Ege Postası
Geri

Kemalpaşa'da duruşma çıkışı dayak gerginliği

Kemalpaşa’da AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun danışmanı Mehmet Ali Demirtaş’ın yeğeni ve Damlacık köyü sakinlerinin karıştığı dayak olayının duruşması Kemalpaşa Adliyesi’nde görüldü. Mahkemede ifade veren Bahri Ericek ve oğulları, duruşma çıkışı, yaklaşık 20 kişilik grubun saldırısına uğradı. Ericekler “Can güvenliğimiz yok” diyerek savcılığa başvurup, gruptan şikayetçi oldu.
Kemalpaşa'da duruşma çıkışı dayak gerginliği
Haberler / Yerel Politika
26 Ocak 2015 Pazartesi 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI – Kemalpaşa’da, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaşanan arbede, adliyeye taşındı. AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun danışmanı Mehmet Ali Demirtaş’ın yeğeni Mehmet Demirtaş’ı dövdükleri iddiasıyla haklarında dava açılan Bahri Ericek ve oğulları, mahkemeye çıktı, duruşmanın ardından saldırıya uğradı. Feci şekilde dayak yiyen Bahri Ericek ile oğulları Veli ve Mehmet Ericek, savcılığa başvurup şikayetçi oldu.
Geçen Ağustos ayında, Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı miting öncesi AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanlığı, mitingi duyurmak için ilçeye bağlı mahallelerde seçim aracıyla anons yapmaya başladı. Damlacık‘ta iddiaya göre çocukların bayrak ve flama almak için aracın peşinden koşturmasına sinirlenen, Başkan Uğurlu’nun danışmanı Mehmet Ali Demirtaş’ın yeğeni Mehmet Demirtaş, çocuklara kızıp hakaret etti. Demirtaş ile vatandaşlar arasında bu yüzden tartışma çıktı, arbede yaşandı.  Olay yerinden ayrılan Mehmet Demirtaş, jandarmaya giderek “Beni köyde dövdüler” diyerek şikâyetçi oldu. Bunun üzerine jandarma ekipleri olayla ilgisi olduğu iddiasıyla 10 kişiyi gözaltına aldı. Geçen Cuma günü olayın duruşması gerçekleşti, dayak iddiasıyla haklarında dava açılan Bahri Ericek, oğulları Veli ve Mehmet Ericek, Kemalpaşa Adliyesi’ne gelerek mahkemede ifade verdi. Ericekler, iddiaya göre duruşma çıkışı saldırıya uğradı.

DANIŞMANIN KARDEŞİ BİZİ DÖVDÜ
Yaşadıklarını anlatan mağdur Bahri Ericek, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun danışmanı olan Mehmet Ali Demirtaş'ın yeğeni Mehmet Demirtaş ile Damlacıklılar arasında kavga çıkmıştı.Bu olayın duruşmasına çıktık. Mahkeme çıkışı danışman Mehmet Ali Demirtaş'ın kardeşi K.D. ile yaklaşık 15-20 kişilik bir grup arkamızdan yaklaşarak sözlü taciz ve tehditler savurmaya başladı. Ve ardından bana ve çocuklarıma saldırdırrak bizi darp etti. Orada K.D. ‘Siz bizi dövdünüz, biz de sizi dövelim ödeşmiş oluruz’ dedi. Olaydan sonra polis geldi. Kemalpaşa'nın göbeğinde yaşananlar tam anlamı ile bir skandaldır. Burada güvenlik kamerası, termal kameralar var ama bize saldıranların kim olduğunu tespit edemediler. Biz yaşadığımız mağduriyetten sonra Kemalpaşa Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldık. Polise ifade vermedik, savcılıkta ifade vereceğimizi söyledik ve savcıya ifade verdik. Şehrin göbeğinde yaşadığımız bu olaydan sonra can güvenliğimizin olmadığını görüyoruz” dedi.
 
DAMLACIK KÖYÜNDE YAŞANANLAR SİYASETE ÇEKİLİYOR
Damlacık köyünde yaşanan kavganın siyasete çekilmek istendiğini savunan Ericek, “Bizim siyasi bir tavrımız yok. Buradan Belediye Başkanımız Arif Uğurlu'ya seslenmek istiyorum. Bu yaşananlardan sonra birlikte çalıştığı arkadaşların bizimle ilgili bir husumet beslemesini istemiyoruz. Sayın Başkanımızın bu konuya el atmasını istiyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası