Ege Postası
Geri

Karşıyaka buluşması

Karşıyaka Spor Kulübü'nün sembol isimleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret ederek yeni spor tesislerinin oluşturulması konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Karşıyaka buluşması
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Temmuz 2014 Çarşamba 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Kocaoğlu, Örnekköy'deki ayrılan araziye stat yapmak için hazır olduğunu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise bu alanın Hükümet tarafından tahsisi yapılmazsa belediye ait yine Örnekköy'de bir araziye stat yapacaklarını söyledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, KSK Kulüp Başkanı Fatih Diniz ve Divan Kurulu Başkanı Sadri İşçimenler, ikinci başkan Azad Yeşil ile birlikte Kemal Çolakoğlu, İlhan Gürel, Yılmaz Temizocak, Tayfun Yelkenbiçer, Selim Gökdemir, Atakan Karakaplan, Ekber Göçer ve Turhan Gürsel Urhan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Karşıyaka'da spor ve spor tesisleri gündemli görüşmede, Kocaoğlu'ndan altyapı için tesis desteği talep edildi. Kocaoğlu da gereken desteğin verileceğini belirtti. 

KSK statı tartışması da görüşmede gündeme geldi. Hükümet'in ihalesine çıktığı Yalı'ya yapılacak stadın kent merkezine yapılmasına karşı çıkan Başkan Kocaoğlu, Örnekköy'de stat için ayrılan alanın kendilerine tahsis edilmesi durumunda stat yapma önerilerini tekrarladı. Statı bitirdikten sonra yine Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne teslim edeceklerini, tek şartlarının ise KSK Klübü'nün kullanması olduğunu söyledi. Akpınar da Örnekköy'de projelendirilen stadın öncelik olduğunu, Hükümet'in vermemesi durumuda ise yine Örnekköy'de kendilerinin şantiye alanı çevresindeki araziye stat yapmak için harekete geçeceklerini söyledi. Karşıyaka'nın sembol isimleri de Örnerköy'deki stat kompleksine de, Akpınar önerisine destek verdiklerini, KSK'nin maçlarını kendi ilçesinde oynayalbileceği bir stata kavuşmanın tek istekleri olduğunu belirttiler.

MECLİS DE YALI STATI İÇİN REST ÇEKTİ

Öte yandan Karşıyaka Belediye Meclisi'nde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, AK Parti hükümetinin Karşıyaka Yalı'ya yapmayı planladığı statla ilgili konuştu. Karşıyaka ve Göztepe'ye iki ayrı stat yapılmasının söz konusu olduğunu belirten Akpınar “Hükümetin Yalı'da yapılmasını istediği ve TOKİ'ye ihale ettiği stadın Karşıyaka'ya fayda sağlayacağını düşünmüyoruz. Karşıyaka'nın bugününü düşünerek bir ihtiyacı gerçekleştirmek 15-20 yıl sonrasını hesaba katmamak demektir. İzmir yanlış planlama neticesinde bu günlere geldi. Kentin 50 yılı planlansaydı İzmir farklı olurdu. Yalı'da yapılırsa ciddi bir trafik yoğunluğu olacak güvenlik problemi yaşanacak. Geçmişteki stadı iddia edenler o günkü tarihte bu kadar nüfus ve bina yoğunluğu yoktu. Yorgun bir kenti kimse yormaya devam etmesin. Statların geniş alanlarda olması gerek"dedi. Örnekköy’de 80 dönüm büyüklüğünde ve 130 dönüme çıkarılabilecek hazine arazisinin en uygun yer olduğunu belirten Akpınar, buraya belediye olanakalrıyla stat yapmaya hazır olduklarını söyledi. Akpınar , ‘Yapım bir yarışa döndü biz o alanı vermiyoruz’ denirse de statı kendi arsalarına yapacaklarını belirterek " Boş konuşmuyoruz. Gelsinler yeri gezdirelim. Engel olacak olanı Karşıyaka halkına havale ediyorum.Üniversiade oyunları için 14 tenis kortu yapıldı. Şimdi kullanılmıyor. Biz oraya da talibiz. Madem özel idare mallarını vermediniz biz bu yerleri istiyoruz. Bize verin buraları spor merkezi yapalım. Yeşili yok ettirmeyeceğiz. Karşıyaka’nın göbeğinde bir yoğunluğun yapılmasını istemiyoruz. Çadır kurarım Yalı’ya o stadı yaptırmam. Kenti katlettirmeyeceğim. Ben yaptım ettim mantığıyla bu iş olmaz" dedi.

İZMİR (DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası