Ege Postası
Geri

Kart krizi meclise taşındı

İzmir'de toplu ulaşım kartlarında 30 Kasım'da başlayacak yeni dönem öncesi başlayan zoraki değişim tartışması İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin son meclis toplantısına taşındı. AK Partili Bilal Doğan kartlarda 6 liralık değişim bedelini eleştirerek, tüm ulaşım kartlarının ücretsiz yenilenmesini önerdi Doğan'dan ücretsiz değişim önerisi
Kart krizi meclise taşındı
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Ağustos 2016 Cuma 19:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos ayındaki üçüncü meclis toplantısı Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti. İzmir'de bir süredir çeşitli tartışmalara yol açan 6 liralık kart değişim ücretleri İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos ayındaki son meclis toplantısına da taşındı.

Toplu ulaşımda kullanılan kişileştirilmiş indirimli öğrenci ve öğretmen kartlarının ‘İzmirimkart’ ile değiştirilme ücretinin 7 TL olarak belirlenmesine ilişkin değişiklik hakkında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ücretlerin yüksek olduğunu ve değişimin ücretsiz olarak yapılması gerektiğini dile getirdi.

DOĞAN’DAN KART ELEŞTİRİSİ VE ÜCRETSİZ DEĞİŞİM ÖNERİSİ

İzmir'de 4 milyona yakın eski tip ulaşım kartının sancılı değişim sürecini gündeme taşıyan AK Parti'li  Bilal Doğan, standart kartların 6 lira, öğrenci ve öğretmen kartlarının da 7 lira karşılığında ‘İzmirimkart’ ile değiştirilmesini eleştirdi. Doğan, yaptığı konuşmada belediyenin mevcut ulaşım kartlarını ücretsiz ya da maliyetine değiştirmesini istedi ve “Ellerinde ‘Kentkart’ bulunan kişileri düşündüğümüzde sürenin uzatılması gerektiğini ve süre sınırı koymaksızın değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. ‘İzmirimkart’ın satış fiyatını düşündüğümüzde, o kartın maliyetinin 50 kuruşla ila 1 TL arasında olduğunu tahmin ediyorum. Bu kartların ücretsiz olmasını öneriyorum. Öğrenci ve öğretmenlik kartlarının 7 TL’lik değiştirme rakamının da yüksek olduğunu ifade ediyoruz, bedel alınmamasını istiyoruz. Belediye için 7 TL bir şey ifade etmeyebilir ama sosyal belediyecilik anlayışı gereği, bu kartın ücretsiz olması gerektiğini düşünüyoruz” diyerek karardan geri dönülmesini istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası