Ege Postası
Geri

Kemal Doyuran'dan tepki: Adil efendi! Hakkımızı geri alıp halkımızla geliyoruz!

CHP Dikili İlçe Başkanı Emre Kırlı, Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kemal Doyuran'ın adaylığına ilişkin İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından konuyu İl Seçim Kurulu'na taşımış ve alınan kararla Kemal Doyuran'ın adaylığı düşürülmüştü. Doyuran, akşam saatlerinde destekçileriyle buluştu. Kalabalığa seslenen Doyuran, "Bugünden sonra daha da kork Adil efendi! Hakkımızı geri alıp halkımızla geliyoruz! Yüksek Seçim Kurulu başvurumuzu kabul etti. Cuma günü düşürülmüş adaylığımı geri alacağım. " dedi.
Kemal Doyuran'dan tepki: Adil efendi! Hakkımızı geri alıp halkımızla geliyoruz!
Haberler / Yerel Politika
28 Şubat 2024 Çarşamba 21:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Dikili Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kemal Doyuran'ın adaylığına, 'CHP'den istifa etmediği' gerekçesiyle CHP Dikili İlçe Başkanı Emre Kırlı tarafından İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itiraz oy birliği ile reddedilmişti.

CHP İlçe Başkanı Kırlı bunun üzerine konuyu İl Seçim Kurulu'na taşıdı ve kurul Doyuran'ın adaylığının düşürülmesine karar verdi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunmak üzere Kemal Doyuran akşam saatlerinde destekçileriyle meydanda buluştu ve kalabalığa seslendi.

Doyuran, Yüksek Seçim Kurulu'na gerekli başvuruyu yaptığını belirterek, "Cuma günü düşürülmüş adaylığımı geri alacağım." dedi.

Doyuran açıklamasının tamamında şunları söyledi:

Dikili'yi mutlu etsen olmaz mı?

"Hepinizin bildiği üzere, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Emre Kırgöz... pardon Emre Kırlı tarafından ilçe seçim kuruluna yapılan adaylığımın düşürülmesi oy birliği ile red edilmiştir. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Emre Kırlı, il seçim kuruluna başvurmuştur ve hukuka tamamen aykırı olarak adaylığım düşürülmüştür. Rant ve hile ile daha fazla kazanamayacağını anlayan Adil Kırgöz ve Cumhuriyet Halk Partisi anti demokratik tavrını burada da göstermiştir. Yapılan anketlerde Adil efendi %33 oranında oy almaktadır ve bir konuşmasında ayağına bastıklarım Kemal’in yanında demiştir. Demek ki Dikili’nin %67’si Adil’in ayağına basmıştır. Adil efendi! Acaba sen ayağını kaldırsan da bütün Dikili'yi mutlu etsen olmaz mı?. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel bakın bizlere neler demiş; eğer aday adayı başvurusu yapan arkadaşlarımın 1 ya da 2 tanesi bile Parti Meclisi’nde oylanıp aday belirlenseydi.  Benim hiçbir tavrım olmazdı. Ancak diretme adaya, diretme seçime, diretme partiye sizinle birlikte sonuna kadar karşıyım.

Halk parayla satın alınamaz

Halkın sesini, sizin sesinizi durdurmaya çalışıyorlar. Benim değil halkın adaylığını düşürdüler. ‘Sponsorları var’ dedin ‘beşli çete bunlar’ dedin, oysa burada aynen Kurtuluş Savaşında olduğu gibi halkın yardımlaşması var görmedin. Bize araçlarını verenler de var cebindeki son 100 lirayı veren de var ama Cumhuriyet Halk Partisi unutmasın ki halk parayla satın alınamaz, hür irade parayla satın alınamaz. Algımızla oynayıp nasıl olsa çantada keklik diye görünen yerlerin, insanların, halkın sesini duymayanlara halk gerekli cevabı verecektir. 

Bu iş parayla pulla olmuyor

Adil efendi, Cumhuriyet Halk Partisi anladınız ki; bu iş parayla pulla olmuyor, bari il seçim kurulunda bitirelim bu işi dediniz. Ama yine olmayacak. İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu’na tüm itirazlarımı yaptım ve hala ümidim var hukukun üstünlüğüne inancım ve saygım tamdır.

Mazlumun ahı yerde kalmaz

Sevgili hemşerilerim, bu beş yılda başınıza her şeyin geldiğini biliyorum. Belediye başkanlığı yapmaktır, yıkmak değil. Sana oy veren halkının önünde eğilmektir, kibir değil. Yaşadığın ilçede iki korumayla gezmek değil, halkı kucaklayabilmektir ve unutmayalım ki mazlumun ahı asla yerde kalmaz.

"Daima yanımda oldunuz"

Her birinizi ayrı ayrı kucaklarım, daima yanımda oldunuz, bana inandınız, benimle yürüdünüz hiçbir zorlamaya maruz kalmadan çevremi binlerce insanla sardınız. Bir aksilik karşısında sizlere bir daha topluluklarda seslenemeyebilirim ama her birinizin kardeşi, oğlu, abisi ve doktoru olmaya devam edeceğim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bende çok emeğiniz ve hakkınız var.

Arkanda 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi var

Hakkınızı helal ediyor musunuz? Seçim yarışına başladığımız günden bu yana gece yarısı afişlerimizi şikayet ettin sustuk, her konuşmanda bize vurmaya çalıştın sustuk, bizi İlçe Seçim Kuruluna şikayet ettin sustuk. Anladık ki siyaseti ahlaki, etik anlayışı içinde yapamıyorsun ama biz yine sustuk. Biz halkımızla gerekli kanuni hakkımızı aldığımızda asla susmayacağız ve sen göreceksin ki zorbalık, korku ve tehdit imparatorluğu yerle bir olacak. Ben bağımsız adayım. Arkanda 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi var ama halkın sesi, halkın sevgisi seni çok korkuttu. Bugünden sonra daha da kork Adil efendi! Hakkımızı geri alıp halkımızla geliyoruz! Yüksek Seçim Kurulu başvurumuzu kabul etti. Cuma günü düşürülmüş adaylığımı geri alacağım. Bugün Dikili’nin ikinci kurtuluş günüdür sizleri çok seviyorum, Dikili'yi çok seviyorum. Sevgiyle, barışla, umutla kalın dostlarım."

 

Adaylığı düşürülen Kemal Doyuran'dan sert açıklamalar: Çok mu korktun Adil hazretleri?
 

 

CHP adaylığına itiraz etti: Doyuran'dan zehir zemberek açıklamalar
 

 

Dikili'de dengeler değişti: Doyuran CHP'nin adayı Kırgöz'ün önüne geçti
 

 

Dikili Başkan Adayı Doyuran’dan ‘seçim’ mesajları: Dikili’yi ranta kapatacağım

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası