Ege Postası
Geri

Bergama kırsalda kalkınacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi işbirliğinde mahallelerde gerçekleştirilecek olan projeler konusunda Büyükşehir Daire Başkanları ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Toplamda üç grupta gerçekleştirilecek toplantıların ilkinde Yuntdağ Bölge muhtarları ile Bergama Ziraat Odası’nda bir araya gelen bürokratlar ve Başkan Gönenç, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin kırsalda kalkınma ve kırsala yönelik çalışmaları konusunda muhtarları bilgilendirdi.
Bergama kırsalda kalkınacak
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Aralık 2015 Salı 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı, Sosyal Projeler Daire Başkanlığı ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı yetkilerinin bire bir muhtarlarla görüşme sağladığı toplantıda konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 2016 yılının Bergama için yatırım yılı olacağını belirtti.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama’da kuracağı şantiye ile sorunların ve taleplerin kısa sürede yerinde çözülebileceğini ifade eden Başkan Gönenç, “Bugün burada sosyal projeler, tarım, sosyal yardımlar ve mezarlıklar ve spor projeleri konusunda neler yapılacağına ilişkin toplandık. Bergama’nın mahalle sayısı fazla olmasından dolayı toplantıları üç grupta gerçekleştireceğiz.  Büyükşehir Belediyesi Bergama’da başlatmış olduğu şantiye çalışmalarına devam ediyor. Eskiden Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ait olan şantiye alanında çalışmalara başladı. 2016 yılının ilk üç ayında bu şantiye faaliyete geçmiş olacak.  Fen işlerinin araç gereç ve makinaları, beton parke üretim tesisi ve asfalt plan tesisinin de bu bölgeye nakledilmesi ile birlikte köy ve ova yollarında yerinde üretim ile müdahale söz konusu olacak. Ve yol konusundaki çalışmalar seri bir şekilde yürüyecek” dedi.

ÜÇ SPOR TESİSİ BİRDEN
Özellikle kırsaldaki mahallelerde yöresel ürünler ve coğrafi şartların göz önünde bulundurularak gerçekleştirilecek proje ve çalışmaların daha verimli olabileceğini söyleyen Başkan Gönenç, yeni yılda ihtiyaç duyulan alanlara spor tesisleri kazandıracaklarını da belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Yukarıbey Mahallesi’nde çok amaçlı kapalı spor salonu, Ilıca mevkiinde kapalı yüzme havuzu ve Yenikent Mahallesi’nde futbol sahası çalışmalarının devam ettiğini ve bu yapıları Bergama’ya kazandıracaklarını müjdeledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan’da projeler konusunda muhtarlara görüşerek, sosyal proje, sosyal yardım ve yatırımlar konusunda doğru bilgi alışverişini sağlamak için bu toplantıların önemli olduğunu belirtti. Sorunların ve eksikliklerin zamanında giderilmesini amaçladıklarını belirten Özkan, “ Özellikle tarım ve meslek edindirme kursları gibi konularda yerinde incelemelerde bulunacağız. Yaklaşık iki hafta içerisinde de Bergama Belediyesi’nin arka caddesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Birimi faaliyete geçecek. Gerek muhtarlarımız, gerekse vatandaşlarımız gerekli konulara ilişkin bilgileri bu birimimizden de sağlayabilecekler” diye konuştu.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası