Ege Postası
Geri

Sporculardan Başkan Kocaoğlu'na kritik 9 Eylül çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 9 Eylül Maratonu öncesinde kentteki sporculardan Başkan Aziz Kocaoğlu’na kritik bir çağrı geldi. İnternet üzerinde imza kampanyası başlatan ve Kocaoğlu’na “Ölüme sebep olma” sloganı ile seslenen koşucular maratonun daha erken saate çekilmesini istedi. Sporculardan Başkan Kocaoğlu'na
Sporculardan Başkan Kocaoğlu'na kritik 9 Eylül çağrısı
Haberler / İzmir
16 Ağustos 2015 Pazar 09:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’in işgalden kurtuluşu yıldönümü kutlamaları kapsamında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin katkılarıyla (IAAF) 2013 yılından bu yana düzenlenen ve yaklaşık 21 kilometreyi bulan “9 Eylül Yarı Maratonu” öncesinde Büyükşehir Belediyesi’ne flaş bir çağrı geldi.

BAYILAN SPORCU MANZARALARIYLA AKILLARDA KALMIŞTI

Belediyenin kapsamını genişleterek “yarı maratona” çevirdiği, 18 kategoride 300’ü aşkın sporcunun katıldığı etkinlikle ilgili talepte bulunan sporcular organizasyonun sabah 07:00’da başlaması için kampanya başlattı.



Yaklaşık 2,5 saat süren ve geçtiğimiz yıllarda aşırı sıcaklar sonrasında güneş çarpmaları ve baygınlık geçiren sporcu manzaraları ile gündeme gelen 3 bin liralık ödüllü yarış için Büyükşehir Belediyesi’ne açık çağrı yapan koşucular, festival havasına gölge düşmemesini istedi.


“BİZİM İÇİN SABAH 6’DA UYANIR MISIN'”

Change.org sitesi üzerinde başlattıkları imza kampanyası ile ilk günde 100’ün üzerinde imzaya ulaşan sporcular, Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl 09:00’da başlatılan ve İnciraltı ile Belkahve gibi güzergahlarda düzenlenen yarışların günün erken saatlerine çekilmesini talep etti. Uluslararası katılıma sahne olan ve profesyonellerin yanı sıra amatör sporcuların da yarışlara katıldığına dikkat çeken koşucular, sıcaklık ve nemin artması ile birlikte ölüm riskinin de yükseldiğini hatırlattı. Yurt dışındaki yarış saatlerinin de benzer şekilde erkene çekildiğini örnek gösteren imza sahipleri internet üzerindeki kampanyası geniş destek bulurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu’na ise “Aziz Başkan bizim için sabah 06:00’da uyanır mısın'” diyerek seslendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası