Ege Postası
Geri

Kazakistan’ın cennet köşesi: Kayındı Gölü (Özel)

Binlerce metre yüksekteki zirvelerden ve buzullardan, uçsuz bucaksız steplere ve nefes kesici kanyonlara dek inanılmaz doğal güzellikleri içinde bulunduran Kazakistan, bu renkli coğrafyası ile Orta Asya ülkeleri arasında ilgi odağı olmaya aday...
Kazakistan’ın cennet köşesi: Kayındı Gölü (Özel)
Haberler / Dünya
10 Ağustos 2013 Cumartesi 12:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Binlerce metre yüksekteki zirvelerden ve buzullardan, uçsuz bucaksız steplere ve nefes kesici kanyonlara dek inanılmaz doğal güzellikleri içinde bulunduran Kazakistan, bu renkli coğrafyası ile Orta Asya ülkeleri arasında ilgi odağı olmaya aday bir ülke. Bu büyüleyici yapı, aynı zamanda çok sert yaşam koşullarını da beraberinde getirirken, Kazakistan’ın uçsuz bucaksız toprakları, sanıldığı gibi tekdüze bir arazi değil, tam tersine, çok değişken ve inanılmaz zenginlikler içeren bir yapıya sahip.
Kazakistan’ın belki de en şirin köşesi olan Kayındı Gölü bunlardan sadece biri. Kayındı Gölü, etrafı dağlarla çevrili, içinde ölü ladin tomruklarının yüzdüğü yemyeşil bir göl. Deprem sonucunda, bir ırmağın önünün kesilmesi ile oluşan bu gölü farklı kılan ise suyun altında kalmış bir batık orman olması. En şaşırtıcı olanı, dipten gelip, sopa gibi sudan fışkırmış, yapraksız tuhaf uzantılar şeklindeki sualtı ağaçları.
Kayındı Gölü Kazakistan’ın eski başkenti Almatı şehrine 129 kilometre uzaklıkta yer alan ve Tian Şan dağlarının Kazakistan kısmında kalan 400 metre uzunluğunda bir göl. Derinliği kimi bölgelerde 30 metreye ulaşabilir. Büyük bir heyelanın tetiklediği 1911 yılında bir deprem sonrasında oluşan ve daha sonra, yağmur sularının vadiyi doldurarak oluşan bir göl.
Kayındı Gölü muhteşem görüntüsüyle büyüleyen turistik bir alan. Bu ormanı su yüzünden görmek elbette ki mümkün olmuyor, sadece ağaç parçalarını görebiliyorsunuz. Fakat suyun altına girildiğinde batık ormanın muhteşem manzarasıyla karşılaşıyorsunuz. Kazakistan’ın en büyük göllerinden biri olan Kayındı Gölü’nün derin sularının altındaki bu batık orman tıpkı denizin dibinde yıllarca kaldıktan sonra ürkütücü görüntüsüyle bir hayaleti andıran batık gemi enkazlarına benziyor.
Kış aylarında yüzeyi tamamen donan gölde batık ağaçların su yüzünde kalan kısmı buzun arasında sıkışarak çarpıcı bir görüntü oluşturuyor. Suyun yüzeyinden bakıldığında ise ağaçların ihtişamından pek eser kalmıyor, görünen sadece suyun üzerinde yükselen ince sopalar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası