Ege Postası
Geri

Kavacık’ta festival coşkusu

Kavacık Köyü’nün bölgeyle özdeşleşen meşhur üzümünün dünyaya tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen Kavacık Üzüm Festivali’nin açılışı yoğun ilgi gördü. Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen , İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ve iki gün sürecek festivalin ilk gününe İzmir’in çeşitli bölgelerinden gelen çok sayıda vatandaş renk kattı.
Kavacık’ta festival coşkusu
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Eylül 2015 Pazar 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Stantların açılışıyla başlayan Kavacık Üzüm Festivali, 50 fotoğraf sanatçısının daha önce Kavacık’a gelerek çektiği  “Kavacık’ta bir Pazar” konulu fotoğraf sergisi ile devam etti. Çocuklar için oluşturulan sanat atölyelerinde ise çocuklar resim yaptı, yüzleri rengarenk boyandı. Hacivat-Karagöz ve ortaoyunu gösterilerini izleyen çocuklara ayrıca kent konseyi üyeleri hikaye kitapları dağıttı.
Festivalin söyleşi bölümünde ise, “Kadın emeği ve kooperatifçilik” konusu ele alındı.  Panele Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ile Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı İzmir Koordinatörü Ayşe Temiztaş katıldı.



“Kavacıklı kadınları alınlarından öpmek istiyorum”
Konuşmasına dünyadaki kooperatifçilikten örnekler veren Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, kooperatiflerin dünyanın 9. büyük ekonomisi olduğunu belirterek “ 1 milyardan fazla insanın ortak olduğu,  5 milyar dolarlık cirodan bahsediyoruz. 100 milyondan fazla insana istihdam sağlayan bir güçten bahsediyoruz. Ben o yüzden Kavacık kadınlarını tek tek kutluyorum. Ellerine, emeklerine sağlık. Bu kooperatifin ortaya çıkmasında destek veren Başkan Muhittin Selvitopu’na, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne , Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü temsilciliğine de teşekkür ediyorum.  Kavacık bu zamanın ruhunu kadın kooperatifi ile yakaladı. Biz kadın kooperatiflerini,  kadınları güçlendirecek bir faaliyet olarak görüyoruz. Bizim Kavacık kadın kooperatifi de şimdiden kadınların güçlendiğini gösteriyor. Kadınların köy meydanında yerleri olduğu gibi, kadın meclisinde bir temsilcileri olacak. Türkiye’nin güçlü kadınlara ihtiyacı olduğunu bilerek, Kavacık’ta bu işi yapan kadınların alınlarından öpmek istyorum” diye konuştu.

Emekleriyle buraya kadar geldiler
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı İzmir Koordinatörü Ayşe Temiztaş ise kadınların kooperatif kurmadaki mücadelesine dikkat çekti ve başarılı olacaklarına inandığını ifade etti. Temiztaş, “Kavacıklı kadınlar Aralık ayından bu yana güçlerini birleştirerek belediyenin tüm stantlarında emeklerini pazara sundular. Ve bu birikimlerini toparlayarak o parayla kooperatifi kurdular. Kendi öz güçlerini geliştirerek yaptıkları bu girişimi alkışlıyorum. Çünkü başka kooperatifler kurulurken genelde başka kurumlar destek sağlar. Kavacık kadın kooperatifleri böyle değil, kadınlar ne kadar sıkıntı yaşasalar da bu kooperatifin başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklardır. Çünkü tırnaklarıyla buralara geldiler “ dedi

Üzümü tanıtmak bizim en önemli görevimiz
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu tüm stantları dolaşarak vatandaşlarla selamlaştı. Kadın emeklerinin yer aldığı Urla, Bayraklı ve Bornova Belediyelerinin stantlarında bilgi alan Başkan Selvitopu stantlarda üzümlerin tadına baktı, köylülerle birlikte Kavacık’ın meşhur pekmezini kardı. Söyleşiyi izleyen Başkan Selvitopu,  konuşmacılar Seniye Nazik Işık ve Ayşe Temiztaş’a a çiçek verdikten sonra vatandaşlarla birlikte üzüm bağlarına giderek üzüm budaması yaptı, üzüm keserek konuklara ikram etti. Dünyanın artık kendi doğal dengesini korumaya başladığını,  insanların daha sağlıklı ürünlerle beslendiğine dikkat çeken Başkan Selvitopu, Kavacık üzümünü Türkiye ve dünyaya tanıtmanın en önemli görevleri olduğunu söyledi.



Eğlence ve müzik iptal
Bu sene Kavacık Köyü’nde düzenlenen üzüm festivalinde ülkemizde yaşanan üzücü olaylar ve şehitlerimize saygı gereği program değişikliğine gidildi. Daha önce halk oyunları ve konserlerin de olduğu çeşitli eğlence programları festival programından çıkarıldı. Festivale Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası