Ege Postası
Geri

Kayserili sanayiciler dar gelirli işçi çocukları için dershane açıyor

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, 60 bin kişinin istihdam edildiği bölgedeki fabrikada çalışan işçilerin çocuklarına yönelik dershane hizmeti verecek kurs açıyor. Dershanelerle ilgili bir engel çıkmazsa bina olarak, sanayici...
Kayserili sanayiciler dar gelirli işçi çocukları için dershane açıyor
Haberler / Güncel
23 Kasım 2013 Cumartesi 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, 60 bin kişinin istihdam edildiği bölgedeki fabrikada çalışan işçilerin çocuklarına yönelik dershane hizmeti verecek kurs açıyor. Dershanelerle ilgili bir engel çıkmazsa bina olarak, sanayici tarafından yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığı'na verilen meslek lisesi kullanılacak. Dershane hizmeti verilmesi aşamasındaki fiziki mekan, ihtiyaçlar ve öğretmen ücretlerini ise bölge yönetimi karşılayacak.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, gençlerin daha iyi eğitim görmesi amacıyla yapacaklarını açıkladığı meslek lisesini, iki yıl önce hizmete açtıklarını hatırlattı. Mesleki Teknik Eğitim Lisesi (MTEM)’nin birçok imkanını sağladıklarını ifade ederek, şu anda 550 öğrencinin eğitim aldığını açıkladı. 11 ve 12. sınıflarla birlikte öğrenci sayısının bine ulaşacağını anlatan Hasyüncü, meslek lisesinin yaptırılması gibi organize sanayi bölgesinde çalışan işçilerin çocuklarına destek amaçlı dershane hizmeti de verilmesi için çalıştıklarını ifade etti. Geçen yıl yapmayı düşündükleri ama bu yıla erteledikleri proje sayesinde, asgari ücretle geçinen işçilerin üniversite ve Anadolu liseleri sınavına girecek çocuklarına destek amaçlı dershane hizmeti vereceklerini açıkladı.

“En iyi yatırımın, insana olan yatırım olduğunu biliyoruz.” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Hasyüncü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile yaptıkları görüşme sonucunda, okulda hafta sonu ya da dersler dışında hafta içi akşam dershane hizmeti verileceğini belirtti. Dar gelirli olması sebebiyle bu hizmeti alamayan ailelere destek vermiş olacaklarını aktaran Ahmet Hasyüncü, “Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, yatırım için Anadolu’da en cazip merkez oldu. Çalışanlar adına da böyle bir merkez olmasını istedik. Bunun için dar gelirli işçilerimize destek olmak amacıyla eğitim alanında katkıda bulunmayı amaçladık. Dar gelirli olan, üç çocuğu okuyan gibi bazı kriterlerle buradaki dershane hizmetlerinden öğrenciler faydalanacak. 10 milyon liraya mal olan okulumuzun, bu yönde de eğitim vermesine imkan sağlayacağız. Dershane hizmetinde gerekli olan bütün harcamaları da yine bölgemiz karşılayacak. Eğitim noktasında öğreticileri karşılayacağız ve ödemeleri biz yapacağız.” dedi. Hasyüncü, geçen yıldan beri düşündükleri çalışmayla ilgili hükümetin bir girişimi olduğunu de hatırlatarak, bu gelişmeyi takip ettiklerini, dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitimde imkan ve fırsat sunacaklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası