Ege Postası
Geri

Menderes Bulgaristan Türkleri'nin yanında

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, meclis üyeleriyle birlikte 1984 yılında Bulgaristan’da yaşanan olayların anma etkinliklerine katıldı.
Menderes Bulgaristan Türkleri'nin yanında
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Aralık 2015 Salı 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bulgaristan'da zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında öldürülen 17 aylık Türkan Feyzullah, ölümünün 31. yılında anıldı. Anma törenine Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Menderes Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayşegül Duran Türker ve meclis üyeleri de katılım gösterdi. İlk gün ayaklanmanın başladığı Andino ilçesi Mleçino mahallesindeki törenlere katılan Menderes heyeti ikinci gün olayların simgesi haline gelen ve olaylarda annesinin kucağında öldürülen 17 aylık Türkan Feyzullah adına yaptırılan Türken Çeşme Anıtı önündeki anma törenine katıldı.

Soydaşlarımız için
Bulgaristan’da yaşayan Türk vatandaşlarının her zaman yanlarında olduklarını kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Menderes Belediyesi olarak soydaşlarımızın yanlarındayız. Türklüklerini korumak adına fedakarlıklar yaptılar. Biz de geçmişte yaşananları yad etmek adına onlarla birlikte olduk. Değerli kardeşlerim bilmelidir ki; bu mesele memleket meselesidir. Sen, ben yok, biz varız. Biz de bu düsturla hareket ediyoruz. Soydaşlarımızın her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Türklüğe ve Müslümanlığa karşı yürütülen karalama kampanyalarına ve kirli oyunlara alet olmayacağız ” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası