Ege Postası
Geri

Güzelbahçe’de asansörlerin kontrolü MMO’na emanet edildi

Güzelbahçe’deki asansörlerin tescil belgelerinin verilebilmesi ve periyodik kontrollerin yapılabilmesi için Güzelbahçe Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi arasında protokol imzalandı.
Güzelbahçe’de asansörlerin kontrolü MMO’na emanet edildi
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Aralık 2015 Salı 10:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güzelbahçe’de  bulunan 106 asansörün periyodik kontrollerinin yapılması ve asansörlerin ilk kez kullanımı için gerekli olan tescil belgesinin verilebilmesi için Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Melih Yalçın “Asansörlerin Periyodik Kontrolleri” protokolünü imzaladılar. Güzelbahçe Belediyesi İmar Müdürü Özgür Bayrak ve MMO Şube Müdürü Necmi Varlık’ın da hazır bulunduğu imza töreninde Başkan İnce, halkın can ve mal güvenliği açısından asansörlerin düzenli bakımlarının yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Özellikle Makina Mühendisleri Odası tarafından yapılan asansör denetimini önemsediklerini belirten Başkan İnce, “İlçemizde  genellikle yapılar tek veya iki-üç katlı olduğu için dört ve beş katlı binalarda toplam 106 kayıtlı asansör var.  Özellikle Yelki, Mustafa Kemal Paşa, Siteler ve Yalı  Mahallelerimizde yeni yapılan 4-5 katlı binalarda kullanılan asansörlerin ilk tescil belgelerinin verilmesi ve diğer binalardaki asansörlerin kontrollerin yapılmasını önemsiyoruz. Biz bu işin hem daha uygun fiyatla hem de güvenilir olması açısından makine mühendisleri odası tarafından yapılmasını istiyoruz. Bunun için de daha önce yaptığımız protokolü yeniliyoruz” dedi.
MMO İzmir Şube Sekreteri Melih Yalçın, asansör konusunda oda olarak can ve mal güvenliğini önemsediklerini, kamusal bir bakış açısıyla asansör bakımlarını yaptıklarını belirterek, “Denetim konusu çok ciddi bir iş. Bazı kişiler denetim istemiyor. Can güvenliği söz konusu olduğu için kimseye müsamaha göstermiyoruz. Gönül rahatlığıyla asansörlere halkımızın binmesi için çalışıyoruz. Belediyelerimizle de bu protokolleri imzalayarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası