Ege Postası
Geri

Katip Çelebi'de coşkulu tören

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Yıl “Beyaz Önlük Giydirme” töreni, fakültenin ilk öğrencileri olan, birinci sınıf öğrencisi 17 genç Diş Hekimi adayı ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Katip Çelebi'de coşkulu tören
Haberler / İzmir
6 Aralık 2012 Perşembe 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Türkiye’de yüzde yüz İngilizce eğitim veren ilk Diş Hekimliği Fakültesi olma özelliğini taşıyan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde düzenlenen ilk beyaz önlük töreninde öğrenciler heyecanını aileleri ve hocalarıyla paylaştı
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tancan Uysal’ın evsahipliğinde düzenlenen törene, Rektör Yardımcısı Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. İbrahim Kocabaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas, Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Demir, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi Eğitimden Sorumlu Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Esra Uzer Çelik’in açılış dersiyle başlayan törende öğrencilere seslenen Doç.Dr. Çelik, iyi bir diş hekimi nasıl olur, İzmir’in en genç diş hekimliği fakültesinde verilen eğitim müfredatı hakkında bilgi verdi.

“İlk Öğrencilerimiz, İlk Tören, İlk Heyecan”
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tancan Uysal ise açılış konuşmasında ilk öğrencilerinin ilk beyaz önlük töreninde bulunmaktan büyük heyecan duyduklarını belirtti. Kaliteli bir eğitim verebilmek için tüm teknik altyapıların tamamlandığını söyleyen Dekan Prof.Dr. Uysal, beyaz önlüğün gururla mensubu olunan diş hekimliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Uysal, “ Bu tören zorlu bir diş hekimliği eğitimin başlangıç günüdür. Dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin mağdur durumda problemlerle size gelen hastaların sorunlarına çözüm bulacağınız mesleğimize ilk adım attığınız gününüzdür. Bu süreçte her zaman destekçiniz olan ailelerinizi ve sizleri kutluyorum” dedi.

“Türkiye’ye değil, dünyaya dişhekimleri yetiştiriyoruz”
Diş Hekimliği alanında ülkemizin geldiği konumun çok iyi olduğuna dikkat çeken Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Uysal, yeni kurulan bir fakülte olarak mesleği daha iyi bir noktaya getirebilmek için çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Uysal, “Daha kuruluşumuzun birinci yılında hedeflerimizi çok yüksek tutarak adımlarımızı atmaya başladık. Türkiye’de ilk defa yüzde yüz İngilizce eğitim veren program açtık. Bu konuda çok eleştiri aldık. Hastamız Türk, öğrenciler Türk, akademisyenlerimiz de Türk’tü. Ama daha önceki yıllardaki tecrübelerimizde yurt dışınıza gönderdiğimiz öğrencilerimiz için dışarıdan gelen tepkilerde, gençlerimizin İngilizceyi yeteri kadar bilmediği yönünde geri bildirimler alıyorduk. Üniversite olarak, öğrencilerimizin ilerideki akademik hayatlarını olumlu yönde etkileyecek, Bologna sürecine uygun, Avrupa ile uyumlu bir eğitim sunuyoruz. Hekim olup yurtdışına gittiğinizde mesleğinizi en iyi şekilde sürdürebileceksiniz. 7 farklı ülkeden 10 uluslararası öğrenci fakültemizden yana tercihlerini kullanarak eğitim almaktadır. O yüzden diyorum ki sadece Türkiye’ye değil, dünyaya dişhekimleri yetiştiriyoruz” diye konuştu.
“Sağlık alanında İzmir en iyisine layık”
Genç diş hekimlerine seslenen Rektör Prof. Dr. Galip Akhan ise sağlıkla uğraşan mesleklerin önemine değindi. Prof.Dr Akhan, “Gerek Hemşirelik gerek Tıp gerekse de Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olun, muhatabınız insan olduğu için çok önemli bir mesleği icra edeceksiniz. Çünkü insan sağlığı sözkonusu. Bizler Hocalarınız olarak insana bakış açınızda daha itinalı olmanızı istiyoruz. Çünkü insana değer veren, insan odaklı bir üniversiteyiz. Sağlık alanında İzmir en iyisine layık” dedi.

“Entelektüel düzeyi yüksek bireyler olun”
Öğrencilerden mesleki çalışmalarının yanında sosyal aktivitelere kendilerini geliştirecek her türlü entelektüel faaliyete katılmalarını isteyen Rektör Prof.Dr. Akhan, “Entelektüel düzeyi yüksek, sosyal bireyler olmak istiyorsanız işinizin dışındaki aktivitelere katılın. Hekim olmanın zorluklarını, stresini atabileceğiniz, kendilerinizi ruhsal olarak rahatlatacak hobiler farklı faaliyet alanları edinin. Kariyer olarak çok yüksek seviyelere gelebilirsiniz ama sosyal yaşantınızda da başarıyı yakalamak için mutlaka sosyal aktivitelerin içinde olun. Özgür olun. Kafanıza takılan her konuyu Hocalarınıza danışmaktan çekinmeyin. Çünkü sormazsanız, konuşmazsanız, tartışmazsanız, düşüncelerinizi özgürce ifade edemezseniz doğruyu bulamazsınız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 17 genç diş hekimi adayı, beyaz önlüklerini giyerek diş hekimi öğrenci andıyla mesleğe ilk adımı attılar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası