Ege Postası
Geri

Karşıyaka Belediyesi'nden dikkat çeken satış: PTT de yer alıyor

Karşıyaka Belediyesi'nin Şemikler'de satışa çıkardığı taşınmazlar arasında PTT de yer alıyor. ŞPO, "Kamu mülkiyetlerini özelleştirilmesi, halka karşı işlenen bir suçtur" diyerek tepki gösterdi.
Karşıyaka Belediyesi'nden dikkat çeken satış: PTT de yer alıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Haziran 2023 Pazar 17:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Evrensel'de yer alan Ramis Sağlam'ın haberine göre; Karşıyaka Belediyesi, 42 milyon 849 bin lira değer biçtiği Şemikler Mahallesinde yer alan 25562 ada 2 parselli satışa çıkardı. Mavişehir Toplu Konut Alanı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı içerisinde bulunan alanda PTT’de yer alıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, 23 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan ilanda, 9 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak müzayedede 26 ilde 191 arsa için satış ve kira ihalesine çıkaracağını duyurmuştu. İlan, “Yatırımcıya fırsat” sloganıyla duyurulurken, TOKİ’nin iddiasına göre, taşınmazları alanlar kazançlı çıkacak. Peki kim kaybedecek? İşte bu sorunun yanıtı, arsaların niteliğinde yatıyor. 

2020 yılında TOKİ tarafından açık arttırmayla satışa çıkardığında, Karşıyaka Belediyesi’nin itiraz ettiği taşınmazlar da bu planda yer alıyordu. TMMOB’a bağlı Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası bu satışa, "TOKİ, toprak parçaları ile yetinmemiş, denizi bile satıyorlar” başlığıyla, “Gerek taşınmazların satışından gerekse kamusal donatıların ve alanların özel mülkiyet eline geçirilmesinden vazgeçilmeli, bütün kamusal alanlar, ilgili kamu kurumlarına ve kamu kullanımına devredilmelidir” diyerek tepki göstermişti.

BELEDİYEDEN DÜN TEPKİ BUGÜN SATIŞ 

TOKİ’nin Mavişehir’deki satışına tepki amacıyla Karşıyaka Belediyesi 2020 Ağustos ayı olağan meclis toplantısını Mavişehir’deki rekreasyon alanında gerçekleştirmişti. Meclis toplantısında TOKİ satışları damgasını vururken, Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Karşıya Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Halka ait olanın halka geri verilmesi gerektiğini" söylemişti. Meclis toplantısında konuşan CHP'li meclis üyeleri söz alarak itirazlarını iletmiş, oturumda hiçbir AKP'li isim söz almamıştı. 

Karşıyaka Belediyesi kendi resmi internet sitesinde bugün satışa çıkardığı alan için o dönemde “Satışı durdurmak ve arsaların ranta açılmasını engellemek için güç birliği” yapıldığını vurgulayıp, kendisini o güç birliğinin içerisinde saydığını duyurdu.

"HALKA KARŞI İŞLENEN SUÇTUR"

Karşıyaka Belediyesi’nin satışa çıkardığı alan için tepki gösteren Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, “Yetkililer, gerçekleştirmeyi düşündükleri satış için kendilerince önemli gerekçeler bulabilir ve bunu kamuoyu ile paylaşabilirler. Ancak, ne yazık ki, bu gerekçelerin hiçbiri, imar planlarında kamu kurumlarına ayrılmış ve mülkiyeti kamuda olan alanların satışa çıkarılmasını meşrulaştıramaz. Çünkü planlama bilimi de kamu çıkarları da açıktır: Kamu mülkiyetlerini özelleştirilmesi, halka karşı işlenen bir suçtur” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası