Ege Postası
Geri

Kavacık, üzüm festivaline hazır

Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen ve 19-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kavacık Üzüm Festivali için geri sayım başlarken, etkinlik için hazırlıklar da tamamlandı. Terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize saygı gereği festival programında değişikliğe gidildi. Halk oyunları ve konserlerin de olduğu çeşitli eğlence programları festivalden çıkarıldı.
Kavacık, üzüm festivaline hazır
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Eylül 2015 Pazartesi 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Üç yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl yeniden gerçekleştirilen Kavacık Üzüm Festivali için bu yılki hazırlıklar tamamlandı. Karabağlar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kavacık Köy Muhtarlığı, Karabağlar İlçe Tarım Müdürlüğü ve İzmir Ziraat Mühendisleri Odası tarafından da desteklenen festival 19-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Katılımın oldukça yüksek olması beklenen festival için önlemler de artırıldı.  

Üzüm yarışması renk katacak
Stantların açılışıyla başlayacak olan festivalin ilk gününde “Kadın Emeği ve Kooperatifçilik” konulu panel gerçekleştirilecek. Fotoğraf sergisi, çocuk atölyesi, kadınların bağ yürüyüşü ve üzüm kesimi etkinlikleri de ilk günkü programda yerini alacak. Festivalin ikinci gününde ise “Agro-Eko Turizm ve  Kavacık için Önemi" konulu panel gerçekleştirilecek. İkinci gün ayrıca, Kavacık köy meydanında gerçekleştirilecek üzüm yarışmasının ardından en iyi ve en kaliteli üzümü yetiştiren üreticilere ödül verilecek. 

Çalışmalarda sona gelindi
Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hepşengüller, belediyenin ilgi birimlerinde görev yapan müdürlerle birlikte Kavacık’ta incelemelerde bulundu. Çevre düzenlemesi, ulaşım, köy meydanındaki bazı binaların bakım ve onarımı, aydınlatma, gölgeleme gibi bazı çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte festival,  19-20 Eylül tarihleri arasında İzmir halkını ağırlayacak. 



Kavacık’ı dünyaya tanıtma hedefimiz var
Terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, aileleri ve yakınlarına da bir kez daha başsağlığı dileyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, tüm şehitlerimize saygı gereği festivalde yer alan eğlence programlarının çıkarıldığını söyledi. 

Festivale  Karabağlar halkını ve tüm İzmirlileri davet eden Başkan Selvitopu, Kavacık’ı yaşamıyla, doğasıyla, kültürüyle, tarımıyla, İzmir’e, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Selvitopu, “Festival ile Kavacık’ı tanıtmak, Kavacık üzümünün önemini ortaya koymak istiyoruz. Kavacık üzümünü Türkiye’ye, dünyaya göstermeyi hedefliyoruz. Bu üzümün markasıyla ilgili de çalışmalarımız var. Marka tescilini de yaptırmayı hedefliyoruz. Kavacık’ta kooperatifçilere dönük çalışmalarımız da var. Özellikle kadınların kooperatifleşmesini sağlamaya çalışıyoruz. “ diye konuştu.

FESTİVAL PROGRAMI:

19 EYLÜL 2015 / CUMARTESİ

Saat: 11.00
Stantların Açılışı
Saat: 12.00
“Kavacık’ta Bir Pazar” Fotoğraf Sergisi
Saat 13.00
Çocuklarla Sanat Atölyeleri
Saat: 14.30
Söyleşi  “Kavacık Kadın Kooperatifi Özelinde, 
Kadın Emeği ve Kooperatifçilik” 
Konuşmacılar: Şengül AKÇAR
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Bşk. ve 
Seniye Nazik IŞIK - Karabağlar Kent Konseyi Bşk.
Saat: 15.30
Kadınların Bağ Yürüyüşü ve Üzüm Kesimleri
 
20 EYLÜL 2015 / PAZAR
Saat: 11.00
Stantların Açılışı
Saat 13.00
Çocuklarla Sanat Atölyeleri
Saat: 14.00
Protokol Konuşmaları 
Saat:14.15 
"Kavacık Üzüm Yarışması”
Jüri Bşk.- Prof. Dr. Ahmet ALTINDİŞLİ
Ege Üniversitesi Ziraat Fak. Öğretim Üyesi
Saat:14.30 
Söyleşi “Agro-Eko Turizm ve Kavacık için Önemi"
Konuşmacılar: Prof. Dr. Ahmet ALTINDİŞLİ ve  
Prof. Dr. Adnan KAPLAN
Ege Üniv. Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi
Saat: 15.30
“Kavacık Üzüm Yarışması Ödül Töreni”
 Yer: Kavacık Köy Meydanı


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası