Ege Postası
Geri

Kemeraltı'na çevik kuvvet destekli operasyon

İzmir’in kanayan yarası haline gelen ve bir süredir tartışmaları devam eden Kemeraltı’ndaki işporta sorununun çözümü için düğmeye basıldı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yer alan işporta tezgahları ve seyyar satıcıların oluşturduğu görüntüyü ortadan kaldırmak için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin gün boyu süren operasyonu sonrasında çarşıda tek bir işporta tezgahı bile kalmadı.
Kemeraltı'na çevik kuvvet destekli operasyon
Haberler / İzmir
5 Eylül 2013 Perşembe 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’in merkezinde yer elan ve en önemli alışveriş merkezlerinden biri olan Kemeraltı’nda devam eden işporta sorunu ve hem halktan hem de esnaftan gelen şikayetleri değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, geçtiğimiz yıldan bu yana en kapsamlı operasyonunu düzenledi. Gündüz saatlerinde Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ dört bir taraftan kuşatan belediye bağlı zabıta ekipleri, yollarda yer alan sabit ve seyyar işporta tezgahlarını tek tek toplamaya başladı. Yaklaşık iki kamyon işporta ürüne ekipler tarafından el konuldu. Gün boyunca süren operasyonlara Büyükşehir Belediyesi’nden 150, Konak Belediyesi’nden de 27 zabıta personeli katıldı.



VALİLİĞİN TALİMATI İLE OPERASYON


İzmir Valiliği’nin talimatı ile harekete geçen zabıta ekiplerine 100’ün üstünde emniyet görevlisi ve çevik kuvvet görevlisi de destek verdi. Dün sabah saatlerinde tarihi çarşıdaki işporta tezgahlarını temizleyen zabıta ekipleri, operasyonun tamamlanması ile birlikte çarşıda akşam geç saatlere kadar nöbet tutmaya başladı. Diğer yandan, operasyon sırasında zabıta ekipleri ve tezgahlarının başında direnerek emniyet güçlerine karşı koyan seyyar satıcılar arasında yer yer arbede yaşandı. Yaşanan olaylar sonrasında iki zabıta personelinin yaralanarak darp raporu aldığı öğrenilirken, nöbetin ikinci bir emre kadar süreceği ve operasyonların da bir süre daha devam edeceği öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise yaptığı açıklamada, “Halktan ve vatandaştan gelen şikayetleri dikkate alarak böyle bir operasyonun uygun olacağına karar verdik. Tarihi çarşıda işporta tezgahlarının tamamen kaldırılmasını sağlanmak amacıyla operasyonlar devam edecek” şeklinde açıklama yaptı.



VATANDAŞ MEMNUN, ESNAF SÜREKLİLİK İSTEDİ

Operasyonun ardından Kemeraltı sokaklarında yaşanan manzara dikkat çekerken, Anafartalar Caddesi’nde tek bir seyyar tezgahının bile kalmadığı dikkatlerden kaçmadı. Olay sonrası yollarda rahatça yürüme imkanına kavuşan vatandaşlar, Kemeraltı Çarşısı’nın rahat bir hale kavuşmasından ötürü sevindiklerini kaydederek, işportanın olmadığı bir Kemeraltı için benzer çalışmaların sürmesini istediklerini kaydetti. Çarşı esnafı da, zabıta ve emniyet güçlerine benzer bir şekilde teşekkür ederek, operasyonların devam ettirilmesini istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası