Ege Postası
Geri

Karakoyun: Diyarbakır'ın ulaşım ağları üzerinde olması bir fırsat

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Diyarbakır’ın, ulaşım ağlarının merkezinde olmasının büyük bir avantaj olduğunu belirterek, “Bunun için şehrimiz hızla büyüyor ve gelişiyor.” dedi. Karacadağ Kalkınma...
Karakoyun: Diyarbakır'ın ulaşım ağları üzerinde olması bir fırsat
Haberler / Güncel
23 Haziran 2013 Pazar 17:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Diyarbakır’ın, ulaşım ağlarının merkezinde olmasının büyük bir avantaj olduğunu belirterek, “Bunun için şehrimiz hızla büyüyor ve gelişiyor.” dedi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) ve TUSKON işbirliği ile 22 Kazakistanlı iş adamı, Diyarbakırlı meslektaşlarıyla ikili görüşmeler yaptı. Toplantıda inşaat, tekstil, mobilya sektöründe faaliyet gösteren iş adamları karşılıklı işbirliği için bir araya geldi. Ajans hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Diyarbakırlı iş adamlarının yeni pazarlara açılması için sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Diyarbakır’ın, sağlanan huzur ortamı ve yeni teşvik uygulamasıyla son dönemde ekonomik olarak hızlı bir büyüme sürecine girdiğini belirten Dr. Karakoyun, “Genç nüfusu, bölgedeki ulaşım ağlarının merkezinde yer alması ilimize önemli avantajlar sağlamakta. Şehrimiz hızla büyüyor ve gelişiyor. Bu gelişmeye paralel olarak işadamlarımızın dünya pazarlarına açılmasını sağlamak adına STK’larla ortak çalışıyoruz. Bu kapsamda DİGİAD ve TUSKON ile Kazakistanlı iş adamlarını ilimize davet ettik. 2.7 milyon kilometrelik yüz ölçüme sahip Kazakistan, başta petrol, doğalgaz, altın, krom olmak üzere yer altı kaynakları açısından dünyada önemli bir noktada. Aynı zamanda 17 milyonluk nüfusunun birçok ihtiyacını ithal etmekte. Diyarbakırlı iş adamlarımızın Kazakistan’daki fırsatları görmesini ve değerlendirmesini arzu ediyoruz. Bu kapsamda iş adamlarımız ile Kazakistanlı iş adamlarının ikili görüşmeler gerçekleştirerek başta tekstil, inşaat ve mobilya olmak üzere tüm sektörlerde işbirliği yapmalarını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

BABAYİĞİT: KAZAKİSTAN’I GÖZARDI ETMEMELİYİZ

DİGİAD Başkan Yardımcısı Fatih Babayiğit, büyüyen ve gelişen Kazakistan’daki fırsatları Diyarbakırlı iş adamlarının yakalaması gerektiğini söyledi. Babayiğit, şunları ifade etti: “Kazakistan, coğrafya olarak bizlere çok uzak gelebilir ancak ekonomisi, yer altı zenginlikler sayesinde her geçen gün gelişmekte. Birçok temel ihtiyacını ithal eden bir ülke Kazakistan. Bu kapsamda iş adamlarımız yeni pazar arayışlarında Kazakistan’ı göz ardı etmemeli, inşaat, tekstil, mobilya, gıda sektörlerindeki yatırım fırsatlarını yakalamalı.”

KASİMOV: ÜLKELERİMİZ ARASINDA KÖPRÜ KURABİLİRİZ

Güney Kazakistan İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abil Kasimov ise Kazakistanlı iş adamları olarak, Diyarbakır’da gerçekleştirdikleri ziyaretleri sırasında iş adamları ile önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Kasimov, şöyle dedi: “İş adamları olarak ülkemiz ile dünya arasında bir köprü kurmak istiyoruz. 2003’ten beri yurt dışında benzer toplantılara katılmaktayız. Bu toplantılar yeni ortaklıkların kurulmasını sağladığı gibi ufkumuzun açılmasına da katkı sağlıyor. Ülkemiz sahip olduğu kaynaklar sayesinde son dönemde hızla gelişiyor, dünyanın en büyük şirketleri ülkemizde yatırım yapıyor. Sadece enerjide Batılı şirketler 80 milyar dolarlık yatırım yaptı. Daha önce 3 bin dolar olan kişi başına düşen milli gelir şu an 8 bin 500 dolara çıkmış durumda. Diyarbakırlı iş adamları ile yeni fırsatları birlikte değerlendirebiliriz. Böylece ülkelerimiz arasında kardeşlik köprüsü kurabiliriz.”



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası