Ege Postası
Geri

Kart krizinde vatandaşa ikinci darbe

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 16 yıldır kullanımda olan elektronik ulaşım kartlarında değişikliğe gitmesiyle başlayan süreçte vatandaşa ikinci darbe kart satışı yapan bayilerden geldi. 6 lira ödeyerek yeni kart alan İzmirlilere 1 liralık ek ücret karşılığında zoraki kart kılıfı satmaya çalışıyor. Kart krizinde vatandaşa ikinci darbe
Kart krizinde vatandaşa ikinci darbe
Haberler / İzmir
22 Kasım 2016 Salı 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yeni yılın ilk gününden itibaren toplu ulaşımın yanı sıra İzmir'deki birçok belediye hizmetinde kullanılmaya başlayacak olan "İzmirim Kart"larda yaşanan kriz bitmek bilmiyor.

BAYİLER KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİ

Belediyenin önceki aylarda aldığı karar gereği, 1 Ocak 2017'den itibaren yaklaşık 16 yıldır toplu ulaşım alanında geçerli olan eski tip kentkartlar tamamen kullanıma kapatılacak ve yeni İzmirim Kart"lar kullanılmaya başlayacak. Değişikliğe isyan eden ve 6 liraya yeni kart satın almak zorunda kalan yüz binlerce İzmirli duruma isyan ederek konuyu tüketici hakem heyetleri ve ilçe kaymakamlıklarına taşırken, vatandaşa bir darbe de kart satışı yapan bayilerden geldi. Değişimi fırsat bilen bazı İzmirim Kart bayilerinin, İzmirlilere 6 liralık yeni kartlarla birlikte 1 liralık plastik kart kılıflarını da zorla satmaya çalıştığı ortaya çıktı. Fırsatçı bayilerin uygulaması karşısında 7 liralık bedele itiraz eden vatandaşların şikayetleri çığ gibi artarken, belediyeden de uyarı gecikmedi.

KART SATIŞLARINDA EK ÜCRET YOK

Son günlerde otobüs durakları, metro istasyonları, vapur iskeleleri ve birçok bayide yeni bastırılan afişler ile vatandaşları uyaran İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü kartlarla birlikte kılıf satışının zorunlu olmadığını duyurdu. Yapılan resmi duyuruda yeni kartlar için 6 liralık satış edeli belirlendiğinin altını çizen yetkililer ayrıca bir koruma kılıfı satılmadığına dikkat çekti ve söz konusu uygulamayı sürdüren bayilerin şikayet edilerek belediyeye bildirilmesini istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası