Ege Postası
Geri

Karnaval ülkesinde Türkiye günleri başlıyor

Güney Amerika kıtasının kültür başkenti Sao Paulo, 15 gün boyunca Türkiye'nin tanıtılacağı büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Brezilya'da ilki düzenlenen ve yoğun ilgi gören "Agora İstambul"...
Karnaval ülkesinde Türkiye günleri başlıyor
Haberler / Dünya
14 Mayıs 2013 Salı 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Amerika kıtasının kültür başkenti Sao Paulo, 15 gün boyunca Türkiye'nin tanıtılacağı büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Brezilya'da ilki düzenlenen ve yoğun ilgi gören "Agora İstambul" etkinliği, bu yıl daha kapsamlı bir çalışmayla görücüye çıkıyor. Müzikten yemeğe bir çok aktiviteyi kapsayacak ve organizasyona Kutsi Ergüner, Hüsnü Şenlendirici ve Mercan Dede gibi sanatçıların yanı sıra Yansımalar gibi ünlü gruplar da iştirak edecek.

MİLYON DOLARLIK TANITIM

Brezilya ticaret odalarının yan kuruluşu olan Brezilya Ticari Sosyal Hizmetler Kurumu (SESC) tarafından finanse edilen Agora İstanbul 2013 etkinliğini yüksek bir bütçeye sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Film gösteriminden çocuk tiyatrosuna kadar çeşitli etkinlikleri barındıracak programa Sao Paulo Başkonsolosluğu da destek veriyor.

Türk modern sanatlarını Brezilya'da tanıtma düşüncesiyle geçtiğimiz yıl başlatılan proje hakkında SESC kurumlarının müdürü Danilo Santos de Miranda ise şu ifadeleri kullandı: "İstambul Agora 2013" etkinliği, dünyanın en eski ve köklü kültürlerinden birinin, evrensel iletişim yolu olan sanatla çağdaş dünyadaki okuyucuları tarafından yeniden algılanmasına yönelik panaromik bir çalışmadır."

BREZİLYALILARIN GİRİŞİMİ

Açılış programında yapılan konuşmalarda bu yıl ikincisi düzenlenen Istambul Agora'nın geçtiğimiz yıl daha küçük çapta organize edildiği ifade edildi. Programın koordinatörü olan Talita Miranda'nın ise Amerika'da bulunduğu esnada edindiği Türk müzisyen arkadaşlarının vesilesiyle kendisinde böyle bir proje fikrinin geliştiği aktarıldı.

Yaklaşık iki hafta boyunca Türk sanatlarını tanıma imkanı bulacak Brezilyalılar, Karagöz ve Hacivat'la da ilk kez tanışacaklar. Etkinlik kapsamında ayrıca Fatih Akın, Semih Kaplanoğlu ve Nuri Bilge Ceylan'e ait ödüllü filmler gösterilecek. Ayrıca Türk DJ'lerin de yer alacağı etkinlikte sufi müzikten caza kadar çeşitli türde eserler seslendirilecek.

BREZİLYALI EŞTEN VEFA BORCU

İstambul Agora'nın açılışı vefat eden ünlü görsel sanatlar ustası Hüseyin Bahri Alptekin'in eserlerinin sergilendiği bir kokteylle gerçekleşti. Açılışta konuşan Sao Paulo Başkonsolosu Özgün Arman etkinliğin önemini şu cümlelerle özetledi: "Brezilya'nın kültür ve sosyal aktiviteler açısından en önemli kuruluşlarından birisi bu programı düzenliyor. Burada Pompeia bölgesindeki SESC, bir girişim yaparak 15 gün boyunca Türkiye'den çok sayıda müzik ve dans grubu getirecek. Biz de Türkiye Cumhuriyeti Başkonoslosluğu olarak buna bir katkıda bulunduk. Tabii ki çok memnunuz. Böyle bir faaliyetin yürütülüyor olması ve bunun Brezilyalıların bir girişimi olması bizi çok mutlu etti."

Hüseyin Bahri Alptekin'in eşi ve aynı zamanda Brezilya vatandaşı olan Camila Rocha ise program hakkındaki görüşlerini, "SESC Pompeia tarafından organize edilen Istambul Agora adlı bu organizasyona biz de davet edildik. Hüseyin'in çalışmalarını buraya getirmiş olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye hakkında bir merak ve ilgi var ancak Brezilya toplumu Türkiye'yi tam olarak tanımıyor. Bu sebeple böyle büyük bir organizasyonun Türkiye ve Brezilya'nın tanışması adına oldukça yararlı olduğu kanaatindeyim." sözleriyle değerlendirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası