Ege Postası
Geri

Karşıyaka Tramvay yolu üzerindeki o ağaçlar kesildi: Başkan kesilmeyecek demişti

Geçtiğimiz ayda İzmirlilerin “Yeşil tepkisi” nedeniyle Karşıyaka Tramvayı’nda revizyona giden ve hattı sahil şeridinden taşıt yoluna kaydıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, kritik bir karar aldı ve Ataşehir ve Mavişehir arasında bir bölümde ağaçları kesti. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte 'ağaç kesmek bizim felsefemizde yok' demişti. Bu açıklamaya rağmen ağaçların kesilmesi kafaları karıştırdı. Karşıyaka Tramvay yolu üzerindeki o ağaçlar kesildi
Karşıyaka Tramvay yolu üzerindeki o ağaçlar kesildi: Başkan kesilmeyecek demişti
Haberler / İzmir
16 Ağustos 2015 Pazar 16:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- Geçtiğimiz ayda İzmirlilerin “Yeşil tepkisi” nedeniyle Karşıyaka Tramvayı’nda revizyona giden ve hattı sahil şeridinden taşıt yoluna kaydıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeniden kritik bir değişiklik kararı almıştı. Yol üzerindeki ağaçları ve yeşil alanları korumak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, tramvayın son durağı olarak belirlenen Alaybey istasyonunu iptal etmiş. Buna göre, tramvay hattı 1 kilometre daha kısalmıştı.



Buna reğmen Mavişehir-Cahar Dudayev Bulvarı arasında ray döşeme çalışmaları süren Karşıyaka Tramvayı’nda yeşil alanların korunması için plan değişikliğine gidilsede çalışmaların sürdüğü alanın bir bölümde okaliptüs ağaçları kesildi. Ağaçların kesilmesi sosyal medyada büyük tepkiye neden olurken, Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, kesilen ağaçların bataklık kurutmak amacıyla dikilen okaliptüs ağaçları olduğu ve taşınmaya uygun olmadığı için kesilmek zorunda kalındığını belirtti.



KOCAOĞLU “AĞAÇ KESMEK FELSEFEMİZE AYKIRI” DEMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz ay katıldığı bir törende konuyla ilgili tartışmalara açıklık getiren ve yeni bir plan üzerinde çalıştıklarını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyakalılara tramvay güzergahında bulunan palmiye ağaçlarının yerlerinden taşınmayacağını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde tramvay projesiyle ilgili ağaç kesilecek diye bir söylem gelişti. ‘1300 ağaç kesilecek’ dendi. Oysa tramvayın geçtiği yerde bunun yarısı kadar bile ağaç yok. Üstelik biz ağaç kesmiyoruz. Yine de Karşıyakalı hemşerilerimin iyi niyetinden hiç şüphe duymadım. Bizim felsefemizde ağaca, doğaya, hayvana, insana  zarar vermek yok. Tramvay projesinde de vermeyeceğiz. Arkadaşlardan yeni bir güzergah çalışması yapmalarını istedim. 30-40 civarında palmiyeyi taşıyacaktık ama şimdi bir tane palmiye bile taşınmayacak” demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası