Ege Postası
Geri

Karşyaka'da yol katılım payları kaldırıldı

Karşıyaka Belediyesi, halk arasında “kaldırım parası” olarak bilinen yol harcamalarına katılım payını kaldırdı. Karşıyaka Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile alınan kararla, vatandaşlara henüz tebliğ edilmeyen 2011 ve 2012 yıllarına ait katılım payları alınmayacak.
Karşyaka'da yol katılım payları kaldırıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Mart 2013 Çarşamba 13:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bütünşehir Yasası ile belediyelerin insiyatifine bırakılan “yol harcamalarına katılım payı” alınmasına ilişkin olarak Karşıyaka Belediyesi’nden vatandaşa “müjdeli” haber Belediye Meclisi’nin Mart ayı ikinci toplantısında geldi. Şubat ayındaki Meclis Toplantısı’nda Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen önergenin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından konuşan Belediye Başkanı Cevat Durak, “Yasal düzenlemede tekrar geriye dönüş olmaması için bir süre konuyu inceledik. Mensubu olduğum partinin iki milletvekilinin bu konuda yasal düzenlemenin tamamlanması için çalışmaları da var. Artık vatandaşlarımızla karşı karşıya kalmayacağız” dedi.

2464 sayılı Belediye Gelirleri yasasının 86 maddesi uyarınca 06.12.2012 tarihinden önce yolların inşa, tamir ve genişletilmesi nedeniyle yol harcamalarına katılım payı alınıyordu. Yeni yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası ile bu uygulamayı belediyelerin insiyatifine bırakıldı.

Karşıyaka Belediye Meclisi’nde, bu doğrultuda alınan kararla, henüz giderleri hesaplanıp vatandaşlara tebliği edilmeyen 2011,2012 ve 2013 yıllarında yapılan yol çalışmaları nedeniyle vatandaşlardan katılım payı alınmayacak. 2011’den önce yapılan yol çalışmalarına ilişkin olarak vatandaşlara taahhuk ettirilen katılım payı bedelleri ise, Sayıştay kararı gereği alınmak zorunlu olarak alınacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası