Ege Postası
Geri

Karşıyaka Belediyesi’nden 10 bin kişiye aşure

Muharrem ayının 10. günü olan 24 Kasım Cumartesi günü 23 federasyon, dernek ve vakfın desteği ile Karşıyaka Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Aşure günü etkinliği öncesi Karşıyaka Belediyesi düzenlediği basın toplantısı ile etkinlik hakkında bilgi verdi.
Karşıyaka Belediyesi’nden 10 bin kişiye aşure
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Kasım 2012 Pazartesi 16:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Karşıyaka Nikah Sarayının üstünde hizmet veren Kent Restoran’da gerçekleşen basın toplantısında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, İzmir’de ilk kez sivil toplum örgütlerinin bu denli yoğun şekilde katıldığı bir etkinlik gerçekleşeceğini söyledi. Muharrem ayının 10. günü nedeniyle Karşıyaka Vapur İskelesi önünde gerçekleştirilecek olan etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in de katılacağını belirten Durak; “Bu güne kadar her dernek, her federasyon kendi çabaları ile ya da birkaç tanesi bir araya gelerek bu etkinliği g2erçekleştiriyordu. Bu sefer ilk kez bu kadar geniş katılımlı bir etkinliği gerçekleştireceğiz. Dilerim ki yüzümüzün akı ile hep birlikte, en başarılı şekilde bunun üstesinden geliriz. Bu kadar çok sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kendi içlerinde bunu aşmışlarsa topluma da en önemli mesajları verebilirler diye düşünüyorum. Aşure günü etkinliği bunun en güzel örneklerinden birisi olacak.”diye konuştu.

Etkinliğin 24 Kasım’da gerçekleşeceğini bunun sadece aşure yapıp dağıtma etkinliği olmadığını, belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, etkinliğe destek veren sivil toplum kuruluşlarının o gün yöresel sanatçıların sunumlar yapacağını, film gösterimi ile semah gösterilerini sunacaklarını söyledi. Havanın yağışlı olması halinde etkinliğin Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’na alınacağını belirten Durak, tüm toplumun muharrem ayını kutladığını söyledi. Etkinliğe destek veren STK’ların hepsinin birbirinden değerli olduğuna dikkat çeken Durak sözlerini şöyle sürdürdü; “ Bütün bu sivil toplum örgütlerimizin katkıları ile muharrem ayının önemini dolayısı ile de Aşure haftası sürecini yaşayacağız. Muharrem ayının 10. gününe denk gelen 24 Kasım günü hep birlikte bu etkinliği yapmaya çalışacağız. Karşıyaka Belediyesi olarak bizde elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız.”diye konuştu.

Cumartesi günü havca şartları ne olursa olsun bu etkinliği gerçekleştireceklerini belirten Durak; “Büyük ihtimalle CHP Genel Başkan Yardımcımız Adnan Keskin de bu etkinliğe katılacak Bu etkinliğe geniş katılım sağlayarak bütün kitlelere, halka, muharrem ayının güzelliklerinden birisi olan aşure etkinliğini hep birlikte yansıtmış olacağız.”diye konuştu.

Etkinlik kapsamında tüm derneklerin tek bir amaç altında birleşmesinin büyük önem taşıdığını belirten Başkan Durak, Türkiye’de resmi olarak il kez cem evi açan kurum olduklarını, bunu da şova dönüştürmeden sessiz sedasız gerçekleştirdiklerini söyledi. Etkinlikle en az 10 bin kişiye aşure dağıtmayı hedeflediklerini belirten Durak sivil toplum örgütlerinin hepsini bir görmek istediklerini, tüm STK’lara aynı mesafede olduklarını da sözlerine ekledi.

Sivaslılar Federasyon Başkanı Kemal Güneyli de muharrem ayının önemli bir ay olduğuna dikkat çekerek; “Önemli olayların meydana geldiği, mucizelerin gerçekleştiği bir aydayız. Bu ay’da sayın başkanın bizleri bir araya toplamasının ve yine bu ay içinde, muharremin onuncu günü gerçekleşecek olan aşure etkinliğinde bize katkı sağlamasına çok teşekkür ediyoruz. Bu bir ilk olacak. İnşallah devamını da diliyorum. STK’lar olarak bilinçli bir toplum olmanın gayreti içindeyiz. STK’lar, siyasi partilerde olduğu gibi demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Hak ve özgürlüklerin kazanılmasında önemli rol oynarlar. İnsan hakları ve evrensel beyannamede yazılan tüm hakların bizim toplumumuz tarafından da sonuna kadar kullanılması için gayret sarf ederler. Birlik ve beraberliğimizin sürekli olmasını diliyorum.”diye konuştu. Toplantıya katılan diğer STK temsilcileri de Başkan Durak’a katkılarından ötürü teşekkür etti. 2 Mübarek ay olduğuna dikkat çeken STK temsilcileri “Ramazan ayı ibadet muharrem ayı da yas ayıdır. Ramazan ayına gösterilen ilginin muharrem ayına da gösterilmesini istiyoruz.”diye konuştular.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası