Ege Postası
Geri

Kuzey Kore lideri, ülkesinde sorgulanmaya başlandı iddiası

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un, İşçi Partisi üst düzey yöneticileri tarafından eleştirilmeye başlandığı iddia edildi.Japonya’nın muhafazakar gazetelerinden Sankei Shimbun, Kuzey Kore ile ilgili sıra dışı bir iddiada bulundu. Gazetede...
Kuzey Kore lideri, ülkesinde sorgulanmaya başlandı iddiası
Haberler / Dünya
14 Mayıs 2013 Salı 13:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un, İşçi Partisi üst düzey yöneticileri tarafından eleştirilmeye başlandığı iddia edildi.

Japonya’nın muhafazakar gazetelerinden Sankei Shimbun, Kuzey Kore ile ilgili sıra dışı bir iddiada bulundu. Gazetede çıkan haberde, ismini açıklamadağı bir kaynağa dayandırarak Kuzey Kore İşçi Partisi’nin üst düzey yöneticilerinin ülkenin genç lideri Kim’i eleştirmeye başladığı ileri sürüldü. Gazete, Kim’in Keasong Sanayi Bölgesi’nin faaliyetlerine son vermesine neden olmasından dolayı eleştirilmeye başlandığını iddia etti.

Kuzey Kore İşçi Partisi ve hükümetteki bir çok üst düzey yetkilinin, sanayi bölgesinin faaliyetlerinin durdurulması kararının yalnış olduğunu düşündüğünü aktaran gazete, bazı yetkililerin “Ölen Başkan Kim Jong-il hayatta olsaydı, böyle bir karara imza atmazdı.” diye eleştirilerin seviyesini yükselttiğini ileri sürdü. Gazetenin haberinde, bazı üst düzey yetkililerin ise ülkenin yabancı döviz ihtiyacının karşılanması yönünde söz konusu kararı eleştirdiğini iddia edildi. Bazı yöneticilerin işsiz kalan işçilerin rejimi sorgulamaya başlama tehlikesi olduğuna dikkat çekerek, genç lideri eleştirdiği ifade edildi.

Keasong Sanayi Bölgesi, iki ülkenin yağtığı anlaşma ile yaklaşık 10 yıl önce faaliyete geçmişti. Kuzey Kore’nin Keasong şehrine kurulan sanayi bölgesine Güney Kore’den yüzden fazla işletme yaklaşık 80 milyon dolarlık yatırımda bulunmuş ve 50 bin Kuzey Koreli işçi istihdam edilmişti. Geçen aylarda başlayan iki ülke arasındaki gerginlikten Keasong Sanayi Bölgesi de nasibini almıştı. Pyongyang yönetimi, ilk önce bölgeye girişleri tek taraflı yasaklamış, sonar bölgede üretim faaliyetlerinin durması ile bölgedeki Güney Koreliler de ülkelerine geri dönmüşlerdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası