Ege Postası
Geri

Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay: Zafer işaretini unuttular

Birol Soylu ile 10. Köy programının bu haftaki konuğu Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’e geçmiş olsun dileklerini ileten Tugay, program çıkışında Engin’i hastanede ziyaret edeceğini açıkladı. Öte yandan yaklaşan yerel seçim sürecine ilişkin ise "Ben Karşıyaka Belediye Başkanlığı için ikinci dönem olarak adayım. Karşıyakamız için elimden geleni yapmak istiyorum. Uygun görülürse onur duyarım." dedi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay: Zafer işaretini unuttular
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Ağustos 2023 Perşembe 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, yerel seçimlere yaklaşırken TR35'te siyasete dair önemli açıklamalarda bulundu.Tugay yayında Karşıyaka'da yapılan çalışmalar ve hedefte olan projelerle ilgili bilgiler verdi.

Makedonya ziyareti hakkında konuşan Tugay; “Biz oraya gezi amacıyla değil ziyaret için gittik.Türk diasporasının düzenlediği bir etkinliği ziyaret için gittik.Turgutlu Belediye Başkanımız oradaydı. Manisa’dan Makedonya göçmen derneklerinden arkadaşlarımız yanımızdaydı. Pek çok konu masadaydı. Balkan ülkeleri ile olan irtibatlarımızda orada yaşayan göçmen kardeşlerimiz arasında iş birlikleri kurarak köprü olmaya çalışıyoruz. Kültürel olarak fazla sayıda ortak noktalarımız var. Bize düşen görev yerel ve merkezi yönetim olarak bu köprü görevini kurmada yardımcı olmak. Karşıyaka Balkan göçmenleri bakımından yoğunlukta olan bir bölge olduğu için bizim de bu projede olmamız doğaldır. Her iki tarafında kazanacağı yatırımlar ile güçlenen bir ekonomik iş birliği düşünüyoruz.” dedi.

UMARIM BU YANLIŞTAN DÖNERLER

Disney Plus'ın 'Atatürk' dizisini yayınlamaması kararını hakkında konuşan Tugay; “ Bu olay çok üzücü… Ermeni diasporasının bir çalışması olduğunu duyduk. Bu olayı tamamen kınıyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ü halen bu dünyanın barışının dışında kendisine düşman olarak gören varsa bu sadece kendi yaşadığı iklime değil dünyaya ihanettir diye düşünüyorum. Mustafa Kemal sadece Türkiye için değil dünyada da barışı hedeflemiş bir liderdir. Savaşın gerekmedikçe bir cinayet olduğunu aktarmış bir lider olmuştur. Gerçek bir kahramandır.Umuyorum bu yanlıştan dönerler. Dönmezlerse gereken tepkimizi ortaya koyacağız.“ dedi.

"HEDEFLERİMİZE ULAŞIYORUZ"

Belediye başkanlığı dönemindeki çalışmalardan bahseden Tugay; “Ekonomik kriz ve yaşanan Covid 19 hastalığı gibi depremlerde bizim yönetimimizi etkiledi. Bunlara rağmen biz hedeflerimize ulaşıyoruz.Halkının taleplerini anında değerlendiren bir Karşıyaka Belediyesi var arttık. Bugün arşivlerini dijital medyaya aktarmış bir belediye var artık. Biz bunların tam tanıtımını yapamadık. Kadın aile işleri Müdürlüğü kurarak 3 yaşına gelene kadar dönemde çocuklarımızı takip ettiğimiz bir sistem kurduk. Bu çalışmamızı biz 3 yıldır sürdürüyoruz. Çocuk sahibi olan her aile bilir ki ilk yıllar en önemli zamanlardır. Sadece maddi anlamda değil manevi olarak da çocuklarımızın yanında olmaya çalışıyoruz." dedi. 

"BİLGE ÇINARLAR PROJEMİZ ETKİLİ OLDU"

Tugay; “Karşıyaka’da ayrıca 65 yaş üzeri olan nüfusun fazla olduğu bir yer. Onların sorunları için çalışmalarımız oldu. Bu yaştaki insanlarımız için Bilge Çınarlar Projemizle tiyatro grupları veya dans gupları kurarak sosyalleşme imkanları sağladık. Bunun sonunda mutlu olan bir yaşlı nüfusumuz oldu. Evde yalnız yaşayan vatandaşlarımız aranarak durumlarını takip ettik.Ayrıca evlerindeki sorunlar için ekiplerimizi yönlendirdik.Yatalak olan hastaların temizlik ve kişisel hijyeni için destek sağlıyoruz. “ dedi.

400’E YAKIN PARKIMIZ VAR

Tugay; “Sokaklarımızın temizliği konusunda çalışmalarımızı arttırıyoruz.ancak sokaklara çöplerini atan insanlarımız var.Bu çöp poşetlerini izmaritleri yere atan vatandaşlarımızı uyarıyoruz. O çöpler atılması temiz bir yer olacağız. Bunun yanı sıra 55 tane yeni park yaptık. Karşıyaka’da 400’e yakın parkı olan bir konuma geldik. Daha geniş kapsamlı ağaçlandırma çalışmalarımız var.Şu anda Karşıyaka’nın çok yeşil bir görüntüsü var.” dedi. 

"SANCAR MARUFLU’YU SAYGIYLA ANIYORUZ"

Tugay; “Sivil Toplum yerleşkemizi yaptık. Sancar Maruflu’nun ölüm yıldönümü de yaklaşıyor. Kendisini bu vesile ile anıyoruz. Bu ekonomik krizde sivil toplum kuruluşlarımıza önemli desteklerimiz oluyor.Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkemiz bunun en büyük örneğidir.İnsana odaklı bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Vatandaşlarımızın sorunlarına dokunuyoruz. Atletizm alanları yaparak spora katkı sağlıyoruz. Sporcu performans ölçüm merkezi olan tek belediyeyiz. Eğer yapılan ölçümlerde spora katkı sağlayacak yeteneğini fark edersek o çocuğumuza destek oluyoruz.” dedi.

"KARŞIYAKA STADI İÇİN ÇABALADIM"

Tugay; “Karşıyaka’daki stat problem için çok uğraştık. Bugüne kadar hükümet stat yaptırmamak için elinden geleni yaptı. Biz elimizden geleni yapmamıza rağmen Bakanı ziyaret ettiğimizde eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu; 'Biz burayı yapamayız. Böyle bir kaynağımız yok' dedi. 'Devredelim' dediler ama devretmediler. Yerel seçimlere çok az kaldı. Kulubün yönetim kurulu değişimi olacak ondan sonra stat için gereken adımları atmayı planlıyoruz. Stat alanının yeniden stat için kullanılması için çabalayacağız. Şehir içerisinde stadın olmasının etrafına da bir hareketlilik katarak ekonomik anlamda katkı sağlayacağını düşünüyorum. 14 bin 500’e kadar büyüklükte bir stat yapılacağı proje çizimlerinde belli oldu. Biz bakanlığa stat alanını bize devredin dedik. Karşıyaka halkı kendi stadını kendi yapacak ruha sahiptir. Gerekirse elini taşın altına koymaktan çekilmeyecek bir halktır.” dedi.

"ZAFER İŞARETİ YAPTIĞIMIZI GÜNÜ UNUTTULAR"

Ekonomik şartlardan dolayı belediye çalışanlarının ücretlerini alamadığıyla ilgili haberlere yanıt veren Tugay; “ Şu anda batmış falan değiliz. Bu tür maaş ödeyemiyor açıklamaları bize karşı orantısız tepki olarak görüyorum.14 Temmuz'da memurlarımız maaşlarını aldılar. Bir maaş bir sosyal denge tazminatını aldı. Bu arkadaşlarımız tüm ödemelerini aldı. Söylediklerimin doğru olmadığını bir kişi çıksın söylesin. Hepsi ödendi. Geçimişe dönük alacakları yoktur. Toplu iş sözleşmesinin bir aylık farkını sadece ödeyemedik. O da çok düşük bir miktardı.Kent A.Ş. çalışanlarının maaşları maalesef geç ödeniyor. Bu maaşları geç ödemek veya parça parça ödemek durumunda kalıyoruz. Elimizden geldiğince ödemeye çalışıyoruz. Parça olarak alsalarda o ay içerisinde ödemeleri yapılıyor. Orada çalışanların 3'te 1’inin alacağı kaldı sadece bunun sebebi ise elimizin sıkışıklığıdır. Bazı belediyelerde ikramiyeler 3 ayda 1 ödenirdi. Şu anda başka belediyelerde de ödenmemiş ikramiyeler var. Ne yapalım 3 ayda 1 ikramiye sistemine geri mi dönseydik.Her ay ikramiye sistemini getirdik. Göreve geldiğimizde sendikaları yoktu. İlave işçi alarak sendikalı yaptık. Bizi suçlayan Genel-İş için desteği biz verdik. Oturup beraber işçi sözleşmesi imzaladık. Zafer işareti yaptığımız günü unuttular. Ve onları unuttular. Bunu neden söylüyorum. O zafer hepimizin zaferi diye söylüyorum. Onların maaşları benim dönemimde 9 kat arttı. Belediye gelirleri 9 kat artmadı. Biz ekonomik olarak zor durumdayken onları düşündük.İller Bankası'ndan sadaka gibi para geliyor. Bu tamamen iktidarın siyasi bir tavrıdır.” dedi.

"CHP'DE DEĞİŞİM TALEPLERİ" 

Tugay; "Ben de sorumluluk hisseden bir Cumhuriyet Halk Partili olarak değişim taleplerini duyuyorum. Genel Başkan için yapılan eleştirileri görüyorum. Sadece Genel Başkanı bu işten sorumlu tutmayı haksız buluyorum. Onun değişim istediğini duyuyoruz. Ben 'Cumhuriyet Halk Partisi'ni limana ulaştırana kadar partimin başındayım' açıklamasını çok doğru buluyorum ve arkasındayım. Kongrede kim seçilirse seçilsin bizim başkanımızdır. Şu kişi genel başkan olmazsa ben giderim açıklamasını doğru bulmuyorum. Tabii ki kendi tercihlerimizi o yarışta göstereceğiz. Kongre süreci sonunda partide değişim elbette olacaktır." dedi.

İKİNCİ DÖNEM ADAYIM

Tugay; "CHP'de milletvekilleri, belediye başkanları veya meclis üyeleri 2 dönemden sonra görevi bırakalım. Ondan sonra yapmamalıyız. Kan değişimine ihtiyacımız var. Ben Karşıyaka Belediye Başkanlığı için ikinci dönem olarak adayım. Karşıyakamız için elimden geleni yapmak istiyorum. Uygun görülürse onur duyarım." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası