Ege Postası
Geri

Tunç Soyer işçilere seslendi: 'Uyanık olmazsak çekip alırlar'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DİSK Genel-İş İzmir Şubesi'nde yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. Soyer açıklamasında, "Bu mücadele hiç bitmeyecek yine zehirli gemiler gelecek, başka rant projeleri, başka hukuksuzluk ve başka haksızlıklarla karşılaşacağız. Daime uyanık olmalıyız. Demokrasi, barışı huzuru ve bereketli toplalarımızı korumak için uyanık olmalıyız. Uyanık olmazsa avcumuzun içinden çekip alıyorlar" dedi.
Tunç Soyer işçilere seslendi: 'Uyanık olmazsak çekip alırlar'
Haberler / Yerel Politika
28 Aralık 2023 Perşembe 11:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Devrimci İşçi Konfederasyonu (DİSK) İzmir Şubesini ziyaret etti. 

Ziyarete CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı katılım sağladı.

Kahvaltı öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Tunç Soyer, "Dostların arasındayız, güneşin sofrasındayız. Bu kasvetli iklimde insanın yüzünü güldüren tek şey dostlar. Dostlarla beraber olmak, dostlarla güneşin sofrasında gelecek umudunu koruyark var olmaktan başka güzellik olamaz. Bundan başka çare yok. Kasvetli iklimle mücadele etmenin başka bir yolu yok. İşçi kardeşlerimle buluşmak bana çok iyi geldi. Göreve geldiğim ilk günden beri söylediğim bir şey var, eğer bu ülkeyi değiştirceksek, daha iyi bir ülke yaratacakcaksak bu İzmir'den başlayacak.İzmir'de de bu işin lokomotifi emekçilerdir. Hayatını iyileştiren, güzelleştiren, burada yaşayan insanlara iyi ki izmirde yaşıyorum dedirtecek şey onların emeğidir.  Ben bu şehir için verdiği emek nedeniyle her bir kardeşime teşekkür ediyorum. İzmir'i güzelleştiren sizsiniz. Bu yılı geride bırakırken çok daha güzel bir yılı hep beraber yaşayacağız" dedi.

"ENİNDE SONUNDA KAZANACAĞIZ"

Kahvaltının ardından Genel-İş binası önünde sendikalı işçilere seslenen Soyer, "5 yıl oldu ve 5 yıl çok büyük sıkıntılarla, felaketlerle geçti. Ama şunu biliyorum ki bu 5 yılı hafif hasarlarla atlattıysak emeğiniz ve katkınız nedeniyle. İzmirlinin yüzünü güldürmek için herkes elinden geleni yaptı. Tüm İzmir adına hepinize çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız. Çok sevdiğim bir slogan ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz’ Çünkü gerçekten kurtulmamız gerekiyor. Bu ekonomik krizi, yüksek enflasyonu yaratan düzenden, özgürlükleri yok sayan düzenden kurtulmak gerekiyor. Kurtuluş ancak el ele verirsek olacak tek başımıza kurtuluş sağlamamız mümkün değil o yüzden kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz. Diğeri ise, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ gerçekten bu daha başlangıç, göreceksiniz bu mücadele kat kat büyüyecek ve yayılacak. Çünkü bizim mücadelemiz; emekten, haktan, namustan, iyiden yana güzelden yana. Eninde sonunda kazanacağız kimsenin kuşkusu olmasın" ifadelerine yer verdi. 

"BANA DEĞİL HEPİMİZİN GELECEĞİNE SALDIRI"

9 Eylül günü yaptığı konuşma sebebiyle açılan soruşturma sırasında yalnız bırakmayan işçilere teşekkür eden Başkan Soyer, "Bu güze havada güzel bulaşmada insanın içi coşuyor. Çok büyük bir teşekkür borcum var size, soruşturma sırasında beni yalnız bırakmadınız ve yanımda durdunuz. Hiç birinizin hakkını yiyemem. Bana yapılan  saldırı aslında hepinizin geleceğine çocuklarınız geleceğine yapılmış saldırıydı. Yanımda durmanız kişiler olarak beni çok mutlu etti. Geleceğe dair umudu büyüttünüz. İyi ki haksızlığa karşı sesinizi yükseltme iradesini gösteriyorsunuz" dedi. 

"UYANIK OLMALIYIZ"

Soyer açıklamasının devamında, "Bu mücadele hiç bitmeyecek yine zehirli gemiler gelecek, başka rant projeleri, başka hukuksuzluk ve başka haksızlıklarla karşılaşacağız. Daime uyanık olmalıyız. Demokrasi, barışı huzuru ve bereketli toplalarımızı korumak için uyanık olmalıyız. Uyanık olmazsa avcumuzun içinden çekip alıyorlar. O yüzden uyanık olmaya devam edeceğiz, dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Göreceksin bu yıl biterken çok daha büyük umutla geliyoruz, güzel günler göreceğiz kardeşlerim, güneşli günler göreceğiz kardeşlerim" diye konuştu. 

"YAN YANA, OMUZ OMUZA"

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise konuşmasında, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuz günden beri sendikamızda el ele, kol kola, birlikte çok güzel mücadeleler verdik. Özellikle KHK geçişinden sonra yaklaşık 3 bin güvenlik arkadaşımızın toplu sözleşmeli oluşu, sonraki iki toplu sözleşmede aradaki dengesizliği gidermeniz ve çabanız sendikamız açısından çok önemliydi. İZTEK ve İZFAŞ  çalışanlarımızla ilgili gerçekleştirdiğiniz müdahaleleri de unutmadık, unutmayacağız. AKP iktidarının ülkedeki kadınlara, çocuklara, tüm canlılara, yaşam alanlarına ve kentimize yaptığı saldırılarda hep yan yana durduk. Zehirli gemiden başlayan Buca Cezaevi yeşil alan mücadelesine kadar ve çeşme projesinden adalet yürüyüşüne kadar sokakta yan yana, omuz omuza, kol kolaydı. Şimdi yine bir gemi geliyor.  Aynı bir önceki mücadelemizle zehirli gemiye karşı 'İzmir dünyanın çöplüğü değildir' diye kentimizi savunmaya, yan yana, omuz omuza mücadele vermeye devam edeceğiz. Bugün burada sizi ağırlamaktan çok hoşnutuz. Bugün emekçilerle yaptığınız bu güzel kahvaltı, emek adına en güzel ve en anlamlı bir buluşma oldu. Yani bugün dostların arasında güneşin sofrasındaydınız" dedi. 

NUTUK'U OKUDU, DESTEK VERDİ 

9 Eylül kutlamalarında NUTUK'tan alıntı yaptığı konuşmasına soruşturma açılan Soyer'e destek vermek için NUTUK'un bahsi geçen kısmını okuan Memiş Sarı, "Bütün Devrim İş Sendikalar Konfederasyonu'nun 57 bin üyesi adına söylüyorum bunu. Biliyorsunuz İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı.  Hiçbir soruşturmadan çekindiğimiz, korktuğumuz yok. O gün ne demişti Tunç başkan? Biz de aynı şeyi yüksek sesle ifade etmeye devam edeceğiz. Kormayacağız, çekinmeyeceğiz. Çünkü Nutuk'tan, bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadelerini kullanmak suç değildir. En yüksek sesle biz burada ifade edeceğiz. 'Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençler, kadınlar, çocukları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. Insanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve telim oldular'. İfdeleri nedeniyle soruşturma açılmıştı. Biz 57 bin üye olarak aynı söz arkasındayız arkadaşlar" diye konuştu. 

"YOLDA BULDUKLARIMIZA DEĞİŞMEYİZ" 

Memiş açıklamasının devamında, "Bazen sosyal medyada da birkaç yerde bazı şeyler çıkıyor. Biz dönemsel anlamda demeçler veririz, konuşuruz. Hakikat mi, hayal mi diyenlere buradan sesleniyoruz. Yola çıktıklarımızı, yolda bulduklarımıza değişmeyiz. Bunu da böyle bilin. Dövüşebiliriz inandıklarımız için, dövüşebiliriz doğru bulduğumuz, haklı bulduğumuz, güzel bulduğumuz her şey ve herkes için. Biz sokaklarda dövüşürüz, yan yana da dururuz, kol kola  yürürüz" ifadelerine yer verdi. 

Konuşmaların ardından Memiş Sarı, Başkan Soyer'e DİSK'in 16. Oscar'ını takdim etti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası