hareket edeceksin” diyerek espiri yaptı. Araya giren Samsun Balkan Dernekleri Genel Sekreteri Salih Meriç, “sayın bakanımız şifa dağıtıyor” deyince kahkahalar yükseldi.Karadeniz Balkan Buluşması Rumeli folklör oyunlarının ardından anı fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası