Ege Postası
Geri

Kenan Işık’tan çözüm sürecine tam destek

Ünlü tiyatrocu ve sunucu Kenan Işık, Anadolu topraklarında akan kanın durması gerektiğini kaydederek başlatılan çözüm sürecine tam destek verdi. Işık, ‘‘Anadolu toprağı ayrımcılığa yüz vermeyen bir toprak. Canı gönülden diliyorum...
Kenan Işık’tan çözüm sürecine tam destek
Haberler / Dünya
10 Mayıs 2013 Cuma 00:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ünlü tiyatrocu ve sunucu Kenan Işık, Anadolu topraklarında akan kanın durması gerektiğini kaydederek başlatılan çözüm sürecine tam destek verdi. Işık, ‘‘Anadolu toprağı ayrımcılığa yüz vermeyen bir toprak. Canı gönülden diliyorum ki barış süreci hayırlısıyla tamamlansın.’’ sözlerine yer verdi.

Sunduğu yarışma programı ile herkesin takdirini toplayan Kenan Işık, bu yıl ikincisi düzenlenen Brüksel Kültür Günleri’nin konuğu oldu. Işık’ı dinlemeye gelen çok sayıda kişi salona sığmadı. Program öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kenan Işık, kendisine akil insan olma teklifinin yapılıp yapılmadığına dair soruya, ‘‘Akiller zaten akil, çok da talep ettiğim bir şey değildi. Çok insan aynı soruyu soruyor bana ama kendimi o kadar akil hissetmiyorum.’’ şeklinde cevap verdi. Başlatılan çözüm sürecinden ümitli olduğunu aktaran Işık, ‘‘Ben dillendirildiği günden bu yana zaten hemen barışla ilgili bir oyun yaptım. Anadolu’da yaşamış bütün kavimlerin farklı dilleri kullanan insanların kendi dillerini kullanması, o kültürü yaşatmaları konusunda, kendi aidiyetlerini hissetmeleri ve bunu güvenle dile getirmeleri konusunda hep endişelerim, sıkıntılarım vardı. Barış süreci iyi ki oldu. Bu sıkıntılar en azından net biçimde ve yüksek sesle dillendirme fırsatı doğdu. Canı gönülden diliyorum ki bu süreç hayırlısıyla tamamlansın.’’ şeklinde konuştu.

‘SADECE ANALAR AĞLAMIYOR’

Kardeşi kardeşe düşman eden uğursuz çatışmanın biran önce sona ermesi gerektiğini kaydeden Işık, ‘‘Sadece analar değil, babalar, kardeşler acı çekmesin. Bu coğrafyaya, binlerce yıllık kültürüne yakışmıyor. Bu toprak bizi başka türlü büyüttü. Anadolu toprağı ayrımcılığa yüz vermeyen bir toprak. Bu toprağın bir dili var ve bu dil hepimizin kullandığı ortak bir dil. Bu dili korumak zorundayız. Yüzyıllardır iç içe yaşamış toplumlar umarım yüzyıllar yine iç içe yaşarlar.’’ sözlerine yer verdi.

‘YURTDIŞINDAN İŞTİRAK EDEN YARIŞMACILARDA SIKINTI OLABİLİYOR’

Katıldığı organizasyon için ‘‘Yurtdışında yaşayan yurttaşlarımızın yanlarında olmak son derece değerli. Böyle kültürel faaliyetlerin içinde bulunmak da benim için sanki bir görev, bu nedenle buradayım.’’ diyen Kenan Işık, sunduğu yarışmanın kültürle de ilgili olduğunun altını çizerek yurtdışından katılan yarışmacıların bölgesel kültürlere ait sorularda sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. Işık ‘‘Mesela burada doğup büyüdü ise tandır ekmeği ya da kına gecesini bilemeyebiliyor. Burada kına gecesine rastlamamışsa. Aslında çok özel şeyler, unutulmaması gereken şeyler bunlar. Bir toplumu ayakta tutan şeylerdir bunlar.’’ dedi.
Kenan Işık, buna karşın çok dillilik yurtdışında yaşayan vatandaşlar için bir şans olarak gördüğünü belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası