Ege Postası
Geri

Bakan Yıldırım: ''Bu proje bizim 35 projemizden daha hızlı ilerliyor''

Ege-Koop, Başkanlığını Ege-Koop Onursal Genel Başkanı Burhan Özfatura’nın yürüttüğü Anadolu Otizm Vakfı’na 2,5 milyon liralık arsa bağışında bulunarak, Türkiye’nin otistik çocuklara yönelik ilk ‘’Eğitim, Tedavi ve Meslek Kazandırma’’ kampüsü kurulmasının önünü açtı
Bakan Yıldırım: ''Bu proje bizim 35 projemizden daha hızlı ilerliyor''
Haberler / İzmir
22 Aralık 2012 Cumartesi 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Güzelbahçe’de 750 öğrenci kapasiteli eğitim kampüsü kurulmasına imkan tanıyacak 2.5 milyon lira değerindeki yaklaşık 4 bin 800 metrekarelik arsanın devir protokolü, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı törende imzalandı. Bu tahsis sayesinde gerekli sermayeyi temin eden Vakıf, kamu yararına çalışan vakıf statüsünü elde etme hakkı kazandı.
Arsa devir protokolü, Güzelbahçe Belediyesi’nin tahsis ettiği, hayırsever işadamı Rıza Akça’nın yenilediği Anadolu Otizm Vakfı’nın ilk okulu olarak hizmete açılan Nermin-Osman Akca Otizm Eğitim Merkezi’nde imzalandı. İmza töreninde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Ak Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Nesrin Ulema, Hamza Dağ, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fikret Kahraman, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, vakıf kurucuları, yönetim kurulu ve mütevelli heyet üyeleri ile çok sayıda davetli de hazır bulundu.

YAPILACAK BAĞIŞLAR VERGİDEN DÜŞÜLEBİLECEK
Ege-Koop’un bağışladığı arsa sayesinde kamu yararına çalışan vakıf statüsüne kavuşan Anadolu Otizm Vakfına bağış yapacak işadamları, bu bağışlarını vergiden düşebilecek. Bu sayede vakfa yapılacak bağış miktarı da artacak.
Törende konuşan Bakan Yıldırım, çok önemli insanların bir araya geldiğini ve bu projeye başladığını belirterek, şunları söyledi: “ Bu işte ne ticaret, ne menfaat, ne de siyaset var. İnsana yapılan yatırım hiçbir şeye benzemez. Bu proje bizim 35 projemizden daha hızlı ilerliyor. Belediye ile başlattıkları sosyal konut projeleri, kooperatif projeleri ile bugün bir marka haline gelmiş Ege-Koop, sosyal sorumluluk projesinde ben de varım diyor ve Güzelbahçe’nin en güzel yerinde 5 dönümlük arsasını bağışlıyor. Bravo Ege-Koop. Ege-Koop’a ve Genel Başkanı Hüseyin Aslan’a özellikle teşekkür ediyorum. Sadece işi değil aynı zamanda hayrı düşünen Sayın Aslan’dan Allah razı olsun. Gerekli Bakanlar Kurulu kararını almak da bize düşüyor." dedi.

ÖZFATURA: EGE-KOOP’A ŞÜKRAN BORÇLUYUZ
Anadolu Otizm Vakfı Başkanı, Ege-Koop Onursal Genel Başkanı Dr. Burhan Özfatura da vakfa emeği geçen herkesin büyük bir duyarlılık ve sorumluluk örneği sergilediğini kaydederek, “Bu milli bir dava. Biz bir eğitim ve tedavi kampüsü kurmak istiyoruz. Bu anlamda da İzmir’imizin yüz akı, binlerce insanımızı ev sahibi yapma başarısını göstermiş Ege-Koop’un çok değerli Genel Başkanı Sayın Hüseyin Aslan’a şükran borçluyuz. Çünkü gerçekleştirmek istediğimiz eğitim kampüsümüzü kendisinin vakfımıza bağışladığı arsa üzerinde kurabileceğiz. Daha da önemlisi bu 2.5 milyon lira değerindeki arsa sayesinde gerekli sermayeyi temin edebildiğimiz için Bakanlar Kurulu’ndan kamu yararına çalışan vakıf statüsünü kazanabileceğiz. Vakfımıza yapılan her kuruş bağış vergiden de düşülebilecek.” diye konuştu.



ASLAN: ÖNCELİĞİMİZ İNSAN…
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, önceliklerinin insan olduğunu belirterek, İzmir’de 5 bin otistik çocuk bulunduğunu, vakfın ailelerle birlikte yaklaşık 50 bin kişinin hayatını kolaylaştırmak için çalıştığını kaydetti. Otistik çocukları eğitmek, onları hayata kazandırmak, verimli, üretken bireyler haline getirebilmek için bu kampus projesini desteklediklerini ifade eden Aslan, ‘’Otistik çocukların bu ihtiyaçlarını karşılamak ve ailelerine destek olmak için Ege-Koop olarak Güzelbahçe Çelikevler yerleşim yerinin en kıymetli bölgesinde 4738 metrekarelik, 2.5 milyon lira değerindeki arsayı, Eğitim, Tedavi ve Meslek Kazandırma kampüsü kurmak amacıyla Anadolu Otizm Vakfına bağışladık. Bu bağışla vakıf hem Türkiye’nin otistik çocuklara yönelik ilk eğitim, tedavi ve meslek edindirme kampüsüne kavuşacak, hem de kamu yararına çalışan vakıf statüsüne sahip olarak, iş dünyasından gelecek bağışları da kabul edebilecek. Ege-Koop’un bu anlamlı ve soylu bağışının ve düzenlenen törenin diğer hayırsever işadamlarımıza da ve yurttaşlarımıza da örnek olmasını diliyorum.” dedi.

İMZALAR ATILDI, HAYIRLAR DİLENDİ…
Konuşmaların ardından arsanın devir protokolü Bakan Binali Yıldırım, Vakıf Başkanı Burhan Özfatura ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan arasında imzalandı. Törende ayrıca vakfın ilk okulu olan merkezin de açılışı gerçekleştirildi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası