Ege Postası
Geri

Ödemiş'ten Bayırbucak Türkmenleri'ne bir TIR yardım

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nden Suriye'de yaşayan Bayırbucak Türkmenleri için toplanan bir TIR yardım, Ödemiş Kaymakamlığı önünden yola çıkarıldı.
Ödemiş'ten Bayırbucak Türkmenleri'ne bir TIR yardım
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Aralık 2015 Pazartesi 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ödemiş'ten Suriye'deki iç savaş nedeniyle zor durumda bulunan Bayırbucak Türkmenleri'ne bir TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi. Hazırlanan TIR'ı Ödemiş Hükümet Konağı önünden, AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Müftüsü Sebahattin Kesti, Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar uğurladı. Savaşarak yaşamlarını ortaya koyan Bayırbucak Türkmenleri'nin o mevzileri teslim etmediğini dile getiren Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, bir çoğunun çocuklarını sınıra getirerek ailelerini bırakıp cepheye döndüğünü söyledi.



Gıda, kıyafet ve battaniyenin yanı sıra çok sayıda sağlık malzemesi toplandığını belirten Badem, "İkinci TIR'ı da bir an önce derleyip toparlayıp, yola çıkarmayı hedefliyoruz. Bundan sonra da Türkmen Dağı'nın önemini bilerek, canlarını ortaya koyan insanlara yardım edeceğiz. Türk insanı her şeyi yapmaya hazır" dedi. 



Konuşmaların ardından Bayırbucak Türkmenleri için hazırlanan TIR, İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti'nin okuduğu dualar eşliğinde yola çıkarıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası