Ege Postası
Geri

Kemalpaşa'da kurtuluş coşkusu

Kemalpaşa'nın düşman işgalinden Kurtuluşunun 91. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Gecesi etkinliklerine Onur Akın ve Grup Mecaz renk kattı.
Kemalpaşa'da kurtuluş coşkusu
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Eylül 2013 Pazartesi 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Gündüz Atatürk Anıtına çelenk sunulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kutlama etkinlikleri, Atatürk Bulvarı üzerinde yapılan gösterilerle devam etti. Törene, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Garnizon Komutanı Jnd.Kd.Yzb.Özgür Özgü, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ile daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş savaşının, yurdumuzun zenginliklerine el koymak, sömürge devletlerin tutsaklığına düşürmek isteyen emperyalist güçlere karşı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk halkının onurlu bağımsızlık mücadelesi olduğunu ifade ederek, "Tüm ülke gibi işgal günlerini yaşamış, acı çekmiş, zulüm görmüş göz yaşı ve kan dökmüş, ama Milli irade ve inançla esaret zincirlerini kırıp atmış olan tarihsel süreçte müstesna bir yeri olan Kemalpaşa halkı Atatürk'ü benimsemiş, özümsemiş ve sahip çıkmıştır ve çıkmaya da devam etmektedir. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bizim üzerimize düşen görev dünya barışının tehlikede olduğu bu zor günlerde Atatürk devrimlerine, bağımsızlığımıza, geleceğimize, demokrasimize sahip çıkacak gençler yetiştirmektir." dedi. Konuşmanın ardından Kemalpaşa Belediyesi Halk Dansları topluğunun halk oyunları gösterileri ile tören sona erdi.

Kemalpaşa Belediyesi tarafından Dere Mesire alanı Amfi tiyatroda düzenlenen Kurtluş Gecesine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Grup Mecaz ile Onur Akın'ın sahne aldığı geceye katılan vatandaşlar sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla doyasıya eğlendi. Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kurtuluş Gecesi etkinliğinde yaptığı konuşma da Barış olgusuna vurgu yaptı. Karakayalı, "Bugün Kemalpaşa'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemalpaşa Atatürk, 8 eylül'de ilçemizde konaklamış, 9 Eylül'de de İzmir'e geçerek buradan kurtuluşumuzu ilan etmiştir. Bu büyük gün hepimize kutlu olsun. Türkiye'de barışın hakim olduğu, hukukun hakim olduğu, sokaklarda kavgaların olmadığı, ayrımcılığın olmadığı bir ülke istiyoruz. Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi, "Yurtta Barış, Dünya'da Barış" diyorum, hepinizin Kurtuluş Gününüzü tekrar kutluyor saygılar sunuyorum." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası