Ege Postası
Geri

Kayalar'ın davası sonuçlandı, Aydın'dan 'göreve iade' çağrısı: Bir parça hukuk kaldıysa...

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın yolsuzluk ve rüşvet alma suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada altıncı duruşmasında, Mustafa Kayalar'ın rüşvet almadığına karar verildi. Görevi ihmal etme suçundan verilen 6 ay 20 gün haips cezası ise 10 bin TL para cezasını çevrildi. Dava sonrası Mustafa Kayalar ve Avukatı Murat Aydın, İçişleri Bakanlığı'na göreve iade edin çağrısı yaptı. Murat Aydın açıklamasında, "Şimdi bundan sonra bir parçacık olsun hukuk kaldıysa bu ülkede Sayın Kayalar'ın bugün göreve iade edilmesi gerekir. Yarın değil, bugün iade edilmesi gerekir" dedi.
Kayalar'ın davası sonuçlandı, Aydın'dan 'göreve iade' çağrısı: Bir parça hukuk kaldıysa...
Haberler / Yerel Politika
29 Aralık 2023 Cuma 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın yolsuzluk ve rüşvet alma suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada altıncı duruşması tamamlandı.

RÜŞVET SUÇLAMASINDAN BERAAT 

Mustafa Kayalar yönünde rüşvet suçu oluşmadığı kabul edildi ancak imara aykırılık sebebiyle görevini imal ettiği sebebiyle 8 ay ceza verildi. Duruşmalardaki iyi hali göz önünde bulundurularak ceza 6 ay 20 güne düşürüldü. Hapis cezası para cezasına çevrildi. Görevi ihmal suçundan 10 bin TL para cezası verildi. 

"İÇİ BOŞ, ANLAMSIZ SORUŞTURMA İLE GASP"

Dava sonrası Adliye önünde basın açıklaması gerçekleştiren Mustafa Kayalar'ın avukatı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Aydın, "Tam 3 yıldır açık bir hukuksuzlukla mücadele ediyoruz. Tam 1,5 yıldır Menderes halkının iradesi içi boş, anlamsız hukukla ilgisi olmayan bir soruşturmayla gasp edilmiş durumda. Sayın Mustafa Kayalar'ın bu olayda rüşvet aldığına ilişkin tek bir delil olmadığını ilk gözaltına alındığı günde söylemiştim. 1,5 yıl sonra bugün burada aynı sözü bir kere daha söylüyorum. Artık bir sözü sadece ben söylemiyorum, Mahkemede söylüyorum. Sayın Mustafa Kayalar'ın rüşvet alma fiili yoktur. Bunu mahkeme tespit etmiştir. Şikayetle ilk işlemin yapıldığı zaman arasındaki sürecin görevi ihmal olup olmadığına ilişkin tartışmayı sürdüreceğiz. Bu zaten olağan bir süreç. Ama şunu bugün mahkeme söyledi. Mustafa Kayalar ve diğer sanıklar rüşvet almamıştır. Rüşvet vermemiştir" ifadelerine yer verdi. 

"BİR PARÇA HUKUK KALDIYSA BUGÜN GÖREVE İADE EDİN"

Mustafa Kayalar'ın görevine bugün iade edilmesi gerektiğini vurgulayan Murat Aydın, "Şimdi bundan sonra bir parçacık olsun hukuk kaldıysa bu ülkede Sayın Kayalar'ın bugün göreve iade edilmesi gerekir. Yarın değil, bugün iade edilmesi gerekir. Hani bir gün kendiliğinden gelip alanların bugün onu göreve iade etmesi gerekir. Anayasa Mahkemesi kararlarının takılmadığı bir ülkede hala hukuku savunuyoruz. Hala hukuka inanıyoruz. Hala mahkemelere inanıyoruz. Çünkü gideceğimiz başka bir yok. Biz bu ülkenin yurtdışıyız. Biz bir haksızlığa uğradığımızda nereye gideceğiz başka? Menderes halkının iradesini yok sayanlar, kendi hesapları için Menderes Belediye Başkanını görev alanlar. Bu karar sonrası hiç değilse bir parça utanmalıdır. Ve hiç değilse başkana ve Menderes halkına yaptıklarının biraz olsun etkisini azaltabilmek için kendisini bugün göreve iade etmelidir" diye konuştu. 

"BAŞKANA VE İRADENİZE SAHİP ÇIKIN" 

Menderes halkına çağrıda bulunan Aydın, "Baştan beri söylüyoruz. Ortadan hiçbir suç yok.  Bu sürecin kendisinin bir cezalandırma aracı olduğunu görmek bu kadar zor olmasa gerek. 6 celsedir yargılamadayız. Tam üç yıl Başkan hakkındaki her iddiayı tek tek çürüttük. Bir tane cümleleri kalmadı karşımızda söyleyebilecekleri. Sonunda mahkeme burada bir rüşvet alma fiilinin olmadığını kabul etti. Menderes halkı şunu bilmelidir; Bu dava sizin iradenizi gasp etmek için açılmış bir davadır. Bu dava Menderes'le Mustafa Kayalar'ın hizmetlerini önlemek seçimde kazanamadıkları Menderes'i bu tür oyunlarla kazanmak isteyenlerin açtırdığı bir davadır. Bir hukukçu olarak üzüntüm buna hukukun araç edilmesidir. Ama hiç değilse hep güvendiğimiz ve inandığımız hukuk,  bugün hakkı teslim etmiştir. Menderes halkına, başkanlarına, iradelerine ve hukuka sahip çıkmalarını çağrısı yapıyorum. Bu yapılan sizi yok saymaktır. Bu yapılan sizin iradenizi yok saymaktır. Menderes halkı buna izin vermemelidir. Bakın bu hepimizin kişi güvenliğiyle ilgili bir şey. Sizi bertaraf etmenin yolu hukuku araç kullanmak değildir. Size eziyet çektirmek değildir. Bu bir eziyettir. Bu bir eziyettir. Bundan sonra hukuk adına söyleyeceğimiz her şeyi söyledik. Bundan sonra birazcık olsun hukuka saygısızlığı varsa İçişleri Bakanlığı'nın sayın başkanı bugün göreve iade etmesini talep ediyoruz. Bunun için de mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiç yılmadan hep söylüyoruz. Cumhuriyet Halk Parti'nin hiçbir bireyi hiçbir baskı karşısında bir adım geri atmayacaktır. Bir söz eksik söylemeyecektir. Ellerinden geleni aklarına koymasınlar. Biz hukuku savunmaya, demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Bu ülkeyi biz sokakta bulmadık. Anayasa Mahkemesi'ni yok sayanların hukuku bu kadar araç haline getirenlerin artık durması gerekir. Menderes halkı müsterih olsun. Başkanları dimdik ayaktadır. Anlı aktır. Rüşvetle ilgisi yoktur" dedi. 

"MUSTAFA KAYALAR OLDUĞU SÜRECE MENDERES AK PARTİ'YE GEÇMEYECEK" 

Mustafa Kayalar ise açıklamasında, "En başından beri rüşvet almadığımı, bir suç işlemediğimi beyan ettim. Ve bunu her yerde sonuna kadar savundum. Çünkü böyle bir şeyi hiçbir zaman kabul etmedik. Biz Menderes'in oylarıyla geldik. Amacımız Menderes'e hizmet etmekti. Bu hizmet başarılı olduğu için de üzerimize kurulan kumpaslarla bu sonuca geldik. Yaklaşık üç senedir böyle kumpaslarla uğraşıyoruz. Bir buçuk senedir de görevimizden uzağız. Amaç Menderes'e yapılan hizmetin az olmasıydı. Menderes'e hizmet edilmemesiydi. Ve Menderes’te bizden yani CHP'den burası alınamazdı. Mustafa Kayalar olduğu sürece Menderes AK Parti'ye geçmeyecekti. Ben İçişleri Bakanımızdan da göreve iadeyi talep ediyorum. Her 2 ayda bir görevden uzaklaştırılıyoruz. Ve 6 Ocak'ta yine yazık gelecek. Yazımın göreve iade olarak gelmesini talep ediyorum. Ben zaten aday adayı başvurumu yaptım. Şu anda resmi olarak bir engel yok. Amacımız Menderes'e hizmet genel merkeze takdir ederse tekrar kaldığımız yerden başlamak istiyorum. Bu konuda genel merkezimizin desteğini bekliyorum" ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası