Ege Postası
Geri

Kemeraltı'nda tente ve masa yasağı!

İzmir'in tarihi çarşısı Kemeraltı'nda Konak Belediyesi tarafından getirilen son düzenleme çeşitli tartışmalara yol açtı. Belediye tarafından yapılan denetimler sonrasında sokaklarda kurulan masa ve tezgahlar kaldırılırken, tentelere ise sınırlama getirildi. Zabıta ekipleriyle sık sık karşı karşıya gelen esnaf ise Kemeraltı Festivali nedeniyle uygulanan sıkı yönetime tepki gösterdi. Tarihi Çarşı'da sıkı yönetim
Kemeraltı'nda tente ve masa yasağı!
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Aralık 2015 Çarşamba 10:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yaz aylarında tente krizi ve işyerlerine kesilen cezalarla gündeme gelen Kemeraltı Çarşısı'nda bu sefer de festival sancısı yaşanıyor.
 
 FESTİVAL GELDİ BÖYLE OLDU!
Geçtiğimiz gün start alan Kemeraltı Festivali sonrasında İzmir'in tarihi, ticari ve turistik anlamda kalbi konumundaki alanda bir dizi önleme giden Konak Belediyesi'nin son uygulaması tepki topladı. Çarşı sokaklarında tezgah açan çeşitli iş yerleri ile masalarını sokaklara kuran restoran ve kafeteryalar getirilen yasaklar sonrasında mağdur olduklarını savundu. Tente ve masalara yönelik sınırlama getiren belediyenin yasakları sonrasında sokaklar nefes aldı ancak bu sefer de esnaf ile belediye karşı karşıya geldi.
 
ESNAF'TAN "GÖSTERMELİK DENETİM" TEPKİSİ
Uygulama ve denetimlerin göstermelik olduğunu savunan esnaf ve işyeri sahipleri, "Bizlere festival olduğu ve buradan Başkan Sema Pekdaş ile protokolün geçeceği söylendi. Önce iş yerlerimizin önüne kurduğumuz masa ve tezgahları kaldırmamız istendi. Ardından da güneş ve yağmura karşı kurduğumuz tentelere yasak geldi. Tamamen göstermelik bir uygulama. Zabıta ekipleri esnafa eziyet ediyor ve devamlı olarak işyerlerini taciz ediyor. Bugüne kadar defalarca seyyar satıcılara önlem alınmasını istedik. Ama belediye oralı bile olmadı. Festival başladı bütün seyyar tezgahları kaldırıldı. Bu nasıl iştir, nasıl bir çifte standarttı? İnanmayan önümüzdeki hafta gelsin, Kemeraltı'ndaki sokakların halini görsün, yine seyyar tezgahları kurulacak, işporta yeniden bu sokakları esir alacak. Ortada bir çifte standart var" diyerek zarara uğradıklarını söyledi ve ilçe belediyesi ile zabıta ekiplerine veryansın etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası