Ege Postası
Geri

Karşıyaka kırmızıya bürünecek

Karşıyaka Cumhuriyet’in 90. Yılında, önce 1000 kişi ile “Efelenecek”. Ardından, binlerce Karşıyakalı sahilde “Cumhuriyet Ateşi”ni yeniden yakacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenecek kutlamalara tüm Karşıyakalılara çağrı yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “28 Ekim’de Belediye önünden başlayacak Bayrağa Saygı Yürüyüşü’nde, 29 ‘unda ise, Karşıyaka sahilinde bayraklarımızla buluşuyoruz. Gelin, Karşıyaka’ya yakışanı yapalım” dedi.
Karşıyaka kırmızıya bürünecek
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Ekim 2013 Pazar 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Kutlama programının ilk günü olan 28 Ekim’de saat:19.00’da Belediye Binası önünde başlayacak “Fener Alayı ve Bayrağa Saygı Yürüyüşü” muhteşem bir gösteriye ev sahipliği yapacak olan Anayasa Meydanı’nda sona erecek.

Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun kursiyeri 1000 kişi “Zeybek” oynayarak, Atalarına saygılarını sunacak. Bu görkemli gösteri, alanda bulunan binlerce insanın andımızı okuması, havai fişek gösterileri ile devam edecek. Havva Karakaş ise Atatürk için bestelediği şarkıyı seslendirecek.

29 Ekim’de ise, kutlamaların adresi Karşıyaka sahili olacak. Tersane’den Bostanlı Rekreasyon Alanı’na kadar bir çember oluşturacak olan binlerce Karşıyakalı, Gündoğdu Meydanı’nda tüm belediye başkanlarının bir arada vereceği işaretle, meşalelerini yakacak. Bu görsel şovun hemen ardından ise, Karşıyakalılar Bostanlı Rekreasyon Alanı’ndaki “Şehnaz Sam ve Emir Yeşil” konserinde buluşacak.

Kutlama Programı:

1- 28 Ekim 2013 Pazartesi

Saat 19.00
FENER ALAYI VE BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ
Karşıyaka Belediye binası önünden Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde başlayacak yürüyüş marşlar söylenerek İskele önünden Anayasa Meydanı’na kadar sürecek.

Saat 19.30
1000 KİŞİLİK DEV ZEYBEK GÖSTERİSİ
Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan program çerçevesinde 1000 kişi aynı anda zeybek oynayacak. Gösterilerden sonra sahilde havai fişekler atılacak.

Türk Halk Müziği sanatçısı Havva Karakaş ise Atatürk için bestelediği şarkıyı sevenleriyle birlikte seslendirecek.

Saat 20.30
KARŞIYAKA FİLARMONİ ORKESTRASI CUMHURİYET KONSERİ
Devlet Sanatçımız Gürer Aykal yönetiminde İzmir Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası “Karşıyaka’da Cumhuriyet Coşkusu” konseri verecek.

2-29 Ekim 2013 Salı

Saat 21.00
KARŞIYAKA SAHİLİNDE MEŞALE ŞOV VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ
Karşıyaka sahilinde, Tersane’den Bostanlı’ya zincir oluşturacak binlerce Karşıyakalı, belediye tarafından dağıtılacak meşaleleri, aynı anda yakarak, görsel bir şova imza atacak.

Saat 21.30
HALKA AÇIK KONSER
Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda Şehnaz Sam ve Emir Yeşil Konser verecek.

30 Ekim 2013 Çarşamba

SAAT 20.30
“CUMHURİYET KONSERİ “

Karşıyaka Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu şef Mihriban Sayın yönetiminde Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan özel bir konser verecek.

“9 İL, 9 SANATÇI, 90 ESER” SERGİSİ

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. Yılı nedeniyle Türkiye genelinde 9 ilde, 9 sanatçının 90 eserinden oluşan serginin İzmir’deki ayağı, Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi’nde açılacak. 29 Ekim 2013 tarihinde saat 17.30’da açılacak sergi 1 Kasım 2013’e kadar gezilebilecek.

Sergiler eşzamanlı olarak İzmir, İstanbul, Antalya, Gaziantep, Karabük, Muğla (Marmaris), Samsun, Tekirdağ ve Trabzon’da açılacak. Sergiye İzmir’den katılan ressamlar: “ Ayten Güreşçi, Belgin Karakurt, Bulut Can, Çiğdem Tuncay, Mustafa Ali Kasap, Mustafa Yücel, Nilüfer Alper, Özlem Kılıç Soman, Ramazan Aykılıç ve Ufuk Uzman Yılmaz”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası