Ege Postası
Geri

Karşıyaka'da açılış klasiği! Hükümete yaylım ateşi ve parti içi mesajlar...

Karşıyaka’da bir açılış klasiği daha yaşandı. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in katılımıyla Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri Binası açıldı. Belediye Başkanı Cevat Durak ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin, hükümete yüklenirken, parti içine yönelik ise önemli mesajlar verdiler.
Karşıyaka'da açılış klasiği! Hükümete yaylım ateşi ve parti içi mesajlar...
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Temmuz 2013 Salı 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- Son zamanlarda açılış ve temel atma törenlerinde Ankara’dan önemli isimleri ağırlamayı adet edinen Karşıyaka Belediyesi, geleneği bozmadı. Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri Binası CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in katılımı ile açıldı.

Kentler için temizliğin önemli olduğunu siyasette de temizlik olması gerektiğini ifade eden  Tekin,hükümeti ve Başbakan’ı hedef aldı. Parti içi mesajlarda gönderen Tekin, “İddianızı söylemlerinizi arkadaşlarınıza çelme çakarak, pranga takarak yaparsanız partiye ihanet etmiş olursunuz. Süreçte aday adaylarını bu bakımdan  uyarıyorum” dedi.Son zamanlarda sıklıkla dile getirdiği Mavişehir’de Bakanlığın yaptığı imar planı değişikliğini bir kez daha gündeme getiren Durak yaşananları ‘kara mizah’ olarak yorumladı. Durak ayrıca Karşıyaka’da ‘Kentsel Dönüşüm’ adı altında bir komedinin yaşandığını ifade etti.Parti içi mesajları da ‘es’ geçmeyen Durak, “başarıyı, görmezden gelmeye çalışmak, bu çabayı boşa çıkartma gayretine girişmek, her şeyden önce, Karşıyaka’ya ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihanettir” dedi.




3 AYDA TAMAMLANDI
Vatandaşa yönelik gerçekleştirdiği projelerle parmak ısırtan Karşıyaka Belediyesi yine fark yarattı. Sokaklardaki temizliği hijyen şartlarda ve eğitimli işçiler tarafından yapmak isteyen belediye Temizlik İşleri Binası’nı hizmete soktu.Toplam 2 bin 400 metrekare inşaat alanına sahip yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olan ve 3 ay da tamamlanan Temizlik İşleri Binası Zübeyde Hanım Mahallesi’nde bulunuyor.

BİR AÇILIŞ KLASİĞİ

Haziran’ın ilk haftasında Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nin açılışını CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, Haziran sonunda ise Mavişehir Meydanı’nın açılışını CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’a yaptıran Karşıyaka Belediyesi, Temizlik İşler Binası’nın açılışını da Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’le birlikte gerçekleştirdi.

KİMLER KATILDI'
Temizlik İşler Binası’nın açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in yanı sıra, CHP YDK Üyesi Sumru Karaer,CHP İl Başkanı Ali Engin, İl Başkan Yardımcıları Ali Karabay ve Altan İnanç, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm,Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci,CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege, CHP Buca İlçe Başkanı Bekdaş Gül, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin,CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.



TEKİN MÜZAKERE SALVOSUYLA BAŞLADI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin konuşmasında AK Parti’ye ve Başbakan’a sert sözlerle yüklendi. Partiler arası müzakerenin AK Parti’yle birlikte ortadan kalktığını belirten Tekin, “ futbol takımlarının maçlarında kimin iyi oynayıp oynamadığını sahada görürsünüz. AKP 10 yıldır muhalefetle konuşamıyor. Kendisine güvenen bir parti neden konuşamaz.AKP’ye rey veren seçmen şunu merak etmez m? Başbakan’ın Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkmaması için ne va? Çok şey var” dedi.

TEMİZ SİYASET VURGUSU YAPTI
Kentler için temizliğin önemli olduğunu siyasette de temizlik olması gerektiğinin altını çizen Tekin, “’ 48 maddeyi bitirdik’ diyor Başbakan... Anayasa sürecini başlatacaklarmış. Maddelerin altında CHP’nin imzası var. Sonuna kadar sahip çıkarız. Ama bizim yapmamız gereken siyasi partiler yasasını değiştirmektir. Hodri meydan …Önce siyaseti şeffaflaştıralım … Öncelikle siyaseti arındıralım. Siyasi partiler yasasını değiştirelim. Yüzde 10 barajını indirelim. Sayın Arınç yüzde 10 barajı bir insafsızlıktır diyen siz değilmiydiniz. Unutmayın yarın siz ihtiyaç duyacaksınız. Son dönemlerinizde yapacağınız bir iki şey var. Gelin siyasi partiler yasasını değiştirelim.  Darbelerle hesaplaşacağız dediniz. Gelin 12 Eylül’ün getirdiği yasaları değiştirelim.Yapmıyorsunuz çünkü kuralsızlıkla beslenirseniz daha fazla rant sahibi olursunuz ” dedi.

“YETMEDİ SIRA İZMİR’DE”
İstanbul’da Milli Emlak’ın 99 depreminde depremin dönüşümü için kullanılması gereken yerlerin tamamını kendi yandaşlarına peşkeş çektiğini söyleyen Tekin, şöyle devam etti,“ İstanbul’da bir şey kalmadı. Ne kald? İzmir... En kaymaklı yer. Bu İzmir neden betonlaşmıyor diyorlar sonrada… Yetmedi şimdi adına sözde kentsel dönüşüm denen içi rantsal dönüşüm olan bir uygulamayla İzmir’in ilçelerinin planlarını Ankara’da oturan İzmir’e hiç gelmemiş bürokrat yapacak. Bunlar kabul edilemez. Karşıyaka Belediye Başkanımızda dava açmış…Çok dava açtım ben de İstanbul’da..Yargı mensupları imar mevzuatını bilmiyor. Halen hukuk fakültelerinde imar mevzuatını yetiştirme mantığı yok. Özellikle bilirkişi ekipleri önceleri üniversitelerden alınırdı. Sonra AKP’nin organize işleriyle üniversiteler bertaraf edildi. Kendilerine uygun bilirkişiler oluşturdular. Bakın filmkişiler bunlar…. Onların hazırladığı raporlara göre yargıçlar kara verecek. O yüzden sonuç beklemek zor. Çıkar mı namuslu insanlar elbette çıkar ama sayısı ne kadar olur bilemem…”

“CHP’Lİ BELEİDYELER OLMASA…”
2014 yerel seçimlerinin önemine dikkat çeken Tekin, “ Çok anlamlı bir seçim yaşayacağız.Çünkü ülkenin geleceğini bu seçimler belirleyecek. Sizlerden ricam CHP’nin iktidar olmadığı yerlere gidin. Gittiğinizde kent değil köy olduklarını göreceksiniz. Şehirler sosyal yaşamıyla var olur. Bütünşehir dediğimiz illere gittiğinizde sosyal yaşamın sıfır olduğunu görürsünüz. CHP’nin iktidar olduğu illere gidin 24 saat yaşayan şehirler…İstanbul’da CHP’li belediyeler olmasa İstanbul köye dönecek” dedi.

ADAY ADAYLARINA MESAJ: ÇELME ÇAKMAYIN
Yerel seçimler için aday adayı olarak sahada çalışan partililere de mesaj veren Tekin, “İddialarınızı söylemlerinizi arkadaşlarınıza çelme çakarak pranga takarak yaparsanız partiye ihanet etmiş olursunuz. Süreçte aday adaylarını bu bakımdan uyarıyorum.Bu dönemde birliğe bütünlüğe ihtiyacımız var. Bu birliktelik sadece bizim için değil. CHP’yi diğer siyasi partilerle karıştırmayın. Ülkenin kurucu partisi CHP... Şuanda 76 milyonun güvencesiyiz. Oy vermeyende bizi eleştiriyor. Çünkü bizi güvence olarak görüyor. Bizi teşvik ediyor. Ülkenin kötü gidişine dur diyecek CHP’dir. Daha çok dayanışmaya ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

“İZMİR İÇİN EN UFAK ŞÜPHEMİZ YOK”
Konuşmasını Karşıyaka ve İzmir ekseninde tamamlayan Tekin, “ Karşıyaka’yı yakından takip ediyorum. Vatandaşa yönelik hizmetleri için belediye başkanımızı ve ekibini kutluyorum. Ranta dayalı değil vatandaşa yönelik hizmetler böyle olur. İzmirle ilgili belli algılar yaratılmaya çalışılıyor. Bizim partili bazı arkadaşlarımızda bilerek bilmeyerek dahil oluyor. İzmir başarılı mı başarısız m? Bunun kriterleri var. İzmir’de siyaset yapan iki bakan seçim döneminde vaatte bulundular hangisi yerine getirildi. İzmirle ilgili en ufak şüphemiz yok. İzmir’e kardeş olarak İstanbul Ankara gelecek.Rant bitecek. Yeşil alanlar yandaşlara peşkeş çekilmeyecek. Kapalı siyaset olmayacak. Temizlik hareketi başlatalım. Geleceğin temiz siyasetini inşa edelim” dedi.



ENGİN: KARŞIYAKA’DA HİZMETLERİ OLUMLU BULUYORUZ
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin törende yaptığı konuşmada, “ 30 yıldan beri Karşıyaka’da oturan bir seçmen olarak belediye başkanımızın görev süreleri boyunca yaptığı hizmetleri olumlu buluyoruz. Kendilerine ve ekibine teşekkür ediyorum. İzmir yoluna koşarak devam etmekte. Bunun öncüleri partimizin çok değerli kadroları. Onlara da teşekkür ediyorum. Yeni gelecek gemilerle daha sağlıklı ve hızlı yolculuk edeceğiz. 10 yıl önce bir tane klimalı otobüsü olmayan İzmir’de şimdi klimasız araç yok. Metro da yapılan hamleler vatandaşımızı rahatlattı. Bu kent Anadolu’dan kopacak öyle gözüküyor. Arzu ediyoruz ki Anadolu da İzmir’e benzesin. AKP’de bunu bildiği için kamu alanlardaki rant için İzmir’e gözünü dikti. İzmir direnecektir. Yeşil alanlarını AKP’ye teslim etmeyecek” ifadelerini kullandı.



DURAK: İSTEYİNCE OLUYORMUŞ
2013 yılı başlarken “9 yılda 300 projeyi hayat geçirdik” dediklerini ancak inanmak istemeyenler olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Başkan Durak, “ Yapılanları alt alta sıraladığımızda gözlerine inanmakta zorluk çektiler. Biz de onları haftanın 4 günü alıp, yapılanları gezdirdik. Yine inanmakta güçlük çekenler oldu. ‘Başkanım, hep zorluklardan bahsediyorsunuz, bunları nasıl başardınız'’ diye soranlar oldu. Yanıtımız hep aynıydı: “İsteyince oluyormuş”…dedi.

HEDEFTE YİNE ‘O’ İKİ YASA!
9 yıl önce göreve geldiklerinde Karşıyaka Belediyesi’nin kabiliyet yeteneğini kaybetmiş yapısıyla, hizmet vermekte güçlük çektiğini ifade eden Durak, 5393 ve 5216 sayılı yasaları hedef aldı ve şunları söyledi, “ Biz tam kolları sıvayıp, belediyeye kurumsallık kazandırmaya başlamıştık ki, karşımıza bu kez, iktidarın yasaları çıktı. 5393 ve 5216 sayılı yasaların birbiriyle çelişen hükümleri arasında sıkıştırıldık. ‘Zorluklar başarının kamçısıdır’ dedik, üstesinden gelmeyi öğrendik. Ancak, bununla bitmedi. Bu kez de, Karşıyaka’yı böldüler. Bu travmanın sancılarını, bugün hala çekiyoruz.Bunları çok sık dile getirdiğimi biliyorum. Ama, 9 yılda, eski parayla 550 trilyonluk yatırımla, 300 projeyi hayata geçirebilmiş olmanın önemini başka bir şekilde nasıl ifade ederim, bilemiyorum.”

TESİSİ ANLATTI
Cumhuriyet Halk Partili bir yerel yönetim olma sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirten Durak, “açılışını yapacağımız bu binada, Karşıyakalıların yaşamaktan keyif alacakları bir kent yaratma noktasında, bizim itici gücümüz olacak. Daha Temiz Bir Karşıyaka’nın merkez üssü olacak bu tesisle, sadece temizlik araç ve gereçlerimiz için bir bina yapmadık. Aynı zamanda, bilinçli, yaptığı işin ehli bir ‘Temizlik Ordusu’ da yaratacağız. Karşıyakalıları çok daha mutlu görmek bizim hedefimiz. Evlerinden çıktıklarında, kendilerine, kentlerine layık sokaklar görmelerini istiyoruz.’Çiçek Gibi Bir Karşıyaka’ hayalimiz…İşte bu tesis, bugüne kadar yaptıklarımızı, bir adım daha öteye taşıyacak” dediTesisin çevre düzenlemesiyle de, bölgeye artı değer katacağını ifade eden Durak, düzenlemeler çerçevesinde, alana 2 bin fidan diktiklerini belirtti. Projeleri hayata geçirmek için ağaç kesmiyor, ağaç dikiyoruz” diyen Durak, “ Böyle böyle, 9 yılda, kentimizdeki yeşil alan miktarını, 600 bin metrekareden bir milyon 200 bin metrekareye çıkardık. Biz, bazı rakamları telaffuz ederken, ezbere konuşmuyoruz. Yapılanlar ortadadır” ifadelerini kullandı.



‘GEZİ’ GÖNDERMESİ
Gezi Parkı sürecinde yaşananları işaret ederek konuşmasına devam eden Durak şunları söyledi, “ Ülkemizde, son aylarda yaşananlar sanırım, bir şeyin daha iyi anlaşılmasına yardımcı oldu. Bir kenti, o kentte yaşayanlara rağmen yönetemezsiniz. Yönetmeye çalışırsanız da, demokrasiden, adaletten, özgürlükten bahsedemezsiniz.Bir kentin, asıl sahipleri, o kentte yaşayanlardır. Dolayısıyla da, o kentin rantının sahipleri de, yine onlardır. Başkaları değil…Sosyal demokrat bir belediye olarak, 9 yıldır, sıkı sıkıya bu ilkeye bağlı kalarak, özenle uygulamaya çalışıyoruz. Yarattığımız her bir değerin, Karşıyakalılara ait olabilmesi için çaba harcıyoruz.”

GÜNDEMİNDE YİNE MAVİŞEHİR
Son zamanlarda sıklıkla dile getirdiği Mavişehir’de Bakanlığın yaptığı imar planlarını bir kez daha gündeme getiren Durak yaşananları ‘kara mizah’ olarak yorumladı ve, “ Mavişehir, Bakanlığın yaptığı imar planlarıyla, parsel parsel pazarlanmaktadır. Mücadelemizi, açtığımız davalarla sürdürüyoruz. Ancak, bu davaların, yapılan yeni düzenlemelerle, Ankara’da açılıyor olması, takip noktasında sıkıntılar yaratmaktadır.Bu nedenle de, Sayın Genel Başkan Yardımcım, sizlerden, bu konuda destek bekliyoruz. Biz, sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Biliyorum ki, sizler de bizi yalnız bırakmayacaksınız.Biz, kentsel dönüşüm projelerimizle, Karşıyaka’yı bitişik nizam, beton yığınlarından kurtarmaya çalışırken, bu yapılan tam anlamıyla “cinayet”tir. Karşıyaka’nın kalbine hançer saplanmıştır” diye konuştu.

DÖNÜŞÜM SALVOSU
Karşıyaka’da ‘Kentsel Dönüşüm’ adı altında bir komedinin yaşandığını ifade eden Durak, “ Çevre ve Şehircilik Bakanı ile, bazı milletvekillerinin de tanıklık ettiği törenlerle, kent merkezinde bazı binalar yıkıldı. Bilboardlar da, gazetelerde çarşaf çarşaf ilanlar veriliyor. Evinizin dayanıklılığını tespit ettiriyorsunuz. Riskli bina kabul edilirse, binanız yıkılıyor ve yenisi yapılıyor. Kentsel Dönüşüm bu değildir. Bunun adı olsa olsa, “Eskiyen binayı yenilemektir”. Çünkü, kentsel dönüşüm dediğiniz kavram, bir bütündür. Bir bölge, sıfırdan planlanır. Sosyal yaşam alanları, otopark, eğitim, sağlık ve yeşil alan eksikliklerini giderecek, yapılaşmadaki çarpıklığı ortadan kaldıracak, yepyeni bir imar hazırlanır. Projelendirildikten sonraki aşama, bu bütüne göre devam eder. Bugün, Karşıyaka’da Kentsel Dönüşüm adı altında yapılanlar, bunun çok uzağındadır.Mevcut binayı yıkıp, yerine, biraz daha dayanıklı, aynı binayı yaparak, bir kent yenilenmez. Bunun adı kandırmacadır” dedi.

PARTİ İÇİ MESAJ: ÇABAYI BOŞA ÇIKARTMAK İHANETTİR
Başkan Durak konuşmasının sonunda parti içi mesajlar gönderdi. 9 yıldır Karşıyaka’da sosyal demokrasinin ışığında büyük hizmetlerin yapıldığının altını çizen Durak, “Bu başarıyı, görmezden gelmeye çalışmak, bu çabayı boşa çıkartma gayretine girişmek, her şeyden önce, Karşıyaka’ya ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihanettir. Bu koltuklarda, onurumuz ve gururumuzla görev yaptık. Partimizin yüzünü yere eğdirmeden, şanlı altı oklu bayrağını, her seçimde biraz daha yukarıya taşıyarak, dalgalandırdık. Alnımız ak, başımız dik, yolumuza devam ediyoruz.Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karşıyaka’daki gerçek neferleri, siz değerli partili arkadaşlarıma sesleniyorum:Gelin; hep birlikte, bir kez daha, yüreğimizi ortaya koyarak, bir zafer daha yazalım.Bu ülkenin, bu kentin aydınlık yüzlü insanlarının, geleceğe dair umutlarının kahramanları olalım.9 yılda, neredeyse yoktan var ettiğimiz Karşıyaka’yı sosyal demokrasinin yıkılmaz kalesi yaparak, Anadolu’da “Altıok”a gönül veren milyonların direnci olalım"diye konuştu. 

TESİSİ GEZDİRDİ
Tören sonrası Başkan Durak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e plaket verdi. Daha sonra ise tesisi gezdirdi.



ŞANTİYEDE NELER VAR'
Zübeyde Hanım Mahallesi’nde 2400 metrekarelik inşaat alanına sahip Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Binası’nda, çalışma ofisleri, temizlik ve çöp toplama araçları için otopark, araç yıkama parkurları, akaryakıt istasyonu, seminer salonları ve bir de kafeterya bulunuyor.

EĞİTİM OLACAK
Binanın açılmasıyla birlikte Karşıyaka sokaklarına eğitimli süpürgeciler içinde kollar sıvanacak. Karşıyaka Belediyesi, yeni yaptırdığı binaya taşıyacağı Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde eğitim çalışmalarına ağırlık vererek, sokakta vatandaşa birebir hizmet veren temizlik çalışanlarını eğitecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası