Ege Postası
Geri

Kariyer yapmak isteyenin önünde artık engel yok

Gediz Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kurdu. Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle kısa sürede hayata geçirilen merkez, YÖK onayıyla da resmen hizmete girdi. Gediz Üniversitesi’nde yüksek lisans ve sertifika programlarına...
Kariyer yapmak isteyenin önünde artık engel yok
Haberler / Güncel
14 Ağustos 2013 Çarşamba 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gediz Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kurdu. Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle kısa sürede hayata geçirilen merkez, YÖK onayıyla da resmen hizmete girdi. Gediz Üniversitesi’nde yüksek lisans ve sertifika programlarına katılıp kariyer yapmak isteyen İzmir dışından, hatta yurt dışından adayların talepleri üzerine bu uygulama başlatıldı. İleri teknolojinin kullanıldığı eğitim, yer ve zaman sorununu ortadan kaldırıyor. İsteyen, istediği yerde ve saatte derslere katılabiliyor, sınav olabiliyor. Öğrenciler için tek gereken, internet bağlantılı bir bilgisayar ya da akıllı telefon.

Gediz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (Gedizuzem) ilk etapta işletme (MBA) lisansüstü eğitimi ile dış ticaret uzmanlığı, elektronik ticaret, pazarlama-kişisel satış teknikleri sertifika programları açıldı. Önümüzdeki günlerde sağlık işletmeciliğine ve sistem mühendisliğine de yüksek lisans öğrenci kaydı yapılacak. Ayrıca, farklı alanlarda da sertifika eğitimleri düzenlenecek. Lisans ve önlisans programlarındaki bazı dersler de Gedizuzem üzerinden işlenecek. uzem.gediz.edu.tr adresli internet sitesinden ayrıntılı bilgi alınabiliyor.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, ülkede uzaktan eğitim verebilen az sayıdaki üniversiteler arasına girdikleri için sevinçli olduklarını açıkladı. Prof. Çevik, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından öğrencilerin, oturdukları yerden Gediz Üniversitesi’nde öğrenim görebileceğini dile getirdi. Prof. Çevik, şunları ifade etti: “Kent merkezinden uzaktaki bir köyde yaşayan öğretmenin, doktorun ya da herhangi bir kişinin, eğitimine devam ederek kendini geliştirmesi normal koşullarda pek mümkün değil. Çalışma ve ulaşım koşulları ne yazık ki engel oluyor. Bu ve buna benzer imkansızlıklar uzaktan eğitim sayesinde aşılıyor. Böylece eğitimde fırsat eşitliği de sağlanıyor. Yakın gelecekte hem kullanım alanı hem önemi daha da artacak, bir süre sonra örgün eğitimdeki ağırlık yerini uzaktan eğitime bırakacak.”

DEÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Vahap Tecim de Gediz Üniversitesi’yle işbirliği gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Prof. Tecim, “Birlikte uyguladığımız sistem, teknik özellikleri, açık kaynak kod yapısı ve güvenlik önlemleriyle oldukça ileri düzeyde.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası