Ege Postası
Geri

Karaege ve Durak'tan birlik mesajı

Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Cevat Durak başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında kongre sonrası ilk defa bir araya gelen yeni İlçe Başkanı Ali Karaege ve Belediye Başkanı Cevat Durak birlik beraberlik mesajı verdi. Başkan Durak, " Ben yerel seçimler için yüzde 65-70 derken, eski ilçe başkanımız Adnan Alabay ‘hedefimiz yerel seçimlerde yüzde 80 üstü’ diyordu.Yeni başkanımızdan da aynı hedefi bekleyeceğiz" dedi.
Karaege ve Durak'tan birlik mesajı
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Şubat 2013 Pazartesi 21:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Cevat Durak başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya CHP Karşıyaka’nın çiçeği burnunda ilçe başkanı Dr. Ali Karaege de katıldı.İlçe kongresi sürecinde Karaege ismine sıcak bakmayan ve belediye meclis üyesi Nurşen Balcı’yı destekleyen Başkan Durak’la, İl’in desteğini arkasına alan İlçe Başkanı Karaege arasında kongre sürecinde ve sonrasında esen soğuk rüzgarlar meclis toplantısı sonunda yerini birlik kareleri ve mesajlarına bıraktı.

DURAK: ÇALIŞMALARIMIZI SİYASİ KAYGILARDAN UZAK YAPTIK
İlçe kongresi sonrası sessizliğini koruyan,  Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in Karşıyaka’ya yaptığı ziyarette hazır bulunmaması nedeniyle Keskin'in üstü kapalı olarak sitemini alan Başkan Durak, son günlerde yaşanan anket tartışmalarınıda gündemine alarak, “Son günlerde oy oranları ile ilgili tartışmalar yaşanıyor. Bu güne kadar her şeyimizi samimi bir şekilde ortaya koyduk. Halk ne yaptığımızı ve onlarla nasıl bütünleştiğimizi görüyor. Çalışmalarımızı siyasi kaygılardan uzaklaşarak yaptık yapmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımız insan odaklı... Partimizin bize verdiği ilkeler doğrultusunda belediyeciliğimizi yapıyoruz. İşimiz kolay değil. Farklı şekillerde anlatılanlar var. Partimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Söylemlerimizde yanlış ifade yok” dedi.

“8 YIL ÖNCE VENEDİK GİBİYDİ ANCAK…”

Karşıyaka’da özellikle AK Parti tarafından su baskınlarıyla ilgili eleştirilerin olduğuna dikkat çeken Durak, ” Evet 8 yıl önce Venedik görüntüleri vardı. Ancak siyaset yapmak adına konuşuyorlar.Bazı mahallelerimiz var oralar da Büyükşehir’in çözmesi gereken işler var. Aziz Başkanla konuştuk. Düzenlemeler yapılması gerek. Karşıyaka’yı çamur bastı gibi söylemlerin dışına çıkmamız gerekiyor. Çoğu sorunu çözdük.Ö
nümüzdeki yıllarda su ile ilgili bir problem yaşanmaz” dedi.

“KELLE KOLTUKTA ÇALIŞIYORUZ”
Bostanlı’da Cemal Bülbül, Yalı’da Cehar Dudayev ve Gün Sazak Bulvarları’nda faaliyet gösteren işletmelerin içkili yer bölgesi içerisine alınmasına yönelik önergenin görüşüldüğü sırada Başkan Durak önemli bir noktaya değindi.Bir işletmecinin başbakanlık dahil olmak üzere idari mercilere başvurarak kriterlere uymadan içkili yer savaşı verdiğini ifade eden Durak, “Bırakırsak her bölgeyi içkili yer yapmak istiyorlar. Mülki konularda yapılan gereksiz başvuruların ciddiye alınmaması konusunda yazıyı aldık.Apartmanda oturanlarda neden kapatılmadığı konusunda baskı yapıyorlar. Yasal işlemleri yapıyoruz. Olmadık ithamlarla karşılaşıyoruz. Sürekli tehditler kelle koltukta çalışıyoruz. Olmadık yakıştırmalar oluyor. Hak ediyor muyu? Hayır. Usulsüzlük insanların içine işlemiş. Yıllarca ruhsatsız işler toplumun kabullendiği bir hal almış” dedi.

HEYELAN BÖLGESİ HAKKINDA KONUŞTU
Cumhuriyet Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen heyelan sonrası meclis kararıyla ‘afet bölgesi’ ilan edilen alanda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Durak, “Yaptığımız incelemelerde jeoloji mühendisleri çalışmalarda bulundu. Buradaki taş ocağının bulunduğu bölgeyi yeniden düzenleyeceğiz. Bunu çözmek istiyoruz. Oraya kat karşılığı ile bina yapacağız. Bölgeyi kazanabilir miyiz diye düşünüyoruz. Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne konuyu bildirdik” dedi.




YILMAZ:ÇAMUR AT İZİ KALSIN DOĞRU DEĞİL

Son günlerde Karşıyaka AK Parti cephesinden gelen eleştirilere tepki gösteren  CHP Grup Başkanvekili Necat Yılmaz,siyasi partilerin bir ilçedeki eksikleri yaygara yaparak değil, önergeler halinde meclise getirmelerinin doğru olacağının altını çizdi ve şunları söyledi; “Hiç çalışma yapmayacaksınız, önerge getirmeyeceksiniz… Öbür taraftan kentin belediye başkanını eleştireceksiniz. Durmadan su birikintileri konuşuluyor. 60 yıldır Karşıyaka’nın iki mahallesinde olan bir durum… O bölgeyi iyi biliyorum. Suç belediyeninmiş algısı yaratmak yanlış. Seçim almak istiyorsanız doğru şeyleri halka anlatmanız gerek. O iki sokak bizim handikapımızdır... İZBAN yapıldıktan sonra bu handikap ilerledi. Bu proje Bakanlık ve Büyükşehir’indi… Bu suyun tahliye edilmesi büyük borularla olur. Başka oluru yok. Çünkü aşağıdan tren yolunu bölemezsiniz.Yukarıda elektrik telleri var. Bunu pompalarla Peynirci Deresi’ne aktarmak gerek. İZSU’nunda bu konuda bilgisi var. Çalışmalar devam ediyor. Su birikiyor diye bu kadar yaygara yapmaya gerek yok. Karşıyaka sadece sokakla eleştiriliyor. Karşıyaka İzmir’e ve Türkiye’ye örnek bir belediye. Eksikler varsa belediye meclisine getirilsin. İlkeli siyaset budur. Bilmediğiniz konuda ahkam kesmeyeceksiniz. Halkı tahrik etmekle olmaz. Sosyal barışı bozarak kentte siyasi güç elde etmek yanlış bir uygulama. Çamur at izi kalsın politikaları yanlış. Bir kentte belediye çalışmıyor denilirse mecliste çalışmıyor demektir. Belediye Meclisimiz sorunsuz bir meclistir.” 

“BELEDİYE BAŞKANLARINI KÖTÜLEMEYELİM”

Belediye başkanlarının çalışmalarının ön plana çıkartılması halinde partilerinde kazanacağını ifade eden Yılmaz,son zamanlarda belediye başkanı Cevat Durak’a yönelik parti içinden artan eleştirilere adeta gönderme yaparak, “Belediye başkanlarını kendimizde kötülemeyeceğiz. Başkanlar bizim vizyonlarımız... Başkalarını kendi içimizdeki konuşmamızla tahrik etmeyelim” dedi.


YÜZDE 80’E DİKKAT ÇEKTİ

Meclis toplantısı sonrası ilçe kongresi ve yeni ilçe başkanı Karaege hakkında konuşan Durak, “ Yeni ilçe başkanımız buraya yabancı bir isim değil. Meclis üyeliği de yaptı. Üzerlerine düşeni yaparlar umarım.Ben yerel seçimler için yüzde 65-70 derken, eski ilçe başkanımız Adnan Alabay ‘hedefimiz yerel seçimlerde yüzde 80 üstü’ diyordu.Yeni başkanımızdan da aynı hedefi bekleyeceğiz.Küsmek darılmak mümkün değil. Şehir dışındaydım. Karşıyaka’yı temsil etmek için koşturdum.Bu yüzden toplantılara katılamadım. Herkes kongre için dolaşırken ben başka şeyler için koşturuyordum.Yeni doğan t
orunumu bile yeni gördüm” dedi. Karaege'de, "Bizim bir sorunumuz yok, birlik beraberlik içinde çalışacağız" dedi. Toplantı sonrası iki başkan el sıkışıp sarıldılar.

O PANKART ASILDI

İzmir İkinci Bölgeden milletvekili seçilen ancak tutuklu yargılandığı dava nedeniyle tahliye talebi reddedilen Silivri'de tutuklu bulunan Mustafa Balbay’ın, özgürlüğüne kavuşması için 28 Haziran 2011 tarihinde CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın talimatıyla Karşıyaka Çarşı
sı'na ve ilçe binasına asılan pankartların ilçe kongresi sonrası indirilmesi kamuoyunda tepki görmüş, yeni ilçe başkanı Karaege, "Pankartlar yıpranmış, asılı olduğu demirlerde çürüme meydana gelmişti. İndirttik. Yenisi yapıyoruz" demişti. Yenilenen pankart ilçe binasına tekrar asıldı. 





YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası