Ege Postası
Geri

Medine’nin beş yılda 500 otele ihtiyacı var

Suudi Arabistan’ın Medine kentinde konaklama krizi yaşanmaması için, beş yılda 500 otel inşa etmesi gerektiği bildirildi.Medine Ticaret ve Endüstri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdül Gani El Ensari, Medine’ye günde yaklaşık 33 bin ziyaretçinin...
Medine’nin beş yılda 500 otele ihtiyacı var
Haberler / Dünya
14 Mayıs 2013 Salı 11:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suudi Arabistan’ın Medine kentinde konaklama krizi yaşanmaması için, beş yılda 500 otel inşa etmesi gerektiği bildirildi.

Medine Ticaret ve Endüstri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdül Gani El Ensari, Medine’ye günde yaklaşık 33 bin ziyaretçinin geldiğini ve bunun da ayda bir milyon ziyaretçi anlamına geldiğini söyledi.

İngilizce yayınlanan Arab News’in haberine göre El Ensari, havaalanındaki ve Mescid-i Nebevi’deki genişleme çalışmalarının tamamlanması ile ziyaretçi sayısında artış olacağını ve önceden hazırlık yapılmadığı takdirde ciddi sıkıntılar yaşanacağını söyledi.

El Ensari, yetkililerin iki tercihinin olduğunu sözlerine ekledi. Mescid etrafında el koyulan araziler için ödenecek tazminatların acilen yeni otel inşasında kullanılmasını ya da dört-beş şirket kurarak arazilerine el koyulan vatandaşların otel projelerine yatırımcı olarak katılmalarını tavsiye etti.
Oda üyesi ayrıca mescit etrafındaki 214 otelden 20’sinin genişleme çalışmaları dolayısıyla yıkılacağını belirtti. Oda tarafından yayınlanan bir rapora göre ülkedeki tüm otellerin yüzde 17’si Medine’de bulunuyor. Şehirdeki dokuz adet beş yıldızlı, 11 adet dört yıldızlı ve 44 adet üç yıldızlı otele ek olarak 30 adet dayalı döşeli daire ziyaretçilere hizmet veriyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası