Ege Postası
Geri

Karşıyaka'dan delili görüntü: İşte kural hatasının belgesi

İKİNCİ Lig Kırmızı Grup'ta Aydınspor 1923'e İzmir'de 4-3 yenildikleri maçta hakem Celal Bayraklı'nın, daha önce sarı kartı bulunmayan Okan'ı 2'nci sarı karttan oyun dışı bırakıp kural ihlali yaptığını iddia eden Karşıyaka, Ege TV'nin yaptığı çekimlerde olayı belgeledi. Kaf-Kaf PFDK'ya sevk edildi. Karşıyaka'dan delili görüntü:
Karşıyaka'dan delili görüntü: İşte kural hatasının belgesi
Haberler / Spor
11 Ekim 2016 Salı 15:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - İddiaya göre, kamera görüntülerinde hakem Bayraklı, 57'nci dakikada Karşıyakalı futbolculardan 6 sırt numaralı Arif'in rakibine yaptığı faul pozisyonunda önce avantaj kuralını işletip oyunu devam ettiriyor, ardından oyun durunca Arif'e sarı kartını çıkarıyor. Bu esnada 4'üncü hakem Nuri Karahançer de saha kenarından Bayraklı'ya yardım etmek için 2 defa, "6 Numara" diye seslenip parmaklarıyla da forma numarası olan 6 sayısını gösteriyor.

Arif'in sarı kart aldığı esnada, 66 sırt numaralı Okan da hakemin kart çıkardığı yönün aksi istikametinde ve pozisyonun tamamen dışında açıkça görülüyor. İkinci kamera görüntüsünde ise hakem Celal Bayraklı, daha önce sarı kartı bulunmayan Okan'ın 68'inci dakikada rakibini düşürmesi üzerine önce ikinci sarı kartını gösteriyor, ardından kırmızı kartını çıkarıp oyun dışı bırakıyor. İtirazları sonucu değiştirmeyen Okan, sahadan çıkıyor. 

Tüm bu görüntülere rağmen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde Arif'e 57'nci dakikada çıkan sarı kart, maçın kayıtlarında yer almıyor. Okan ise 68'inci dakikada 2'nci sarı karttan oyundan atılmış olarak görünüyor.

Futbolda benzer olayların daha önce de yaşandığını belirten Başkan Mutlu Altuğ, bu konuda şunları söyledi:

"Her şey açık seçik ortada. Görüntüde sarı kart Arif'e çıkmasına rağmen TFF'deki maç sayfasında bu kartın görünmemesi haklılığımızı belgeliyor. Burada dördüncü hakem ve gözlemcinin raporları büyük önem taşıyacak. Hakem de doğruları saklamamalı. Bu olay sadece hakem hatası olarak geçiştirilemez."

4 MAÇTA KURAL HATASI OLMUŞTU

Futbol tarihimizde daha önce 4 maç kural hatası nedeniyle tekrar edildi. 1994-95 sezonunda Gaziantepspor-Denizlispor, 2003-2004'te Fenerbahçe-Çaykur Rizespor, 2004-2005'te Beşiktaş-Gençlerbirliği, 2013-2014'te ise Kasımpaşa-Beşiktaş maçları hakemlerin kural hatası yüzünden yeniden oynandı. 

KARŞIYAKA PFDK'YA SEVK EDİLDİ

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta pazar günü Atatürk Stadı'nda oynanan Aydınspor 1923 maçında yaşanan olaylar nedeniyle Karşıyaka Kulübü, Futbol Şube Yöneticisi Aygün Cicibaş, Sportif Menajer Atilla Güneş ile futbolculardan Mustafa Aşan ve Zeki, tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevkedildi. Kurul, bu hafta kararını açıklamasa dahi bu isimler pazar günü Kırklarelispor deplasmanında sahaya çıkamayacak ya da forma giyemeyecek. Hakem ve gözlemci raporlarını değerlendiren TFF Hukuk Müşavirliği, kulübü saha olayları, çirkin ve kötü tezahürat ile takım halinde sportmenliğe aykırı harekettten PFDK'ya sevketti.

Atilla Güneş, Aygün Cicibaş, Mustafa ve Zeki ise aynı müsabakadaki hakaret ve saldırıları nedeniyle, Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. ve 44. maddeleri uyarınca PFDK'lık oldu. 41. madde uyarınca futbolculara müsabaka görevlilerine yönelik fiilleri nedeniyle 3 ile 7 maç oynamama, yöneticilere ise 75 ile 150 gün arasında hak mahrumiyetinin yanında 13 bin ile 25 bin TL arasında para cezası veriliyor. 44. madde uyarınca da müsabaka görevlilerine saldıran futbolculara 10-15 maç oynamama cezası, yöneticilere 150 ile 400 gün arasında hak mahrumiyeti, 25 bin TL'den 50 bin TL'ye kadar para cezası öngörülüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası