Ege Postası
Geri

Karşıyaka'da Karadeniz rüzgarı

Kubilay’ı anma törenlerine katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki durağı Karşıyaka’ydı. 5.Hamsi Şöleni’nre katılan Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada Karadeniz insanına övgüler yağdırdı…
Karşıyaka'da Karadeniz rüzgarı
Haberler / İzmir
23 Aralık 2012 Pazar 17:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Şehit Öğretmen Mehmet Fehmi Kubilay’ı anma törenlerine katılmak için İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kentteki ikinci durağı Karşıyaka oldu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediyesi, Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu (KADEKON), Tokatlılar Derneği Karşıyaka Şubesi, Karşıyaka Karadenizliler Derneği ve Çorum Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle Bostanlı Pazaryeri’nde gerçekleştirilen 5. Hamsi Şöleni’ne katıldı. Törene ayrıca CHP genel başkan yardımcıları Gökhan Günaydın, Adnan Keskin, Bülent Tezcan, Yakup Akkaya, CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Alattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan,CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karadeniz Federasyonları Konfederasyon Başkanı Hızır Murtazaoğlu ilçe belediye başkanları, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


KILIÇDAROĞLU BALIK EKMEK YEDİ
Şölen’deki “Hamsi İkramı”nda 10 ton balık 500 mangalda pişirilerek, dağıtıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da balık ekmek yedi. Pazaryerinde açılan 39 stantta, yöresel gıda ve tekstil ürünleri satışa sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantlarda, sadece Karadeniz yöresi değil, farklı bölgelerden de tatlar yer aldı.Etkinlikler horonlar ve kol bastı ile renklendi.




KARADENİZLİLERE KILIÇDAROĞLU ÖVGÜSÜ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada Karadenizlileri haksızlığa tahammül edemediklerini, çalışkan olduklarını belirtip partinin her kademesinde Karadenizlilerin bulunduğunu ifade etti ve şöyle konuştu;“Karadeniz ülkemizin en güzel yerlerinden biri. İnsanı çalışkan, çabuk sinirlenir, sonuca çabuk varmak ister. Karadeniz’de asıl çalışan üreten Karadeniz’in yiğit kadınıdır. Karadenizli ile dünyanın neresine giderseniz gidin karşılaşırsınız. En güzel şekilde işini yapar. Haksızlığa tahammül etmez. Tepkisini hemen verir. Bu yüzden biraz hırçındır. Saygı duyacağız ve onları her zaman kucaklayacağız. Burada olmaktan son derece mutluyum ve onurluyum. Karadenizliler ile gurur duyuyoruz Türküleri güzel insanı güzel fıkraları güzel bir Karadenizimiz var. Karadenizliler gittiği yerde uyum gösterirler. Hamsi Karadeniz’in ayrılmaz parçası. Başkaları hamsiyi balık olarak görür ama Karadenizliler ayrılmaz bir parça görür. Demokrasinin Cumhuriyetin geleceği açısında bedel ödemiş insanlara sahip çıkmak görevimiz. Bu şölene katılmadan önce Cumhuriyet için şehit olan devrim şehitlerimizin törenine katıldım. Onları unutmayacağız”
Kılıçdaroğlu kendisine horon oynamak için çağrıda bulunan gençlerin davetine ‘hayır’ dediğini belirtip, “ Gün gelir devran döner bizde horon oynarız" dedi.


KOCAOĞLU: UZUN YILLAR TEKRARLANSIN
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu tür etkinliklerin ülkenin birlik ve beraberliğine, barışına yararlı olmasını dilediğini ve sürekli tekrarlanması gerektiğini söyleyerek kürsüden indi.



DURAK’TAN KARDEŞLİK VURGUSU
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak yaptığı konuşmada “Karşıyakalı olmak” ekseninde konuşmasına başladı. Karşıyakalılığın içinde barındırdığı tüm renkleri aynı sıcaklıkla kucaklayabilmek, kardeşçe yaşamayı bilmek olduğunu ifade eden Durak şunları söyledi; “Karşıyaka’da, İzmir’de yaşayan on binlerce Karadenizli dostumuzu 4 gün boyunca kentimizde ağırlamak bizi mutlu etti. Sahip oldukları bu renkli kültürü bizimle paylaştıkları için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Kentimizde yaşayan farklı kültürlere sahip vatandaşlarımızın, bu kentin hoşgörü geleneği içinde kültürlerini yaşatmalarına, belediye olarak bir katkı da biz koymak istedik. Balkan Şenlikleri, Hamsi Şölenleri, Aşure Günleri gibi etkinliklerle Anadolu’nun sahip olduğu “birliktelik ve kardeşlik” ruhunu kentimizde bu şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Ülkemizin içinden geçmekte olduğu süreçte en fazla ihtiyacı duyduğu şeyde, işte bu “kardeşlik ve birliktelik” duygusudur. 2013’de de Anadolu’nun tüm renklerini kentimizde buluşturmaya devam edeceğiz”


MURTAZAOĞLU: KENDİMİZİ İZMİRLİ HİSSEDİYORUZ
Karadeniz Federasyonları Konfederasyon Başkanı Hızır Murtazaoğlu, “İzmir’de önemli Karedeniz organizasyonları yapıyoruz. Biz kendimizi ne kadar Karadenizli hissediyorsak o kadar İzmirli hissediyoruz.Bize sürekli destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür ederiz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası