Ege Postası
Geri

Kazakistan ile İran parlamento başkanları, Aşkabat’ta buluştu

Kazakistan Parlamentosu Senato Başkanı Kayrat Mami ile İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta buluştu. Kazakistan ile İran parlamento başkanları, Aşkabat’ta temaslarda bulunuyor. Kazak Senatosu’ndan yapılan...
Kazakistan ile İran parlamento başkanları, Aşkabat’ta buluştu
Haberler / Dünya
6 Eylül 2013 Cuma 13:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kazakistan Parlamentosu Senato Başkanı Kayrat Mami ile İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta buluştu. Kazakistan ile İran parlamento başkanları, Aşkabat’ta temaslarda bulunuyor.

Kazak Senatosu’ndan yapılan açıklamada, Aşkabat’ta bulunan Senato Başkanı Kayrat Mami, bu ülkeye resmi ziyarete gelen İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile bir araya geldi. Görüşmede, tarafların ülkeleri ilgilendiren uluslararası ve bölgesel konuları görüştüğü ve Suriye ile Afganistan’daki son durumları değerlendirdikleri belirtildi. Ayrıca, İran nükleer programıyla ilgili çok taraflı görüşmeler konusunda görüş alış-verişinde bulundukları bildirildi.

İran Meclis Başkanı Laricani, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yemin törenine katılmasından duyduklarını memnuniyeti dile getirdi. Laricani, Kazakistan ile karşılıklı yarara dayalı ortamda işbirliğini devam ettirmek istediklerini kaydetti. Meclis başkanları, Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryolu hattı projesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Öte yandan, Kazak Senato Başkanı Kayrat Mami, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile görüştü. Görüşmede, iki ülke ilişkileri yanı sıra parlamentolar arası münasebetlerin geliştirilmesine yönelik konuları ele alındı.

Türkmenistan Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva ile görüşen Kazak Senato Başkanı Mami, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde öğrencilere hitap etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası